Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski face un anunț ‘cutremurător’: Rusia face totul pentru a înfrânge rezistența Ucrainei, a Europei și a lumii în 90 de zile de iarnă

Publicat

in

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, în discursul său zilnic către naţiune, că aceasta va fi cea mai grea iarnă din întreaga lume. De asemenea, liderul ucrainean transmite că Rusia face totul pentru a înfrânge rezistenţa Ucrainei, a Europei şi a lumii în 90 de zile de iarnă, scrie news.ro

”Aceasta va fi cea mai grea iarnă din întreaga lume. Acestea vor fi 90 de zile care vor fi un test pentru încrederea noastră în victorie. Un test pentru rezistenţa şi unitatea noastră, pentru capacitatea noastră de a ne proteja pe noi înşine, întreaga lume, libertatea şi valorile fundamentale pentru orice persoană din lume. Rusia face totul pentru a înfrânge rezistenţa Ucrainei, a Europei şi a lumii în 90 de zile de iarnă. Pentru că asta speră Rusia. Acesta este ultimul ei argument. Ultimul, sunt sigur de asta: cruzimea perioadei de iarnă, care se presupune că ajută atunci când cruzimea omului nu este suficientă. Şi trebuie să fim pregătiţi – să nu ne prăbuşim, să nu ne despărţim, să nu ne abatem de la calea noastră.

Urmează 90 de zile, ceea ce va fi mai crucial decât 30 de ani de independenţă a Ucrainei. 90 de zile care vor fi mai cruciale decât toţi anii de existenţă a Uniunii Europene. Iarna ne va determina viitorul şi riscurile”, a declarat Zelenski în discursul rostit la reuniunea anuală a Yalta European Strategy, un forum de discuţii privind viitorul european al Ucrainei şi contextul global.

El şi-a exprimat încrederea în Forţele Armate ale Ucrainei, în serviciile de informaţii şi în întreg poporul în ceea ce priveşte eliberarea teritoriului ucrainean, subliniind că, pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de arme, muniţie, sprijin financiar şi politic, diplomaţie mai puternică ca niciodată, determinare la diferite niveluri ale lumii.

”Suntem recunoscători pentru tot ceea ce aţi făcut, dar nu va fi suficient pentru victorie până când va fi victorie”, a adăugat liderul de la Kiev.

”Nu avem nicio îndoială că putem trece peste iarnă fără resurse energetice ruseşti. Nu numai Ucraina, ci toate statele europene de renume. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să fii pregătit să previi orice sabotaj rusesc – militar sau politic şi este foarte important să previi măsurile de dezinformare ale Rusiei. Şi, prin urmare, avem nevoie de şi mai multă coordonare, fermitate şi presiune asupra Rusiei”, a continuat el.

Zelenski a afirmat că lumea trebuie să depăşească criza preţurilor, pe care Rusia încearcă să o exacerbeze cu instrumentele sale binecunoscute – destabilizează pieţele, provoacă foamea, intimidează oamenii.

”Şi este posibil să te protejezi de această criză a preţurilor doar prin demontarea completă a influenţei ruse – influenţă asupra societăţilor europene, pe pieţele mondiale şi pe spaţiul informaţional global”, consideră preşedintele Ucrainei.

”Trebuie să ne pregătim societăţile, ele trebuie să cunoască adevărul, riscurile existente. Iarna va fi dificilă pentru toată lumea – din Letonia şi Polonia până în Marea Britanie şi Statele Unite. Războiul este război. Există în lume. Iarna va fi grea. Dar putem face din această iarnă cea mai grea pentru Rusia, pentru cea care este responsabilă de toate problemele create – probleme militare, sociale, de preţuri, probleme energetice şi multe altele. Putem face calea spre victoria noastră mai clară după aceste 90 de zile”, a conchis Volodimir Zelenski, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

OMS îndeamnă țările să înceapă să stocheze medicamente pentru ‘urgențe nucleare’

Publicat

in

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat un ghid despre cum să supraviețuiești unei catastrofe nucleare, la doar câteva ore după ce UE a avertizat că Rusia „este în război cu Occidentul”, notează fortune.com.

Citeste mai mult

NATIONAL

Economia Germaniei s-a contractat neaşteptat în trimestrul patru

Publicat

in

Economia germană s-a contractat neaşteptat în trimestrul patru din 2022, arată datele publicate luni, un semn că cea mai mare economie europeană ar putea intra în recesiunea îndelung prognozată, ca rezultat al invadării Ucrainei de către Rusia, transmit DPA şi Reuters.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend