Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Primăria municipiului Braşov anunţă că va achiziţiona 15 staţii de încărcare pentru maşini electrice, prin programul finanțat de Fondul de Mediu

Publicat

in

Primăria municipiului Braşov anunţă că va achiziţiona 15 staţii de încărcare pentru maşini electrice, pe care le va amplasa în şase puncte din oraş. Valoarea acestora este de 2,56 milioane de lei, la care se adaugă TVA, fiind suportată printr-un program finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu, conform news.ro.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, marţi, de Primăria Braşov, data limită pentru depunerea ofertelor este 15 martie, ora 15:00, termenul de realizare a contractului este de 9 luni de la data semnării acestuia, iar criteriul de atribuire îl reprezintă cel mai bun raport calitate-preţ, în care componenta financiară reprezintă 90%, iar perioada de garanţie 10% din punctaj.

„Conform caietului de sarcini, municipalitatea va achiziţiona şi monta 15 staţii de încărcare cu câte două puncte de încărcare fiecare, ce vor permite încărcarea multistandard (un punct de reîncărcare la curent continuu, cu o putere de 50 kW/100kW, şi un punct de reîncărcare la curent alternativ, cu o putere de 22 kW”, informează Primăria Braşov.

Platforma software de management al staţiilor de încărcare trebuie să permită efectuarea plăţii utilizând cardul bancar, să asigure vizualizarea pe hartă a staţiilor, cu informaţii în timp real privind disponibilitatea, şi să dea posibilitatea de a naviga către staţia de încărcare, de a rezerva o staţie de încărcare, de a începe o încărcare folosind dispozitivul mobil şi de a căuta staţii de încărcare în funcţie de distanţă.

Cele 15 staţii vor fi amplasate în parcarea Poiana Mica (o staţie), în parcarea Regina Maria (4 staţii), la terminalul Poienelor (2 staţii) , în parcarea de la gara Braşov (2 staţii), în parcarea din zona Stadionului Municipal (3 staţii) şi pe  strada 13 Decembrie nr. 131D (3 staţii).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Billie Jean King, după ce avortul a fost interzis în SUA: „Este o zi tristă”

Publicat

in

De

Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat vineri o hotărâre care, timp de aproape jumătate de secol, a oferit dreptul femeilor la avort. Billie Jean King, fostă mare jucătoare de tenis, a criticat în termeni duri decizia luată în SUA.

Billie Jean KingFoto: Billie Jean King – Instagram

Această decizie nu face ca întreruperile de sarcină să fie ilegale, ci readuce Statele Unite la situația în vigoare înainte de emblematica hotărâre „Roe v. Wade” din 1973, când fiecare stat era liber să le autorizeze sau nu.

Potrivit unei analize New York Times, după anularea hotărârii „Roe v. Wade”, avortul va fi interzis în aproximativ jumătate dintre statele americane.

Billie Jean King consideră total greșită decizia Curții Supreme a SUA de a interizice dreptul femeilor la avort

Billie Jean King, jucătoare de tenis americană care a câștigat 12 Grand Slamuri la simplu, susține că este trist ceea ce se întâmplă în SUA, unde jumătate din state ar putea interzice dreptul femeilor de a avorta.

„Curtea Supremă a anulat Roe v. Wade, care de aproape 50 de ani a protejat dreptul la avort.

Această decizie nu va pune capăt avortului. Acest lucru va pune capăt accesului sigur şi legal la această procedură medicală care salvează vieţi.

Este o zi tristă în America” – Billie Jean King pe Twitter.

Decizia contravine tendinței internaționale de liberalizare a avorturilor, cu progrese în țări în care influența Bisericii Catolice rămâne puternică, precum Irlanda, Argentina, Mexic și Columbia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rușii au lovit o bază militară din vestul Ucrainei: 4 răniți

Publicat

in

De

Trupele ruseși au lovit sâmbătă o bază militară din Iavoriv, oraș situat în vestul Ucrainei aproape de granița cu Polonia. Patru oameni au fost răniți în atac, a declarat guvernatorul regiunii Liov Maxim Kozitsky.

Război în UcrainaFoto: Sergei Supinsky / AFP / Profimedia Images

Kozitsky a spus că șase rachete au fost lansate din Marea Neagră, patru au lovit baza militară și două au fost interceptate și distruse înainte de a atinge ținta, relatează Reuters.

În martie, o lovitură asupra centrului de antrenament militar de lângă Iavoriv a ucis 35 de persoane și a rănit cel puțin 130, potrivit oficialilor ucraineni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend