Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Președintele Poloniei a promulgat o lege care limitează posibilitatea restituirii bunurilor confiscate în perioada postbelică

Publicat

in

Preşedintele polonez Andrzej Duda a semnat sâmbătă o lege care va limita considerabil posibilităţile de a solicita restituirea bunurilor confiscate după Al Doilea Război Mondial în Polonia, o măsură care foarte probabil va tensiona relaţiile Varşoviei cu Israelul şi cu SUA, transmit Reuters şi AFP.

Noul act normativ prevede o perioadă de prescripţie de 30 de ani în care pot fi cerute bunurile respective, confiscate în general de regimul comunist în perioada postbelică. Or, majoritatea dintre ele vizează comunitatea evreiască din Polonia sau descendenţii ei.

Şeful statului polonez a spus că speră ca noua lege să pună capăt ”unei ere de haos juridic şi mafiei privatizărilor”.

Potrivit guvernului de la Varşovia, noua legislaţie va permite restabilirea securităţii juridice pe piaţa imobiliară şi va împiedica cererile frauduloase.

După aprobarea miercuri a acestei legi de către parlamentul polonez, ministrul de externe israelian Yair Lapid şi secretarul de stat american Antony Blinken i-ai solicitat preşedintelui polonez să nu o semneze – ultima etapă pentru ca această lege să intre în vigoare.

Polonia ”nu va plăti pentru crimele Germaniei”, a reacţionat premierul polonez Mateusz Morawiecki. (Sursa: Agerpres)

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Ciorna Guvernului Ciucă (Antena 3)

Publicat

in

De

Antena 3 a difuzat, joi seară, o schiță cu numele luate în calcul pentru miniștrii Guvernului Nicolae Ciucă:

Premier: Nicolae Ciucă

Vicepremier: Kelemen Hunor

Sănătate: Nelu Tătaru

Finanțe: Dan Vîlceanu

Educație: Sorin Cîmpeanu

Transporturi: Robert Sighiartău

Justiție: Cătălin Predoiu

Interne: Lucian Bode

Externe: Bogdan Aurescu

Apărare: Rareș Bogdan

Energie: Virgil Popescu

Muncă: Raluca Turca

Mediu: Tanczos Barna

Economie: Florin Roman

Sport: Eduard Novak

Cultură: Bogdan Gheorghiu

Dezvoltare: Cseke Attila

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală: Italia a raportat un focar de gripă aviară

Publicat

in

De

Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, a anunţat joi Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (OIE), transmite Reuters.

Până acum au murit 200 din cele aproape 13.000 de păsări de la ferma din Ronco all’Adige, provincia Verona, în nordul Italiei, a informat OIE, citând un raport al autorităţilor de la Roma.

Virusul gripei aviare H5N8 a perturbat semnificativ producţia de carne de pasăre la începutul lui 2014 în Asia şi la finele acelui an s-a răspândit şi în Europa, potrivit Agerpres.ro.

Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni, însă descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend