Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Preţurile mari blochează vânzarea ANL-urilor – 195 de apartamente şi garsoniere din Argeş îşi caută proprietari

Publicat

in

anl cereri multeConform unui ordin emis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, locuinţele construite în regim ANL pot fi cumpărate de chiriaşi până la data de 31 iulie 2014. Preţul de achiziţie stabilit este de 326 euro/metrul pătrat, inclusiv TVA, din care se va scădea amortizarea  calculată de la data punerii în funcţiune a locuinţei până la data punerii în vânzare a acesteia. Întrucât programul este valabil pentru toate judeţele, la nivel naţional sunt scoase la vânzare un număr de 10.614 unităţi locative, iar dintre acestea, 195 se regăsesc în Argeş. Mai exact, pot fi cumpărate locuinţele ANL din Câmpulung, Curtea de Argeş şi Topoloveni, mai puţin însă cele din Piteşti, pentru care autorităţile nu au căzut de comun acord să le vândă. Conform tabelului publicat pe site-ul ANL, la Câmpulung sunt scoase la vânzare 28 de locuinţe situate în blocul din cartierul Grui, la Topoloveni – 20 de locuinţe aflate în blocul din strada „Învăţător Biolaru“, iar la Curtea de Argeş sunt 147, împărţite astfel: 15 situate în blocul de pe strada 1 Decembrie 1918, 15 pe str. Elena Cuza, 43 din imobilul situat în str. Nevers şi 74 în construcţia ANL de pe str. Unirii. Suprafeţele locuinţelor variază între aproximativ 40 şi 60 mp, unităţile locative cuprinzând garsoniere, apartamente cu două şi trei camere, iar, conform ordinului emis de Ministerul Dezvoltării, acestea se pot achiziţiona chiar şi prin programul „Prima Casă”.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Noi clarificări ale Poliției Române! Când trebuie să completăm declarația pe propria răspundere

Publicat

in

De

Răspunsul Poliţiei Române: Dacă drumeția nu presupune părăsirea localității/ a zonei metropolitane acest lucru este permis. În cazul în care deplasarea se face în afara localității/zonei metropolitane, va fi necesară completarea corespunzătoare a declarației pe propria răspundere, raportat la prevederile HG 394 din 18.05.2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Dacă părăsim localitatea/zona metropolitană, completăm declarația pe propria răspundere pentru drumul dus-întors (locul în care mergem – locul în care ne întoarcem)? Sau completăm o declarație la dus și o alta atunci când ne întoarcem acasă? Dacă da, ce bifăm, la întoarcere, pentru motivul deplasării?

Răspunsul Poliţiei Române: Este suficientă completarea unei singure declarații pe propria răspundere, cu precizarea traseului de deplasare dus-întors

Sunt valabile, în continuare, declarațiile pe propria răspundere completate olograf, pe o simplă foaie de hârtie de către cei care nu au acces la o imprimantă/xerox/smartphone?

Răspunsul Poliţiei Române: Declarația pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localități și pentru părăsirea zonei metropolitane poate fi scrisă și de mână, cu respectarea elementelor din formularul tip dat publicității.

Putem părăsi localitatea/zona metropolitană pentru o săptămână sau mai mult? Care este perioada maximă permisă?

Răspunsul Poliţiei Române: Nu este prevăzută o limită de timp în care trebuie efectuată deplasarea în afara localității/zonei metropolitane, atunci când există motive justificate, care trebuie bifate pe declarația pe propria răspundere.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mini-vacanță pentru angajați! Câte zile veți sta acasă luna viitoare

Publicat

in

De

Vești pentru angajați! Luna iunie vine cu surprize plăcute pentru bugetari! Vor fi două weekend-uri prelungite anul acesta.

Astfel, al doilea sfârșit de săptămână din luna iunie este prelungit, deoarece pe 7 și 8 iunie se sărbătoresc Rusaliile, iar ziua de 8 iunie pica într-o zi de luni.

Iată ce zile libere legale mai urmează, anul acesta pentru toți salariații:

  • 1 iunie – Ziua Copilului,
  • 7 – 8 iunie – Rusaliile,
  • 15 august – Adormirea Maicii Domnului,
  • 30 noiembrie – Sfântul Andrei,
  • 1 decembrie – Ziua Națională a României;
  • 25 și 26 decembrie – Crăciunul.
  • 30 noiembrie luni, 1 decembrie marți – ceea ce înseamnă un weekend prelungit cu încă două zile libere;
  • Crăciunul va fi vineri – sâmbătă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend