Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Primăria Capitalei dezvăluie o lovitură dată de un spital din București! Record de vindecări pe România

Avatar

Publicat

in

Primăria Capitalei dezvăluie o adevărată lovitură dat de un spital aflat în administrația sa.

PMB, prin ASSMB, anunță că „numărul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” este de 1.534, cel mai mare număr de pacienți vindecați dintre toate spitalele COVID din România”.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), prezintă situația actualizată privind evoluția internărilor în cele două unități sanitare, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, pe care le are în administrare – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” și Spitalul Clinic Colentina.

Reamintim faptul că, nici până la această dată, DSP București nu a eliberat avizul temporar de funcționare pentru Spitalul Clinic Colentina, întârziind nepermis de mult eliberarea acestui document. Aceasta în condițiile în care instituția are la dispoziție toată documentația necesară, iar apelurile publice ale pacienților cronici și personalului medical, prin care se solicită redeschiderea urgentă a spitalului, sunt aproape zilnice.

Duminică, 28.06.2020, La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 110 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 13 se află la Terapie Intensivă (ATI).

În total, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internați 641 pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 323 din București-Ilfov și 318 din celelalte județe ale țării.

Menționăm faptul că, Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătății, nu are în structura sa o secție de boli infecțioase.

La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate 310 persoane, dintre care șase se află la Terapie Intensivă (ATI).

În ultimele 24 de ore, numărul pacienților externați – 35, a fost mai mare decât al celor internați în spital – 30.

De la declanșarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.470 de persoane, din București și din țară, din care 1.893 confirmate cu boala COVID-19.

Numărul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” este de 1.534, cel mai mare număr de pacienți vindecați dintre toate spitalele COVID din România.

Numărul total de pacienți confirmați cu COVID-19, internați în cele două spitale de elită ale Primăriei Capitalei de la începutul pandemiei, este de de 2.534.

Din datele oficiale ale INSP reiese că, în București, până la această data, a fost înregistrat un număr de aproximativ 3.000 de pacienți confirmați cu COVID-19.”, transmite ASSMB, în cadrul unui comunicat de presă.

Vezi și

EXCLUSIV Adevărul a ieșit la suprafață: Răsturnare situație în cazul polițistului care a aplicat ‘Legea pumnului’! A recunoscut!

Jocurile dure făcute de Klaus Iohannis pentru debarcarea lui Ludovic Orban. Cine este vârful de lance din PNL

Cine sunt milionarii care și-au construit un palat în cartierul Primăverii, lângă reședința lui Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Dezvăluire cu greutate! FBI, descindere la ‘Perla’ lui Sebastian Ghiță!

Avatar

Publicat

in

De

O dezvăluire-bombă făcută de presa din România! Sebastian Ghiță, mogulul fugar, s-ar fi implicat în campania din Statele Unite ale Americii.

În aceste condiții, FBI-ul ar fi descins la „Perla” lui Ghiță, compania ASESOFT, informează publicația Național.

Este vorba despre o operațiune desfășurată în cel mai mare secret și prin care FBI a conficat serverele companiei ASESOFT ! Existând suspiciuni rezonabile, după cum susțin sursele noastre, că ASESOFT, ”perla” imperiului IT dezvoltat de Sebastian Ghiță la umbra contractelor cu statul ar fi fost implicată în campania electorală ”murdară” din Statele Unite ale Americii. Și este clar că aici nu mai vorbim doar de eventuale zvonuri, bârfe sau piste false, din moment ce agenții FBI au recurs la un asemenea gest fără precedent!, scrie sursa citată.

Iar șocul este unul cu atât mai mare cu cât până acum, nicio autoritate a statului, indiferent de cine s-a perindat la putere, nu a îndrăznit să ducă la ”next level” ancheta declanșată în urmă cu peste patru ani cu privire la ”fuga controlată” din România a lui Sebastian Ghiță. În timp ce era pus sub control judiciar! De asemenea, nici măcar acum nu se îndrăznește să i se taie robinetul cu cash prin care i se pompează bună parte a sumelor uriașe derulate de firmele asupra cărora încă păstrează controlul. De la companii IT până la locații nocturne de fițe… Iar decizia Belgradului de a îi acorda o o formă ”all inclusive” de protecție ”fugarului” Ghiță nu făcuse decât să legendeze și mai mult intangibilitatea acestuia în fața legii din România. Ceea ce poate fi și în continuare tot la fel de adevărat! Însă cu totul altfel stau lucrurile când vine vorba de legea americană! Astfel că acum, după ce FBI-ul a confiscat serverele ASESOFT este foarte posibil să se împlinească și minunea extrădării lui Sebastian Ghiță din Serbia. Dar nu în România, ci direct în Statele Unite ale Americii!”, mai scriu jurnaliștii de la Național.

Vezi și

‘Fără penali’? USR-PLUS vrea să-l trimită în Parlament pe fratele unui condamnat pentru proxenetism

Vești bune de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS): Analizele și investigațiile medicale, decontate de stat oriunde în țară

EXCLUSIV De ce a fost decorată asistenta lui Marcel Vela: Se află în spatele campaniilor majore desfășurate pe timp de pandemie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ungaria și Polonia ar putea fi EXCLUSE din planul UE de relansare economică

Avatar

Publicat

in

De

Comisia Europeană intenţionează să excludă Ungaria şi Polonia din Planul Uniunii Europene de relansare economică post-pandemie, dacă nu se va ajunge la o soluţie de compromis la nivelul celor 27 de state membre cu ocazia summitului Consiliului European, programat săptămâna viitoare, afirmă surse UE pentru Mediafax.

Citește și: Laura Codruța Kovesi anunță anchete de amploare la nivel european! Interviu în presa internațională: ‘Am sprijinul altor procurori europeni’

Oficiali europeni citaţi de agenţia DPA şi de site-ul T-online.de afirmă că Fondul UE de relansare economică post-pandemie, în valoare de 750 de miliarde de euro, ar putea fi aprobat prin “Procedura cooperării consolidate”, care prevede că cel puțin nouă țări ale UE au dreptul de a institui o integrare sau cooperare avansată într-un domeniu din cadrul structurilor comunitare fără a fi implicate celelalte țări UE.

În acest mod, Ungaria şi Polonia, care blochează aprobarea bugetului multianual european şi a Fondului de relansare economică, ar putea fi excluse din procesul decizional privind Planul de relansare post-pandemie.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis deja Parlamentului European că vrea “salvarea Fondului de relansare”. Ursula von der Leyen l-a anunţat pe preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, că va propune “procedura de cooperare consolidată în formatul de 25 de state membre”, conform unor funcţionari din cadrul PE citaţi de site-ul Politico.eu.

O altă variantă ar fi crearea Fondului UE de relansare economică post-pandemie în afara structurilor instituţionale europene, printr-un tratat interguvernamental.

“Nu avem încă o evaluare finală asupra soluţiilor”, a explicat un oficial din cadrul Comisiei Europene, subliniind că “scenariul central” rămâne ajungerea la un compromis cu Ungaria şi Polonia la summitul Consiliului European din 10-11 decembrie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend