Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Prima reacție a Denisei Rifai, după ce i-a luat locul lui Rareș Bogdan. ”Sper să fiu mai bună”

Publicat

in

Realizatoarea a declarat că vrea să fie mai bună și la fel de implicată. Rifai a anunțat că va da în curând detalii despre noua emisiune.

„A fost o zi agitată astăzi și pentru mine. Poate n-am fost azi în cea mai bună formă, dar chiar a fost agitație la Realitatea TV. Pregătim noua grilă. De luni ne revedem într-un format la fel de dedicat din partea mea, din tot sufletul lupt să aflăm lucrurile și apoi să le facem să funcționeze. Îmi doresc din tot sufletul să-mi fiți alături. O să fie o campanie plină, nu doar europarlamentare, vor fi și alegerile prezidențiale. O să fie un an foarte greu, aici la Realitatea TV și cel mai mult am nevoie de dumneavoastră, să fiți aici cu mine și de luni sa ne vedem de la ora 21:00. Despre emisiune și despre tot ce va însemna ea o să vorbesc de zilele următoare, încă lucrăm, sunt detalii importante. Mesajul e același pentru că eu sunt aceeași: sper să fiu poate mai bună, oricum la fel de implicată. Sunt Denise Rifai, vă invit să-mi fiți alături de luni, de la ora 21:00 și să ne revedem cu forțe proaspete,” a spus Denise Rifai la Realitatea TV.

„Am decis ca Denise să preia practic Jocuri de Putere pentru că era o alegere logică. Două zile din cinci făcea audiență mare mare decât Rareș Bogdan și nu avea sens să aducem pe cineva din afara trustului în acest context. Tronsonul orar lăsat liber de ea va fi acoperit cu știri, iar Andra Miron va continua ceea ce deja face foarte bine”, a declarat Cozmin Gușă pentru Capital.

Citește și:

EXCLUSIV Promisiunea pe care Rareș Bogdan i-o face celui mai mare dușman al său: ‘Niciodată’

EXCLUSIV Planuri mari pentru Rareș Bogdan în Parlamentul European – Cum îi va apăra pe toți românii

EXCLUSIV Pe cine vede Rareș Bogdan drept viitorul premier al României

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 3,4% faţă de luna martie 2020

Publicat

in

De

Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 3,4% faţă de luna martie 2020, până la 137,98 miliarde lei, iar faţă de luna aprilie 2019 au înregistrat o creştere de 12,2% (9,2% în termeni reali), a informat miercuri Banca Naţională a României (BNR), potrivit news.ro.

„Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 3,4% faţă de luna martie 2020, până la 137,986 miliarde lei, iar faţă de luna aprilie 2019 au înregistrat o creştere de 12,2% (9,2 la sută în termeni reali). Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei, exprimate în lei, au înregistrat o creştere de 1,4% (1,2% în termeni reali) faţă de luna martie 2020; exprimate în euro, acestea s-au majorat cu 1,1%. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, creşterea acestui indicator exprimat în lei a fost de 18,6% (majorarea a fost de 16,6% dacă indicatorul este exprimat în euro)”, arată BNR.

Depozitele în lei ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) au scăzut cu 2,5% (până la 103,156 miliarde lei) faţă de luna martie 2020 şi au crescut cu 4,2% faţă de luna aprilie a anului precedent.

Depozitele în valută ale rezidenţilor, exprimate în lei, reprezentând 36,3% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali, s-au majorat cu 0,6% faţă de luna martie 2020, până la nivelul de 137,288 miliarde lei (exprimate în euro, acestea s-au majorat cu 0,2%, până la 28,353 miliarde euro). Comparativ cu aprilie 2019, indicatorul, exprimat în lei, a crescut cu 19% (majorarea a fost de 16,9% dacă acesta este exprimat în euro).

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali s-au majorat în luna aprilie 2020 cu 0,7% faţă de luna martie 2020, până la nivelul de 378,431 miliarde lei şi au crescut cu 12,2% (9,2% în termeni reali) faţă de luna aprilie 2019.

Depozitele în lei ale rezidenţilor, cu o pondere de 63,7% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali, s-au majorat cu 0,8% faţă de luna martie 2020, până la 241,143 miliarde lei, iar faţă de luna aprilie 2019 au înregistrat o creştere de 8,6% (5,8% în termeni reali).

Depozitele în valută ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, au înregistrat o scădere de 1,6% (-1,9% în termeni reali) faţă de luna martie 2020 (exprimate în euro, acestea s-au diminuat cu 2%). Comparativ cu aprilie 2019, depozitele în valută ale rezidenţilor din alte sectoare, exprimate în lei, s-au majorat cu 20% (exprimate în euro, acestea au crescut cu 17,9%).

Masa monetară în sens larg (M3) a înregistrat la sfârşitul lunii aprilie 2020 un sold de 439,076 miliarde lei. Faţă de luna martie 2020, aceasta a crescut cu 1,2% (0,9% în termeni reali), iar în raport cu aprilie 2019 masa monetară (M3) s-a majorat cu 12,6% (9,6% în termeni reali).

Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a scăzut în luna aprilie 2020 cu 0,5% (-0,8% în termeni reali) faţă de luna martie 2020, până la nivelul de 271,124 miliarde lei. Creditul în lei, cu o pondere de 67,1% în totalul creditului neguvernamental, s-a diminuat cu 0,6% (-0,9% în termeni reali), iar creditul în valută exprimat în lei, cu o pondere de 32,9% în totalul creditului neguvernamental, a scăzut cu 0,4% (exprimat în euro, creditul în valută a scăzut cu 0,7%). Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, creditul neguvernamental a înregistrat o creştere de 5,7% (2,9% în termeni reali), pe seama creşterii cu 7,4% a componentei în lei (4,6% în termeni reali) şi a creşterii cu 2,3% a componentei în valută exprimată în lei (exprimat în euro, creditul în valută a crescut cu 0,6%).

Creditul guvernamental s-a majorat în luna aprilie 2020 cu 3% faţă de luna martie 2020, până la 130,09 miliarde lei. În raport cu aprilie 2019, creditul guvernamental s-a majorat cu 29% (25,6% în termeni reali).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Numărul persoanelor aflate în carantină instituţionalizată, în județul Botoșani, a atins cel mai scăzut nivel din ultimele două luni

Publicat

in

De

Numărul persoanelor aflate în carantină instituţionalizată în centre special înfiinţate în judeţul Botoşani a atins, miercuri, cel mai scăzut nivel din ultimele două luni.

Potrivit unei informări de presă transmisă de Centrul Judeţean de Comunicare coordonat de Instituţia Prefectului, în unităţile de carantină din Botoşani erau cazate, miercuri, 37 de persoane, de aproape trei ori mai puţin decât la începutul acestei săptămâni, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

În schimb, autorităţile judeţene comunică o creştere semnificativă a numărului persoanelor aflate în izolare la domiciliu, de la 2.250, cât era la începutul acestei săptămâni, la 2.873.

Potrivit informaţiilor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică şi făcute publice de Centrul Judeţean de Comunicare, de la începutul epidemiei în Botoşani au fost 734 de persoane testate pozitiv cu Covid-19, dintre care 489 au fost declarate vindecate.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Din totalul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus, 276 sunt cadre medicale, 230 fiind deja declarate vindecate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend