Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

PRETURI MARI IN PIETE! Vezi cu cat se vand legumele la Curtea de Arges

Publicat

in

Cum mai sunt doar câteva zile pânǎ în luna septembrie, gospodinele au început să-şi aprovizioneze cămara cu tot felul de compoturi, gemuri, murături şi tot ceea ce mai este nevoie pentru anotimpul rece. Astazi am făcut un raid prin trei pieţe din Curtea de Arges pentru a vă spune ce preţuri găsiţi la vinete, ardei gras, ardei kapia, sau gogoşari şi ceapă, principalele ingrediente pentru zacuscă. În acelaşi timp, am căutat să vedem şi cu cât sunt vândute roşiile, pentru cei care vor să facă suc de roşii, ori bulion, tot pentru iarnă.

Cum astazi este mare sarbatoare, comerciantii sunt multi si la fel si cumparatorii care au luat practic cu asalt tarabele cu legume si fructe in special.

Piaţa Centrală

Prima dată am trecut prin Piaţa Centrală. Aici, pe tarabe, vinetele cu 2 lei, 2,5 lei, dar preţul lor poate ajunge şi până la 3, ori 3,5 lei, cât costă cele mai mari şi mai arătoase. Pentru un kilogram de ardei gras, gospodinele trebuie să scoată din buzunar 2,5, sau 3 lei. Însă cele care vor ca zacusca să prindă o culoare roşiatică, intensă, fără să folosească prea mult bulion, pot lua ardei kapia la 3,5 lei, 4 lei (categoria I), 3 lei, ori gogoşari, care au cam aceleaşi preţuri: 3 lei, 4 lei. Ceapa roşie se vinde cu 2,5 lei kilogramul, iar cea obişnuită este puţin mai ieftină: 1,2 lei, 1,5 lei. Iar dacă vorbim de roşii, folosite pentru suc, bulion sau zarzavat pentru iarnă, acestea sunt vândute cu 2,3 lei, 2,5 lei, 3, sau chiar 3,5 lei, în funcţie de mărime.

Piaţa Posada

Următoarea piaţă unde am inspectat preţurile este Piaţa Posada. Aici tarabele sunt puţine dar încǎrcate iar preţurile sunt un pic mai mari faţǎ de cele din Piaţa Centralǎ, aşa cum de altfel au fost mereu.  Un kilogram de vinete costă 2 lei, 2,5 lei, ori la unele tarabe, 3 lei, iar ardeiul gras este vândut tot cu 2, 2,5, sau 3 lei. Comercianţii oferă ardeii kapia la preţuri cuprinse între 3 şi 4 lei, iar preţul gogoşarilor sunt asemănătoare: 2,8 lei, 3 lei, 3,5 lei şi 4 lei. Un kilogram de ceapă roşie, lunguiaţă, costă 2 lei, ori 2,5 lei, la fel ca şi în Piaţa Centrală. Gospodinele pot cumpăra roşii cu 2 lei, 2,5 lei, iar cele mai mari, ajung şi la 3,5 lei.

Piaţa Ivancea

Utima oprire am făcut-o printre tarabele din Piaţa Ivancea unde nu există mari diferenţele la preţurile legumelor faţă de celelalte două pieţe. Vinetele costă 2 lei, 2,7 lei, 2,8 lei, ori 3 lei, ardeiul gras se vinde cu 2,5 lei, 3 lei, 3,5 lei, sau chiar 4 lei, preţul kilogramului de gogoşari începe de la 3 lei şi ajunge până la 4 lei, iar ardeii kapia sunt 2,8 lei, 3 lei, sau 4 lei. Pe un kilogram de roşii, argesenii trebuie să dea 2,5 lei, 3 lei, sau chiar 4 lei.

Acestea sunt preţurile legumelor pentru conservele de iarnă din principalele pieţe din oraş, însă cei care provin dintr-o familie numeroasă şi vor să prepare în cantităţi mari toate cele necesare în „cămara bunicii” pentru iarnă, pot cumpăra legume şi fructe la preţuri mai mici,  din supermarketuri sau din pieţele de en gross din Piteşti unde preţurile sunt ceva mai mici.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Clotilde Armand, ieșire în forță: ‘Procurorii DNA au deschis un nou dosar penal legat activitatea fostului primar al Sectorului 1. Nu ne lăsăm’

Publicat

in

De

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susţine că procurorii DNA au deschis un dosar penal cu privire la modul în care o companie înfiinţată de fostul edil al sectorului şi de angajaţi ai primăriei a încheiat „contracte de sute de mii de euro” pentru a face publicitate unei machete de spital.

„Procurorii DNA au deschis un nou dosar penal legat activitatea fostului primar al Sectorului 1 şi a administraţiei PSD. Este vorba despre modul în care o companie înfiinţată de fostul primar & angajaţii primărie au încheiat, printre altele, contracte de sute de mii de euro cu principalele televiziuni de ştiri şi cu mai multe site-uri apropiate de PSD pentru a face publicitate unei machete de spital”, a scris Armand, sâmbătă, pe Facebook.

Potrivit edilului, este vorba despre urmărire penală pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals şi constituire de grup infracţional organizat.

De asta sunt unii pesedişti atât de disperaţi şi vor să ne demită. Pentru că nu mai curg banii cetăţenilor către televiziunile şi firmele lor de casă. Nu-i nimic. Nu ne lăsăm. Mergem tot înainte. Până la capăt”, a adăugat Clotilde Armand, informează agerpres.ro

Citește și:

EXCLUSIV Poliția nu a terminat nici până azi renumărarea voturilor de la Sectorul 1! Noi solicitări de prelungire a termenului fixat pentru finalizarea procedurii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Valeriu Gheorghiță trage un puternic semnal de alarmă: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de cazuri pe zi

Publicat

in

De

Coordonatorul campanie naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că situaţia este gravă, predicţiile specialiştilor fiind reevaluate. Potrivit ultimelor date, am putea avea o medie săptămânală de 17.000 de cazuri, în 15 octombrie, cu vârfuri care pot ajunge la 20.000 de cazuri zilnic. ”Situaţia e cât se poate de serioasă”, susţine Gheorghiţă, care anunţă că nu se poate să nu fie luate măsuri – cum ar fi certificatul verde – doar pentru că sunt nepopulare.

”Suntem pe o creştere exponenţială, peste 700 pacienţi la ATI, 60 de decese raportate zilnic. Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare sau pentru că par discriminatorii. Nu sunt măsuri discriminatorii, sunt măsuri care dau posibilitatea celor care vor să se vaccineze să-şi continue viaţa socială, într-un anumit interval în care situaţia epidemiologică nu este bună. Se aplica în localităţile unde rata de infectare este de peste 3 la mie”, a declarat, vineri seară, la B1 TV, Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunţat că specialiştii au reevaluat predicţiile:

”Anunţam o predicţie pentru 15 septembrie de aproximativ 2.500 de cazuri zilnic, media pe ultimele 7 zile. Am avut 2.700 aproape. Deci mai mult decât predicţia noastră, ca medie pe ultimele 7 zile, că au fost vârfuri cu aproape 4.500 de cazuri. S-a reevaluat această predicţie pentru următoarele 4 săptămâni, până la 15 octombrie, şi situaţia e cât se poate de serioasă. Ne aşteptăm ca la 1 octombrie să ajungem la un număr mediu de cazuri la 7 zile de aproape 7.000, dar cu vârfuri şi de 10.000 pe zi, iar la 15 octombrie am putea să depăşim 17.000 pe zi, media la 7 zile, ceea ce înseamnă o situaţie evident mult mai gravă – vârfuri de 20.000 de cazuri. Cam acestea sunt predicţiile”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend