Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Prima Capitala a Tarii Romanesti – straluceste iar

Publicat

in

Cati oare dintre noi se gandesc la Campulung Muscel ca la prima capitala a Tarii Romanesti? Aici, unde se afla si cel mai vechi document epigrafic medieval din Tara Romaneasca, situat in biserica Baratiei ( este vorba despre piatra funerara a comitelui Laurencius de Longo Campo, cu inscriptii in limba latina si datat cu anul 1300).

Tot aici, in 1521, Neacsu Lupu emite din cancelaria orasului o scrisoare redactata in limba romana catre Hans Brukner, judele Brasovului, acesta fiind cel mai vechi document scris in limba romana, cunoscut pana in prezent.

 

 

 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Români, Guvernul Ciucă v-a pregătit pachetul de măsuri sociale – FĂRĂ RATE LA BANCĂ timp de 9 luni și 700 LEI PE CAP DE PENSIONAR – VEZI DETALII

Publicat

in

De

Amânarea ratelor la bănci, acordarea unei diferențe salariale lucrătorilor din sistemul public și oferirea unui ajutor financiar pensionarilor cu venituri mai mici de 2.000 de lei sunt câteva dintre măsurile anunțate aseară de Guvern. În plus, Executiv vrea și “înghețarea” angajărilor la stat. Noile măsuri sociale și economice ar urma să se aplice de la 1 iulie 2022.

După cum apare în comunicatul Executivului de luni, “coaliția de guvernare a decis, astăzi, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice «Sprijin pentru România», în valoare de 1,1 miliarde euro”.

Prima dintre măsurile anunțate de Guvern vizează creditele bancare. Mai exact, atât persoanele fizice, cât și firmele care se confruntă cu dificultăți financiare vor putea amâna iar plata ratelor la bănci, timp de nouă luni.

Ținând cont de faptul că măsurile anunțate se doresc aplicate din 1 iulie, amânarea ratelor la bancă va fi posibilă până la sfârșitul lunii martie 2023.

O a doua măsură conținută de pachetul de măsuri anunțat aseară, Sprijin pentru România, stabilește acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

În fine, ultima măsură ce ar trebui să se aplice de la 1 iulie este acordarea unui sprijin financiar tuturor pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 de lei. Ajutorul va avea valoarea de 700 de lei și se va acorda o singură dată.

Suplimentar, Guvernul anunță că va lua și o serie de “măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public”, și anume:

  • diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
  • suspendarea angajărilor la stat;
  • creșterea colectării veniturilor la bugetul statului cu zece miliarde de lei;
  • accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al Planului de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cum igienizezi locuința rapid: Planificarea și produsele de curățenie de calitate, o garanție a eficienței

Publicat

in

De

Cu toții ne dorim locuința curate, care sa emane un aer proaspăt și a căror atmosfera să fie cât mai primitoare, de aceea în mod constant ne asigurăm că totul este cât mai bine ordonat.

Cu toții ne dorim locuința curate, care sa emane un aer proaspăt și a căror atmosfera să fie cât mai primitoare, de aceea în mod constant ne asigurăm că totul este cât mai bine ordonat. De multe ori, trăim cu impresia că procesul de igienizare al locuinței este important doar din punct de vedere al esteticii, neluând în calcul faptul că aceasta are legătură și cu sănătatea. Procesul de curățare al locuinței este adesea privit ca o reală corvoadă, având în vedere că este o activitate ce presupune multă atenție și răbdare. Uneori și lipsa unei bune organizări este unul dintre motivele pentru care trăim cu impresia că procesul de igienizare este unul interminabil.

            A avea o casă perfect ordonată, pare pentru cei mai mulți dintre noi o misiune aproape de imposibil, dacă ținem cont și de modul în care stilul de viață modern se derulează. Printr-o organizare eficientă și prin utilizarea unor produse de curățare de calitatelucrurile se pot schimba radical, curățenia devenind chiar o activitate relaxantă și plăcută. Iată așadar câteva sfaturi ce îți pot fi de folos în ordonarea locuinței.

            Folosește numai produse de curățare de calitate

            Înainte de a da startul curățării, este esențial să te asiguri că produsele pe care le utilizezi în acest proces sunt unele de calitate superioară. De ce? Pentru ca numai în acest fel vei avea parte de rezultate cu adevărat spectaculoase. Mai mult decât atât, este recomandat să utilizezi produsele numai pentru suprafețele specifice pentru care au fost create, astfel încât să previi deteriorarea. Un proces de curățare eficient presupune utilizarea unor produse pe măsură.

Alege cu atenție ziua și momentul

Deși poate părea un lucru mai puțin relevant, atunci când îți dorești eficienta maxima în procesul de igienizare al locuinței. Mai precis, este recomandat să faci curățenie doar atunci când nu ești foarte obosit și când timpul îți permite să te dedici complet acestui proces. Dacă vei face curățenie atunci când ești obosit sau vei desfășura toate activitățile în mare grabă, în mod aproape sigur nu vei reuși să obții rezultatele la care ai sperat. Din acest motiv, îți recomandăm să alegi cu mare atenție momentul.

Organizează întreg procesul de igienizare

Daca totul se desfășoară într-un mod haotic și vei alerga constant de la o activitate la alta, la finalul zilei vei constata cel mai probabil că nu ai reușit să bifezi tot ceea ce ți-ai propus și că locuința va fi mai dezordonata decât inițial. Din acest motiv, indicația noastră este aceea de a desfășura activitățile într-un mod cât mai organizat, începând pe rând cu fiecare încăpere. Dacă ai în încăperi multe accesorii pentru casăîți recomandăm să le depozitezi într-o cutie până la finalul procesului de igienizare, scutind astfel timp.

Nu te lăsa distrasă!

În prezent este mai ușor ca oricând să ne lăsam distrași de tot felul de lucruri. Telefonul mobil, emisiunile TV sau pur și simplu conversațiile cu membrii familiei sunt doar câteva exemple comune de lucruri ce ne pot distrage cu ușurință de la activitățile pe care le avem de făcut. Evită pe cât posibil să te lași distrasă atunci când îți dorești un proces de igienizare al locuinței cât mai eficient.  

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend