Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, sare în apărarea AUR: ‘Care sunt faptele? Niciuna. PNL și USR au avut comportamente explicite anti-constituționale și anti-democratice, amendate de Curtea Constituțională. Ați uitat?’

Publicat

in

PNȚCD SOLICITĂ: LUAȚI MÂINILE DE PE AUR! ÎN AFARA LEGII AR TREBUI SĂ FIȚI CHIAR VOI!

Un domn deputat din PNL, cu un frate și mai sus-pus, a inițiat o dezbatere pentru scoaterea în afara lege a AUR. Înțelegem că a început să colinde și pe la procurori. Pentru că AUR este un partid (sunt enumerate toate etichetele luate de prin cărți) extremist, șovin, antisemit, neolegionar, anti-european, pro-rus, anti-democratic, naționalist.

Care sunt faptele? Niciuna. Unele declarații politice, făcute probabil din necunoaștere a istoriei, dar în care nu s-a instigat nici la distrugerea celorlalte partide și crearea partidului unic (cum au făcut legionarii), nici la violențe împotriva străinilor, nici la luarea cu asalt a instituțiilor statului de către grupuri organizate de partid, nici la agresarea sau asasinarea unor lideri politici adverși.

Nici măcar la ieșirea României din UE, deși o asemenea poziție n-ar ieși cu nimic din cadrul democratic. Cu atât mai mult la atacuri împotriva suveranității și integrității teritoriale a României.

Unele din faptele enumerate mai sus au fost făcute chiar de PNL și USR pe vremea stigmatizării unui grup social masiv, pe criteriul politic că au votat PSD, precum și a PSD – ciuma roșie -, după modelul propagandistic al anilor 30 din secolul trecut. În urma acelor provocări, venite din partea partidelor respective organizat, au și avut loc agresiuni împotriva populației, distrugeri și incendieri. Ați suținut deschis poliția politică. S-a cerut explicit distrugerea unui partid politic prin violență, în afara cadrului democratic. Aceleași partide au avut comportamente explicite anti-constituționale și anti-democratice, amendate de Curtea Constituțională. Ați uitat?

Deși știu prea bine că scoaterea în afara legii a AUR nu este posibilă, inițiatorii și cei care se solidarizează de la o zi la alta, au un alt scop. Să pună presiune pe electoratul AUR și să izoleze partidul, făcându-l nefrecventabil cu ajutorul propagandei amenințării.

Aceeași încercuire s-a făcut și cu PSD-ul, ajuns astăzi aliatul cu care vor să scoată țara din criză: nu mai e nici pe departe ciuma roșie, ci un partid european, democratic și de nădejde!

PNȚCD are o altă linie politică și un alt comportament față de AUR, principiile moștenite de la fondatorii României Mari fiind deschise tuturor. Primul principiu dintre cele patru, enunțate de Iuliu Maniu, (democrație desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat și dreptate socială), cel al democrației, mă obligă, în calitate de președinte, să avertizez că mijloacele prin care se încearcă stigmatizarea AUR și scoatere din jocul politic, sunt nedemocratice. A manipula climatul politic, sistematic, este inacceptabil.

Astfel de strategii politice au infectat deja nu doar clasa politică, ci și societatea în ansamblul său, cu consecințe dezastruoase asupra binelui public: neîncrederea în clasa politică s-a transformat în ură din partea populației și, dacă presiunea nu se oprește, se va transforma în violență împotriva tuturor partidelor și a statului însuși. Asta au semănat partidele în lupta lor oarbă pentru putere: votul negativ, ura și violența. Încetați cât mai este timp, voi, cei care ați și câștigat puterea astfel”, a scris Aurelian Pavelescu pe Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ĂSTA DA PROFESIONALISM! Spitalul din Curtea de Argeș caută medici pe OLX – Managerul le dă bonus o locuință ANL

Publicat

in

De

Mai mulți argeșeni, printre care și 3 consilieri locali, au sesizat faptul că Spitalul Municipal din Curtea de Argeș este din nou unicat la nivel de țară. Asta după ce, pe platforma de anunțuri OLX, a apărut un anunț banal prin care unitatea spitalicească din urbea basarabilor caută medici. Deși exista platforme specializate in recrutarea personalului medical, din nu se știe care motive, cei de la Curtea de Argeș au ales varianta cea mai puțin eficientă și neprofesionistă: anunț gratuit pe OLX. Curiosi, am sunat și noi sa obtinem detalii. Surpriza, o alta mostra de așa zis profesionalism, a venit imediat cand doamna care a raspuns la telefon nu s-a recomandat, ba chiar a refuzat sa se recomande sau sa specifice ce funcție are în cadrul spitalului. „Spuneti-mi simplu, Marina !”. Ei bine doamna Marina a incercat pret de 20 minute sa ne convinga sa ne angajam prietenii și tot repeta de un bonus cum rar intîlnești. ” Veniti mâine cu prietenul d-voastra medic si managerul va da pe loc o locuinta ANL. Aaa, are și o iubită? Păi să vină și ea să se angajeze și îi dă managerul o locuință la ANL. Sunt niste apartamente superbe in curtea spitalului”. Degeaba intrebam noi daca poate managerul sa dea apartamentul ANL, ca doamna Marina o ținea sus și tare ca așa este. Contactati de redactorii ziarului nostru, reprezentantii ANL au confirmat ceea ce știam și noi dar, deh, am zis ca la Curtea de Argeș PSD o fi schimbat legea.

„După cum se cunoaște, locuintele sunt construite pe terenuri puse la dispozitia Agentiei de catre autoritatile publice locale, beneficiarii fiind tineri, in cazul acesta medici, cu varste intre 18 si 35 de ani, care indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinta. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primarii, care urmeaza sa intocmeasca listele de repartitii”, a fost răspunsul Agenșiei Naționale pentru Locuințe.

Reamintim ca Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a receptionat, în urmă cu două săptămâni, 12 locuinte destinate tinerilor specialisti din domeniul sanatatii, la Curtea de Arges. Blocul in care se afla cele 12 locuinte a fost construit in curtea Spitalului Municipal Curtea de Arges. “Locuintele (4 garsoniere, 4 apartamente cu 2 camere si 4 apartamente cu 3 camere) au fost construite in amplasamentul din strada Cuza Voda nr. 6-8, pe un regim de inaltime P+3E (parter+3 etaje), valoarea obiectivului de investitie fiind de 3.164.816,26 lei (inclusiv TVA)”, informează Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Senatorul Mitt Romney, avertisment sumbru pentru Putin: ‘NATO s-ar putea angaja în Ucraina, distrugând total armata Rusiei care se luptă’

Publicat

in

De

Senatorul republican Mitt Romney a transmis, printr-un editorial în New York Times, că SUA și NATO vor distruge Rusia în cazul în care Putin ar îndrăzni să folosească arme nucleare.

Ministrul de externe al Rusiei și ambasadorul său în Statele Unite au semnalat ambii că dezastrul Rusiei din Ucraina ar putea duce la un atac nuclear”, își începe Mitt Romney editorialul care a provocat vâlvă în SUA.

Ar trebui să ne imaginăm inimaginabilul, în special modul în care am răspunde militar și economic la o astfel de schimbare seismică a terenului geopolitic global”, continuă Romney.

Președintele Biden are dreptate să nu ne ridice nivelul DEFCON nuclear. Nici retorica administrației nu s-a aplecat la momeala domnului Putin. În 2012, am observat că Rusia a fost cel mai mare adversar geopolitic al Statelor Unite și, în mod clar, rămâne o sursă de mare îngrijorare atât pentru republicani, cât și pentru democrați. Având în vedere amploarea consecințelor unei lovituri nucleare, opțiunile noastre potențiale merită gândite atât de către liderii noștri, cât și de cetățenii americani”, a completat senatorul republican.

Romney crede că un Putin instabil ar putea oricând să recurgă la atacuri nucleare, astfel că NATO trebuie să fie pregătită să ofere un răspuns pe măsură.

Este posibil ca domnul Putin să se confrunte cu provocări interne semnificative la adresa conducerii sale. Într-o astfel de circumstanță, s-ar putea să se convingă că Statele Unite și Occidentul sunt motivul pentru care a invadat Ucraina și că propaganda pe care a desfășurat-o pentru a justifica această invazie imorală a fost adevărată încă de la început”, a mai adăugat Romney.

„Dacă un Putin încolțit și delirant ar folosi în schimb o armă nucleară – fie printr-o lovitură tactică, fie prin armonizarea uneia dintre centralele nucleare ale Ucrainei – am avea mai multe opțiuni. Sunt unii care ar argumenta pentru un răspuns nuclear. Dar există o gamă largă de opțiuni și nu trebuie să se excludă reciproc. De exemplu, NATO s-ar putea angaja în Ucraina, distrugând total armata Rusiei care se luptă. Mai mult, am putea confrunta China și orice altă națiune cu o alegere asemănătoare cu cea pe care George W. Bush a oferit-o lumii după 11 septembrie: ori ești cu noi, ori ești cu Rusia – nu poți fi cu amândoi”, a oferit Romney soluția.

Romney insistă asupra faptului că NATO și SUA nu și-ar dori niciodată un astfel de scenariu apocaliptic, însă gesturile imprevizbile ale Rusiei ar putea provoca un răspuns „devastator” al NATO.

„Folosirea de către Rusia a unei arme nucleare ar fi, fără îndoială, un eveniment geopolitic de redefinire și reorientare. Orice națiune care a ales să păstreze legăturile cu Rusia după un astfel de scandal ar deveni ea însăși un paria global. Domnul Putin și facilitatorii săi nu ar trebui să aibă nicio îndoială că răspunsul nostru la o asemenea depravare ar fi devastator”, a concluzionat Romney, conform alephnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend