Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Preşedinţia cehă a UE dă speranțe României: Nu ştim dacă statele membre vor dori să aibă un Consiliu extraordinar, dar noi vom face tot ce putem

Publicat

in

Ministrul de interne al Cehiei, Vik Rakusan, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE, a declarat joi seară că Cehia va continua să lupte pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen până în ultima zi a mandatului său, dar nu e sigur că statele membre vor dori să aibă un consiliu extraordinar pe această temă până la sfârşitul anului, anunță News.ro.

NATIONAL

Spitalul Clinic ‘Dr. C. I. Parhon’ din Iași au efectuat astăzi un transplant hepatic și două transplanturi renale

Publicat

in

Echipele medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti au realizat, duminică, o prelevare de organe de la un pacient aflat în moartea cerebrală, cu acordul familiei acestuia, iar doctorii de la Institutul Clinic Fundeni şi Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iaşi au efectuat un transplant hepatic şi două transplanturi renale, în cursul aceleiaşi zile, pe trei pacienţi.

„Gestul altruist al unei familii salvează vieţile altor semeni necunoscuţi aflaţi în suferinţă. Prin bunătate şi mărinimie au schimbat destinele altor oameni, înfăptuind o minune pentru ei.Transplantul înseamnă viaţă! Un week-end la datorie pentru echipele medicale implicate în activitatea de transplant, care au făcut din nou un adevărat maraton pentru salvarea de vieţi: trei pacienţi au primit o nouă şansă la viaţă în urma intrevenţiilor de transplant hepatic şi renal, realizate în cursul zilei de duminică, 4 iunie. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără gestul altruist făcut de o familie care, deşi a pierdut pe cineva foarte drag, a fost de acord cu donarea de organe şi nici fără efortul deosebit al echipelor medicale implicate în activitatea de transplant, de la donare la transplant”, arată postarea de luni, pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, conform News.ro.

Citeste mai mult

NATIONAL

Rivers in 9 counties of Transylvania under Code Yellow for floods, until 24:00hrs

Publicat

in

Hydrologists issued on Monday a Code Yellow advisory for floods on rivers in the Somes, Mures, Olt river basins, namely in the counties of Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj, Mures, Alba, Harghita, Brasov, Sibiu and Hunedoara.

„The hydrological warning is mainly aimed at the phenomena of significant runoff on slopes, torrents, streams, flash floods on small rivers with possible effects of local flooding, which may occur with greater probability and intensity in the interval 05.06.2023, at 16:00hrs – 05.06.2023, at 22:00hrs on some small rivers in Cluj and Alba counties,” the specialists mention.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend