Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Prima femeie saudită pilot, numită ambasadoare a Marelui Premiu al Arabiei Saudite

Publicat

in

Prima femeie pilot de curse din Arabia Saudită, Reema Juffali, a fost numită ambasadoare a celui dintâi Mare Premiu de Formula 1 din această ţară, care va avea loc în weekend, la Jeddah, au anunţat, luni, organizatorii, citaţi de Reuters, potrivit Agerpres.

Juffali (29 ani), care a concurat anul acesta în Formula 3 britanică, va fi unul dintre primii piloţi care vor parcurge circuitul stradal de pe malurile Mării Roşii.

De asemenea, Reema Juffali va lua parte la un shakedown cu monopostul Williams din 1979, care a fost sponsorizat de compania aeriană naţională, Saudia.

Citește și: O NOTĂ SECRETĂ l-ar plasa pe șeful DALI din MAI într-o presupusă DELAPIDARE a unui hotel din vestul țării…

”Aştept cu nerăbdare să iau parte la aceste activităţi în weekend şi sper că povestea mea şi călătoria mea poate fi motiv de inspiraţie pentru oricine se gândeşte să îşi urmeze visul”, a afirmat Juffali într-un comunicat.

Arabia Saudită a ridicat interdicţia ca femeile să şofeze în 2018, iar Juffali a devenit prima femeie saudită care a concurat într-un campionat de curse, chiar în acelaşi ani.

Marele Premiu de Formula 1 de duminică va fi al treilea din cele patru care au loc în Orientul Mijlociu în acest sezon şi ar putea decide titlul.

Max Verstappen (Red Bull) e lider în clasamentul general al piloţilor, cu un avans de opt puncte faţă de campionul mondial en titre, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), înaintea penultimei etape a sezonului.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Impozitarea multinaționalelor nu întârzie în România! Ministrul de Finanțe: ‘Este un obiectiv prioritar și vom pregăti toate măsurile necesare’

Publicat

in

De

Adoptarea și implementarea directivei privind nivelul minim de impozitare pentru grupurile multinaționale din UE este un obiectiv prioritar și pentru România, urmând să fie aplicată de la 1 ianuarie 2023, a declarat ministrul Finanțelor Adrian Câciu la reuniunea miniștrilor de Finanțe din UE, informează Mediafax.

Propunerea de Directivă privind nivelul minim de impozitare pentru grupurile multinaționale din UE a fost cel mai important subiect al reuniunii Consiliului Afaceri Economice și Financiare (Ecofin), desfășurată marți, 18 ianuarie 2022, la Bruxelles.

Miniștrii de Finanțe au fost invitați să confirme, la nivel politic, prioritatea acestui dosar și necesitatea transpunerii în legislația UE, până la 1 ianuarie 2023, a regulilor internaționale agreate în Cadrul Incluziv al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Directiva asigură o cotă minimă efectivă de impozitare de 15% pentru activitățile globale ale multinaționalelor. Regulile vizează toate grupurile mari, naționale sau internaționale, inclusiv din sectorul financiar, care au venituri financiare combinate de peste 750 milioane de euro pe an și care au compania-mamă sau o filială situată într-un stat membru al UE.

„România susține toate măsurile de combatere a planificării fiscale. Apreciem că acest proiect va contribui la asigurarea unei competiții echitabile în cadrul pieței interne a UE. Adoptarea și implementarea directivei este un obiectiv prioritar și pentru România, de aceea vom pregăti toate măsurile necesare implementării acesteia chiar de la 1 ianuarie 2023”, a precizat Adrian Câciu.

Miniștrii au discutat despre stadiul implementării Mecanismului de Redresare și Reziliență și au aprobat Concluziile cu privire la Raportul privind Mecanismul de Alertă 2022, Concluziile Analizei Anuale a Creșterii Durabile 2022 și Recomandarea pentru politica economică a zonei euro 2022. De asemenea, cei 27 au avut un schimb de opinii pe marginea mandatului UE pentru viitoarea reuniune G20, din februarie 2022.

La prima reuniune Ecofin organizată sub președinția sa, Franța și-a prezentat prioritățile în domeniul economic și financiar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Fernando Alonso a suferit o nouă operaţie. I s-au scos plăcile de titan ca i-au fost puse atunci în maxilar

Publicat

in

De

Victima unui accident de bicicletă în februarie 2021, pilotul spaniol al echipei Alpine, Fernando Alonso, a dezvăluit că a suferit recent o nouă operaţie, la Berna (Elveţia), pentru a i se scoate plăcile de titan care i-au fost puse atunci în maxilar, conform news.ro.

O operaţie care a mers bine conform spaniolului, care se odihneşte înainte de a-şi începe pregătirea pentru următorul sezon de Formula 1.

Primele teste de iarnă vor avea loc în perioada 23-25 ​​februarie la Barcelona.

În februarie 2021, Alonso, care se afla pe bicicletă, a fost lovit de o maşină în apropiere de Lugano. El a stat atunci două zile în spital şi a fost operat la maxilar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend