Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Președintele SUA, Joe Biden, mesaj de forță pentru Vladimir Putin! ‘SUA și aliații săi vor continua să fie alături de Ucraina, ca să izbândească pe câmpul de luptă’

Publicat

in

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat, în această noapte, că el și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, „împart aceeași viziune” în ceea ce privește pacea din Ucraina, în plină invazie a Rusiei.

„Cred că avem, că împărțim aceeași viziune și că o Ucraină liberă, independentă, prosperă și sigură este această viziune. Amândoi vrem ca războiul să se încheie”, le-a spus, miercuri, Biden reporterilor, conform edition.cnn.com.

Amândoi vrem ca să se încheie și, așa cum am spus, Putin l-ar putea încheia chiar azi, dacă ar avea vreun pic de demnitate  și ar face ceea ce este corect, ar spune numai atât: „Retragerea!”. Dar asta nu se va întâmpla, nu se va întâmpla acum. Așadar, ce urmează?

SUA și aliații săi vor continua să ajute Ucraina, ca să izbândească pe câmpul de luptă. Poate să învingă pe câmpul de luptă cu ajutorul nostru, cu ajutorul tuturor aliaților noștri europeni și al celorlalți aliați. Astfel, când președintele Zelenski va fi gata să vorbească cu rușii, să obțină un succes și atunci, pentru că a reușit să se impună pe câmpul de luptă”, a punctat Biden, într-o conferință de presă comună cu Zelenski, ținută la Casa Albă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Lula da Silva îi face o invitaţie specială papei Francisc pentru a vizita Brazilia

Publicat

in

Preşedintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, l-a invitat miercuri pe papa Francisc să efectueze o vizită în ţara sa, în cursul unei conversaţii telefonice care s-a concentrat şi pe conflictul din Ucraina, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Tocmai am vorbit la telefon cu papa Francisc. L-am felicitat pentru eforturile depuse în apărarea păcii în Ucraina şi în lupta împotriva sărăciei”, a scris Lula da Silva pe Twitter.

Citeste mai mult

NATIONAL

Sevilla câștigă trofeul Ligii Europa, într-un meci tensionat, decis la loviturile de departajare

Publicat

in

Formaţia FC Sevilla a câştigat Liga Europa, învingând în finala disputată pe Puskas Arena din Budapesta echipa AS Roma, scor 5-2 în urma loviturilor de departajare. Pentru Sevilla este al şaptelea triumf în a doua competiţie continentală intercluburi, scrie news.ro.

La finalul prelungirilor, scorul a fost 1-1. Au marcat Mancini ’55 (autogol) pentru Sevilla, respectiv Dybala ‘35 pentru Roma.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend