Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Președintele Transnistriei iese la rampă: Vom câștiga independența prin dialog, nu prin război

Publicat

in

Transnistria va căuta recunoașterea internațională mai degrabă prin negocieri decât prin război, a declarat vineri Vadim Krasnoselsky, președintele republicii separatiste nerecunoscută de Republica Moldova și de comunitatea internațională, transmite vineri agenția de presă TASS.

El le-a cerut reporterilor să se abțină de la a alimenta conflictul din regiunae care a fost zguduită recent de o serie de atacuri teroriste, site-urile oficiale ale agențiilor guvernamentale locale fiind blocate în mod repetat de atacuri DDoS.

„Am întrebat de multe ori ce ar prefera națiunea – să câștige recunoașterea prin război și vărsare de sânge sau să trăiască într-o țară pașnică care a făcut progrese bune, dar lipsită de recunoaștere internațională? Răspunsul este clar: Transnistria ar trebui și va fi recunoscută, dar procesul va fi pașnic, realizat în negocieri, prin dialog. Acesta ar trebui să fie un proces exclusiv democratic și evolutiv, fără acțiuni militare sau victime”, a spus el pe canalul său Telegram.

Krasnoselsky a cerut tuturo actorilor să se abțină de escaladarea situației. „Nimeni nu are nevoie de un război. Nu ar trebui să turnați pe foc combustibil prin acte provocatoare. Opiniile exprimate din elocvență sau cu scopul de a crește ratingurile instituțiilor media șar putea aprinde un incendiu”, a spus liderul transnistrean.

Săptămâna trecută, Transnistria a fost zguduită de o serie de atacuri teroriste. Pe 25 aprilie, lansatoare de grenade de mână au fost folosite pentru a ataca biroul ministerului local de securitate, iar mai târziu, în aceeași zi, s-au auzit explozii la un aerodrom militar de lângă Tiraspol. A doua zi, două antene radio de la un centru de radiodifuziune din satul Mayak au fost aruncate în aer, în timp ce pe 27 aprilie, spațiile depozitelor militare din vecinătatea satului Kolbasna au fost atacate cu un lansator de grenade.

Krasnoselsky a spus că atacurile au fost organizate în Ucraina și au ridicat amenințarea teroristă la cel mai ridicat nivel.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO Primele imagini cu distrugerile provocate de sistemele HIMARS asupra armatei ruse

Publicat

in

De

​Trupele ucrainene au reușit să distrugă două posturi de comandă rusești cu ajutorul lansatoarelor HIMARS.

distrugeri provocate de HIMARS fortelor ruseFoto: Captura video

Brigada 72- mecanizată a Ucrainei a publicat imagini care arată un post de comandă distrus. InformNapalm a spus că este vorba de postul de comandă al Armatei a 20-a ruse, care a fost distrus cu sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate HIMARS fabricate în SUA.

De asemenea, armata ucraineană ar fi distrus mai multe lansatoare de rachete multiple Uragan, potrivit Kyiv Independent.

Forțele ucrainene au postat încă de vineri imagini cu sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) din Statele Unite în acțiune, dar fără să arate și ce pagube au reușit să facă forțelor rusești.

HIMARS este un sistem de rachete cu lansare multiplă dezvoltat pentru armata americană în anii 1970. Acesta transportă o capsulă preîncărcată cu șase rachete ghidate de 227 mm sau o capsulă încărcată cu o rachetă tactică.

Atât Rusia, cât și Ucraina operează deja sisteme MLRS, dar versiunea HIMARS cu șase rachete trimisă pentru a ajuta Kievul este mai avansată, cu o rază de acțiune și o precizie superioare.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Plouă torențial pe A2 – Pericol de acvaplanare

Publicat

in

De

Plouă torențial duminică după-amiaza pe Autostrada Soarelui, iar polițiștii avertizează că există pericol de acvaplanare.

Potrivit Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe tronsonul kilometric 35 – 64 al autostrăzii A2 București – Constanța, între Fundulea și Lehliu Gară, în județul Călărași, sunt semnalate condiții de ploaie, pe alocuri torențială.

Conform polițiștilor, există risc de acvaplanare.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu mare atenție, să reducă viteza și să se asigure corespunzător la schimbarea benzii de circulație.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend