Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Prețurile europene ale gazelor continuă să scadă, sunt la cel mai redus nivel de după 10 noiembrie

Publicat

in

Preţurile gazelor naturale în Europa au continuat să scadă miercuri, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că sprijină o soluţie diplomatică la tensiunile cu SUA privind Ucraina şi a anunţat retrageri de trupe, transmite Bloomberg.

Livrari gaze rusestiFoto: Peter Kovalev / TASS / Profimedia

Miercuri, preţurile de referinţă ale gazelor naturale în Europa au înregistrat un declin de 9,1%, cel mai scăzut nivel de după 10 noiembrie.

La hub-ul TTF din Amsterdam, cotaţiile la gazele naturale au scăzut miercuri dimineaţa cu 8,4%, la 64,99 de euro pentru un Megawatt-oră, după un declin de 12% marţi.

Pieţele urmăresc cu interes evoluţiile geopolitice, anunţul Rusiei privind retragerea trupelor afectând evoluţiile pe pieţele globale de acţiuni, ţiţei, gaze şi metale.

Analiştii urmăresc cu atenţie fluxurile de gaze ruseşti spre Europa. Livrările au fost limitate în ultimele luni, deşi autorităţile de la Moscova au dat asigurări că trimit cantitatea de gaze cerută de clienţii europeni.

Marţi, Putin i-a spus lui Scholz că Moscova rămâne un furnizor sigur de energie.

Vremea blândă şi majorarea livrărilor de gaze naturale lichefiate (LNG) au ajutat în ultimele luni la atenuarea temerilor de pe piaţă.

Europa este epicentrul unei crize energetice începând de anul trecut, când eliminarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19 a generat o cerere mare de energie într-un moment în care stocurile de gaze naturale erau la un nivel redus.

Preţurile de referinţă au crescut semnificativ de anul trecut, ceea ce a pus presiuni asupra consumatorilor şi companiilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Europarlamentarul Siegfried Mureşan: Susţin cu fiecare ocazie pe care o am creşterea sprijinului pentru Republica Moldova în Europa

Publicat

in

De

Europarlamentarul Siegfried Muresan afirmă, miercuri seară, că este foarte important pentru întreaga europă să susţină Republica Moldova, lucru pe care l-a afirmat şi în carul unui eveniment care a avut loc la Bruxelles, anunță News.ro.

”Susţin cu fiecare ocazie pe care o am creşterea sprijinului pentru Republica Moldova în Europa. Astăzi am vorbit la un eveniment organizat de Reprezentanţa landului german Baden-Württemberg la Bruxelles despre cât de important este pentru întreaga Uniune Europeană să continuăm să sprijinim Republica Moldova”, a transmis, miercuri seară, Siegfried Muresan, într-o postare pe Facebook.

Europarlamentarul afirmă că autorităţile de la Chişinău şi cetăţenii săi ”au făcut un mare serviciu Uniunii gestionând cu succes criza refugiaţilor ucraineni la graniţele ei”.

”Prin acest serviciu, a demonstrat tuturor rolul esenţial pe care îl are Moldova pentru siguranţa continentului nostru. De aceea, tot ceea ce îi oferim Ucrainei în următoarea perioadă trebuie să oferim şi Republicii Moldova”, a mai transmis liberalul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, mesaj de 1 decembrie: ‘La mulţi ani tuturor celor care trăiesc cu România în suflet!’

Publicat

in

De

La mulţi ani tuturor celor care trăiesc cu România în suflet, a transmis joi secretarul de stat Gheorghe Cârciu, şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

„Sărbătorim astăzi, 1 decembrie, Ziua Naţională a României, iar imnul nostru naţional se va auzi peste tot în lume, acolo unde românii au ales să muncească, să trăiască şi să studieze. În aceste momente pline de emoţie, ne îndreptăm gândurile spre cei care au luptat să rămânem uniţi şi care ne-au transmis o misiune importantă, aceea de a ne proteja drepturile şi libertăţile câştigate şi de a ne reprezenta ţara cu mândrie. La mulţi ani tuturor celor care trăiesc cu România în suflet! Să fim mai buni şi mai puternici în fiecare zi, pe măsura moştenirii lăsate de strămoşii noştri şi a aşteptărilor urmaşilor noştri”, afirmă secretarul de stat, în mesajul postat joi pe pagina de Facebook a DRP.

El le mulţumeşte românilor care ajută comunităţile din diaspora.

„Am parcurs împreună, în acest an dificil, paşi importanţi pentru susţinerea românilor din afara graniţelor ţării. La nivelul Departamentului, am lansat o serie de programe de sprijin, finanţări nerambursabile şi granturi, în vederea promovării identităţii etnice, culturale, religioase şi lingvistice a românilor din vecinătate şi din diaspora, precum şi pentru consolidarea legăturilor dintre România şi comunităţile româneşti din străinătate. Pentru perioada următoare, ne propunem să dezvoltăm un număr şi mai mare de proiecte care să valorifice potenţialul românilor de pretutindeni şi prin care să reconectăm cu patria mamă cât mai mulţi copii şi tineri prin intermediul taberelor ARC. La mulţi ani în pace, credinţă şi armonie”, mai scrie şeful DRP.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend