Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

Pretul petrolului a luat-o prea mult in sus: OPEC ia masuri

Publicat

in

OPEC – grupul tarilor exportatoare de petrol plus Rusia – a decis sa mareasca productia de titei, in incercarea de a pune frana pretului petrolului, care a ajuns la un nivel record al ultimilor doi ani. Anul trecut, din cauza carantinei impuse pe tot globul pe fondul pandemiei, OPEC a redus productia, intrucat cererea de petrol era foarte scazuta. Acum, pe fondul inceputului relansarii economice in tarile importante, cererea de petrol e foarte mare si pretul a crescut. Dupa discutii si controverse, ministrii energiei din tarile OPEC au decis marirea productiei, asa ca ne putem astepta la preturi mai mici pe barilul de petrol. Care sunt efectele afla aici https://capitalul.ro/frana-pentru-pretul-petrolului/

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Uzina Dacia își oprește producția timp de trei zile, din cauza lipsei de semiconductori

Publicat

in

De

Dacia a anunțat că a întrerupt timp de trei zile producția de la Mioveni, din cauza lipsei componentelor electronice. „Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției și lucrăm într-un ritm susținut cu furnizorii noștri. Avem celule de criză la nivelul direcțiilor de Supply Chain și Achiziții și implementăm toate măsurile adecvate. Cu toate acestea, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni este întreruptă în zilele 26, 27 și 28 iulie”, arată reprezentanții companiei, într-un mesaj transmis Economedia.

Producția uzinei de la Mioveni a mai fost oprită și în lunile februarie, martie, și aprilie, pentru câteva zile, din cauza crizei de semiconductori la nivel global. În Uzina de Vehicule din Mioveni lucrează circa 15.000 de persoane. 

Sectorul auto a avut cel mai mult de suferit anul acesta din cauza problemelor cu aprovizionarea cu semiconductori. Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea în acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cea mai eficienta metoda de vopsire ale obiectelor din inox

Publicat

in

De

ceamaieficientametodadevopsirealeobiectelordininox

Oțelul inoxidabil este o alegere excelentă pentru ustensile de gătit, aparate de bucătărie (printre care și carucioare inox) chiuvete, corpuri de iluminat și alte articole din casă sau de la locul de muncă. Materialul este durabil, are un aspect modern atractiv și este excelent pentru a rezistă la pete și alte daune. Cu toate acestea, oțelul inoxidabil poate fi și zgâriat.

Oțelul inoxidabil este o alegere excelentă pentru ustensile de gătit, aparate de bucătărie (printre care și carucioare inox) chiuvete, corpuri de iluminat și alte articole din casă sau de la locul de muncă. Materialul este durabil, are un aspect modern atractiv și este excelent pentru a rezistă la pete și alte daune. Cu toate acestea, oțelul inoxidabil poate fi și zgâriat.

Una dintre cele mai eficiente metode prin care poți să repari defecțiunile estetice ale unui obiect inox este prin metodă de vopsire in camp electrostatic. Vopsirea electrostatică este un proces de utilizare a unui câmp magnetic pentru aplicarea vopselei pe metale și chiar și diferite tipuri de materiale din plastic. Rezultatul este un finisaj durabil, neted și de calitate.

Vopsirea în câmp electrostatic are multe avantaje. Finisajul este placat datorită câmpului electromagnetic. Oferă un finisaj neted și dur de smalț. Grosimea vopselei este ușor de controlat. Este rentabil, deoarece economisește atât vopsea, cât și timp. Este foarte curat, deoarece nu există pulverizare excesivă sau stropire, iar aplicara vopselei este uniformă. Obiectul este vopsit într-un mod igienic și devine impermeabil la substanțele chimice utilizate pentru curățare.

De ce funcționează atât de bine?

Pe principiul de “contrariile se atrag”, vopsirea în câmp electrostatic se bazează pe legătura extrem de puternică creată atunci când ionii încărcați pozitiv din vopsea sunt atrași de o suprafață încărcată negativ care urmează să fie vopsită. 

Cu toții am experimentat electricitatea statică. Amintește-ți de momentele în care poate ai stat mai mult timp pe un covor, iar apoi ai atins un obiect confecționat din metal. Îți amintești senzația de curentare? Practic, având mai mult contact cu acel covor, ai format o sarcina electrică în corp, iar în momentul în care ai atins obiectul metalic, ai descărcat energia respectivă și ai simțit un șoc electric.

Un câmp electrostatic este similar cu un câmp magnetic tipic, deoarece atunci când un obiect devine încărcat creează un câmp electrostatic. Dacă obiectul are un exces în numărul de electroni, se consideră că este încărcat negativ. Dacă obiectul are mai puțini electroni decât mediul său, acesta este încărcat pozitiv. Două obiecte electrostatice care au particule încărcate în mod opus vor fi apoi atrase una de cealaltă. 

Acesta este conceptul din spatele vopsirii in camp electrostatic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend