Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Președintele Xi Jinping: ‘China nu dorește să domine pe nimeni și sprijină UE în menținerea unei strategii autonome’

Publicat

in

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, l-a asigurat joi pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel, aflat în vizită la Beijing, că „nu există conflicte strategice” între China şi Uniunea Europeană şi că ambele părţi trebuie să-şi consolideze comunicarea şi să se coordoneze mai bine în sfera macroeconomică, transmite EFE.

„Nu există niciun conflict strategic între China şi UE. Trebuie să ne consolidăm coordonarea în sfera macroeconomică, să garantăm împreună un lanţ de aprovizionare stabil, să construim motoare pentru economia digitală sau pentru protejarea mediului înconjurător şi să pariem împreună pe noile energii sau pe inteligenţa artificială”, i-a transmis Xi lui Michel în timpul întâlnirii care a avut loc între cei doi înalţi oficiali la Beijing, a anunţat MAE chinez într-un comunicat.

Totodată, Xi a subliniat că ambele părţi trebuie „să se opună decuplării, unui nou război rece sau protecţionismului”.

„China va fi deschisă companiilor europene şi speră că UE va elimina interferenţele şi va oferi un climat de afaceri just şi transparent pentru companiile chineze”, a insistat Xi, care şi-a exprimat speranţa că UE se va transforma într-un „partener important” pentru ţara asiatică pentru ca ambele părţi „să profite de ocaziile oferite de piaţă”.

Însă, pentru aceasta, „trebuie să clarificăm faptul că nu avem diferende strategice fundamentale, nici conflicte între părţi. China nu doreşte să domine pe nimeni şi sprijină UE în menţinerea unei strategii autonome”, a insistat Xi.

„Sperăm ca instituţiile europene şi statele membre să poată avea o înţelegere obiectivă şi corectă asupra Chinei şi să adere la o politică de coexistenţă paşnică şi a cooperării”, a spus şeful statului chinez. Şi, „deşi există diferende de opinie în unele chestiuni”, ambele părţi trebuie „să menţină comunicarea, însă într-un mod constructiv”, a susţinut Xi.

„Cheia este să respectăm preocupările şi interesele celuilalt, în special în ceea ce priveşte suveranitatea şi integritatea teritorială, de a nu ne amesteca în afacerile interne ale celeilalte părţi”, a afirmat Xi, dând asigurări că Beijingul este pregătit să menţină Dialogul China-UE privind drepturile omului „pe baza egalităţii şi a respectului reciproc”.

„China, UE şi comunitatea internaţională au un interes comun, ca legăturile noastre să progreseze. Cu cât lumea este mai turbulentă şi cu cât ne confruntăm cu mai multe provocări globale, cu atât mai semnificative vor fi relaţiile dintre noi”, a insistat liderul chinez.

În ceea ce priveşte războiul din Ucraina, Xi a indicat că „o soluţie politică” este „în interesul Europei şi al ţărilor din Eurasia”.

„Este necesar să se evite o escaladare sau ca această criză să se extindă. Insistăm asupra promovării negocierilor de pace şi a controlării efectelor indirecte ale crizei. China sprijină UE pentru ca aceasta să extindă medierea şi să se afle în fruntea edificării unei arhitecturi de securitate europene echilibrată, eficientă şi sustenabilă”, a spus Xi.

Potrivit comunicatului MAE chinez, Charles Michel a declarat la rândul său că UE este adepta unei strategii autonome, care respectă politica unei singure Chine şi care doreşte „consolidarea comunicării” pentru „reducerea neînţelegerilor” şi pentru „abordarea sfidărilor precum crizele energetică, sanitară şi climatică”.

„Partea europeană este dispusă să continue să impulsioneze procesul pentru a ajunge la un acord de investiţii între ambele părţi”, a spus Michel, citat de MAE chinez.

Totuşi, într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al lui Michel emis de autorităţile europene, preşedintele Consiliului European a enumerat şi unele „dificultăţi” între ambele părţi, precum cele cu care se confruntă companiile europene în ţara asiatică şi care „au exacerbat” pe fondul pandemiei de coronavirus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Michel, între cele două părţi a avut loc „un schimb de experienţe” cu privire la epidemia de coronavirus din China într-un moment de nemulţumire generalizată şi de proteste faţă de politica de „COVID zero” a Beijingului, care presupune lockdown-uri în oraşe şi campanii de testare în masă.

În cadrul acestui schimb s-a menţionat că ambele părţi au vorbit „despre măsurile impuse de fiecare în parte şi de răspunsul societăţilor” la acestea.

În ceea ce priveşte dialogul China-UE privind drepturile omului, Michel a evidenţiat că va crea ocazia de a vorbi despre „situaţia minorităţilor şi a cazurilor individuale”.

Iar în privinţa Ucrainei, Michel a subliniat că autorităţile chineze trebuie „să contribuie pentru ca Rusia să pună capăt distrugerilor şi ocupaţiei sale brutale”, potrivit comunicatului părţii europene, care precizează că întrevederea dintre Michel şi Xi a durat trei ore, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Francezii vor aplica un plan urias de supraveghere a maselor

Publicat

in

Proiectul se va derula pe perioada Olimpiadei, de anul viitor. Insa asociatiile pentru drepturile omului spun ca noua lege va permanentiza puteri sporite ale autoritatilor in raport cu cetateanul, in sensul demararii unui program urias de supraveghere, pe baza inteligentei artificiale. Este pentru prima data in istoria Frantei sau a Europei cand se recurge la un astfel de sistem de supraveghere colectiva. Noua lege a trecut de Senatul Frantei, iar acum va intra la vot in camera inferioara a legislativului francez. Cum e posibil sa incalce drepturile fundamentale aceasta noua lege citeste aici https://smartfuture.ro/supravegherea-in-perioada-olimpiadei-din-franta-denuntata-de-activistii-pentru-libertati-civile/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Spitalul Militar Central acţionat în instanţă de familia unui fost deputat! Se cer daune de 1 milion de euro

Publicat

in

Soţia şi copiii fostului parlamentar buzoian Nicolae-Sebastian-Valentin Radu (PSD), decedat în luna decembrie a anului 2020, a dat în judecată Spitalul Militar Central din Bucureşti cerând daune morale de 1 milion de euro, dar şi 40.000 de euro cheltuieli cu transferul fostului deputat la o unitate sanitară din Germania, unde pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Soţia şi cei doi copii ai fostului deputat buzoian au decis să acţioneze în instanţă Spitalul Militar Central din Bucureşti.

“După doi ani şi patru luni de la deznodământul tragic, furia simţită la acel moment s-a transformat în dorinţa acută de dreptate. Această situaţie nefastă a prezenţei infecţiilor nosocomiale se cunoaşte şi se muşamalizează, lăsând la voia întâmplării pe toţi cei care suferă o intervenţie chirurgicală în Spitalul Militar Central. Cred în dreptul la informare justă şi sper ca acţiunea mea să genereze o diferenţă pozitivă spre binele tuturor, astfel încât nimeni să nu mai sufere de pe urma pierderii celor dragi. Cred în dreptate şi în justiţie”, a declarant, pentru News.ro, soţia deputatului buzoian Diana Radu.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 în luna septembrie a anului 2022.

La termenul din 29 noiembrie instanţa a încuviinţat proba cu înscrisuri şi a pus în vedere Spitalului Militar Central să depună dosarul complet al pacientului Radu Nicolae-Sebastian-Valentin care să includă neapărat şi o serie de documente care să ateste îndeplinirea obligaţiilor de depistare, identificare şi raportare a infecţiilor asociate asistenţei medicale precum şi dovezi privind implementarea măsurilor de limitare ale acestora.

De asemenea, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale şi s-a admis solicitarea de audiere a trei medici care l-au tratat pe Sebastian Radu, respectiv dr. Dan Corneci, dr. Carciumaru Bogdan si dr. Paduraru Tudor Alexandru.

Sebastian Radu a fost transferat la Spitalul Militar Central din Capitală în data de 14 noiembrie 2020, după ce, fiind depistat pozitiv COVID-19, s-a simţit tot mai rău la Spitalul Judeţean Buzău unde fusese internat iniţial.

La Bucureşti, deşi testele de coronavirus au devenit negative, starea sa de sănătate era tot mai gravă.

În 6 decembrie, la solicitarea soţiei, Sebastian Radu a fost transferat la un spital în Germania, unde a decedat pe data de 9 decembrie. Pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Următorul termen în procesul aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 este în data de 2 mai 2023, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend