Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Primar mort la câteva ore după ce a câștigat din nou alegerile

Avatar

Publicat

in

Eugen Safta, candidatul PMP care a câștigat alegerile pentru funcția de primar al comunei Sadova a făcut infarct și a decedat la câteva ore după ce a aflat că a fost ales pentru un nou mandat, potrivit alephnews.ro.

S-a tranșat lupta în alt sector important: PNL va avea un singur primar de sector, în București

Safta, care era primarul în funcție, câștigase un nou mandat. El a făcut infarct și nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Decesul său a fost declarat în jurul orei 02:00.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

CFR Călători: Începând din 25 octombrie 2020, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 4 AM devenind ora 3 AM

Avatar

Publicat

in

De

CFR Călători informează că începând din 25 octombrie 2020, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 4 AM devenind ora 3 AM, trecere care nu modifică mersul trenurilor în vigoare, potrivit Mediafax.

În noaptea de 24/25 octombrie 2020, când ora 4 AM devine ora 3 AM, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4 AM, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de 25 octombrie 2020, între staţiile de frontieră trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Pro Vita Iași demarează o strângere de fonduri pentru a oferi o casă lui Iulian și celor șase frați ai săi: băieții sunt nelipsiți de la școală

Avatar

Publicat

in

De

Iulian stă cu părinții și șase frați într-o cameră improvizată și lipsită de utilități din satul Feredeni, comuna Deleni, județul Iași. Departamentul Pro Vita Iași al Arhiepiscopiei Iașilor a anunțat vineri că a făcut un pas important în campania de construire a unei case pentru familia lui. Dezbaterea succesiunii va permite obținerea autorizațiilor și demararea lucrărilor, informează Basilica.ro

Procedura a fost mai dificilă, deoarece a necesitat venirea în țară a unui membru al familiei care locuiește în Italia. Dezbaterea moștenirii a fost făcută prin implicarea părintelui paroh Dănuț Fotea, a notarului Silion Anca Ilinca din Hîrlău și al lui Dumitru Prigoreanu, primarul din Deleni, care a achitat taxele în valoare de peste 1.500 de lei.

Petru și Daniela Vornicu, părinții lui Iulian, locuiesc cu copiii în condiții foarte grele, iar Pro Vita Iași a decis să demareze o campanie de strângere de fonduri pentru a-i ajuta să-și împlinească visul: o casă adevărată. Până acum, s-au strâns 47.650 lei din cei aproximativ 175.000 lei necesari.

Într-un videoclip postat pe site-ul web al proiectului Pro Vita Iași Darpentrucopii.ro, Iulian, unul dintre frați, în vârstă de 10 ani, vorbește despre viața și familia lui.

„Mi-e dor să mă uit la televizor, la desene animate. Îmi plăcea mult lumea aceea din cutia cu ecran… Dar cutia s-a închis demult, de când nu mai avem curent electric”, afirmă băiatul în videoclip. „De atunci, îmi fac temele în curte dacă e cald. Iar dacă e frig stau la fereastră și scriu repede-repede, cât încă mai am lumină de afară.”

„Cu toții ne bucurăm de ieșirile din curte, pentru a merge la grădiniță și la școală. Poate că plouă cu găleata, sau poate fi frig să crape pietrele și niciunul nu vrea să rămână acasă. Ne place foarte mult să învățăm”, mai spune Iulian.

„Poate așa vom ajunge cândva oameni mari și mulțumind părinților că ne-au făcut, că ne iubesc, că ne îngrijesc cum știu ei mai bine. Vom putea să clădim o casă mai mare, curată, mobilată, în care să nu ne mai temem pentru ziua de mâine”, adaugă el.

„Pentru că suntem opt copii timizi, simpli, fără vise prea mari. Știm să ne bucurăm cu puțin. Eu sunt Iulian, am zece ani și nu m-a întrebat nimeni până de curând ce vreau să mă fac atunci când voi fi mare”, încheie copilul.

Pentru donații

Transfer bancar

LEI: RO 08 CECE IS1030RON1014342, CEC Bank, sucursala Iași
EURO: RO 68 CECE IS10C1EUR1103231, Cod Swift: CECERO, CEC Bank, sucursala Iași
Titular cont: Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Pro Vita
Detalii plată: „Casa lui Iulian”

Donații online se pot face direct pe site-ul Darpentrucopii.ro.

Pro Vita Iași funcționează ca departament al Arhiepiscopiei Iașilor din 2011 și are ca scop protejarea și cultivarea vieții începând de la concepție. Oferă sprijin pentru mame și familii, promovează cultura și educația pro-viață și pro-familie.

Departamentul susține, prin programul Sfântul Stelian, aproximativ 200 de familii din județele Iași, Botoșani și Neamț, care au șapte copii sau mai mulți: acordă burse, organizează tabere, oferă ajutor medical și alimente de sărbători. În acest cop, Pro Vita Iași a creat site-ul Darpentrucopii.ro, o platformă de solidaritate prin care sunt lansate campanii de strângere de fonduri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend