Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Președintele Parlamentului European a făcut anunțul: Maia Sandu este invitată la Bruxelles unde va susține un discurs în fața PE

Publicat

in

Președintele Maia Sandu va ține un discurs în fața Parlamentului European în cadrul următoarei ședințe plenare a legislativului UE. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, în cadrul unei conferințe de presă comune cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, conform deschide.md.

Metsola a declarat că UE este gata să primească orice țară care consideră că Europa este casa sa, referindu-se la R. Moldova, Ucraina și Georgia, care au înaintat cereri de aderare la blocul comunitar.

”Acest parlament a primit întotdeauna orice țară care consideră că Europa este casa sa, că acesta ar trebui să fie pasul necesar. Astfel, noi am fost instituția care a salutat cerererile de aderare din toate cele trei țări. Înțelegem dificultățile, provocările și amenințările la care sunt expuse aceste țări” a declarat Metsola.

Iar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a adăugat că invazia ”brutală” în Ucraina demonstrează necesitatea ca Alianța Nord-Atlantică să ofere susținere acelor țări din Europa care nu sunt nici membre ale blocului militar, nici ale UE, precum R. Moldova și Georgia.

”Vorbim despre suport practic și suport politic… Vrem să înțelegem unde putem să lucrăm mai îndeaproape cu partenerii noștri apropiați din estul Europei” a declarat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a vorbit și despre dorința Suediei și Finlandei să adere la Alianța Nord-Atlantică în contextul invaziei ruse în Ucraina. Potrivit lui, faptul că Moscova încearcă să intimideze cele două țări scandinave demonstrează că Rusia nu respectă drepturile de bază ale fiecărei țări de a-și decide drumul său.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Explicațiile Prințului Charles după acuzațiile de corupție: Anunțul făcut de biroul moştenitorului tronului britanic

Publicat

in

De

Donaţiile în scop caritabil acceptate de prinţul Charles al Marii Britanii au fost gestionate corect, a anunţat duminică biroul moştenitorului tronului britanic după ce ziarul The Sunday Times a relatat că prinţul a primit trei milioane de euro în numerar de la un fost premier al Qatarului, unii dintre aceştia fiindu-i înmânaţi în pungi, relatează Reuters.

The Sunday Times a afirmat că prinţul Charles a acceptat banii cu trei ocazii şi i-au fost înmânaţi personal de şeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani între 2011 şi 2015.

„Donaţiile caritabile primite de la şeicul Hamad bin Jassim au fost predate imediat uneia dintre organizaţiile caritabile ale prinţului, care ne-a dat asigurări că au fost urmate toate procesele corecte”, a anunţat duminică biroul prinţului Charles într-un comunicat.

The Sunday Times a precizat că nu există nicio sugestie că plăţile ar fi fost ilegale.

Grupul anti-monarhie Republic a afirmat că va cere lansarea unei anchete.

În noiembrie, Michael Fawcett, mâna dreapta a prinţului Charles timp de zeci de ani, a renunţat la rolul său de conducere a uneia dintre principalele organizaţii de caritate ale prinţului britanic la câteva săptămâni după ce The Sunday Times a afirmat că ar fi oferit titluri onorifice în schimbul unor donaţii.

Poliţia metropolitană şi Comisia de Caritate din Marea Britanie investighează în legătură cu aceste informaţii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Peste 200 de persoane, printre care jurnaliști, au fost arestate la Marșul Pride al comunității LGBT din Istanbul

Publicat

in

De

Poliția turcă a arestat duminică la Marșul LGBTQ Pride de la Istanbul peste 200 de persoane, printre care activiști și jurnaliști, inclusiv un fotograf AFP.

participant Pride Istanbul 2022 batut de jandarmiFoto: Captura

Chiar înainte de începerea mitingului, polițiștii au efectuat o primă descindere în forţă în mai multe baruri şi pe străzile cartierului Cihangir, în jurul emblematicei pieţe Taksim, arestând „la întâmplare” persoane care se aflau acolo, a constatat AFP.

Potrivit organizatorilor marșului, aproximativ 200 de persoane în total au fost reținute în mai multe etape și au început să fie eliberate treptat la începutul serii.

ONG-ul Kaos GL, care militează pentru promovarea și protecția persoanelor LGBTQ+, numărase anterior „mai mult de 150” de arestări după-amiaza.

Amnesty International a cerut „eliberarea necondiționată și imediată” a acestora pe Twitter.

Ca în fiecare an acum, Marșul Pride a fost interzis oficial de guvernatorul orașului, dar sute de demonstranți fluturând steaguri curcubeu s-au adunat pe străzile adiacente Pieței Taksim, care este complet închisă publicului.

Manifestanţii au defilat puţin peste o oră pe străzile cartierului Cihangir, susţinuţi de localnici care îi urmăreau de la ferestrele caselor lor.

Comisarul european pentru drepturile omului Dunja Mijatovic ceruse vineri „autorităţilor din Istanbul să ridice interdicţia în vigoare asupra Marşului mândriei şi să garanteze securitatea manifestanţilor paşnici”.

„Drepturile umane ale persoanelor LGBT în Turcia trebuie să fie protejate”, a adăugat ea, cerând „să se pună capăt stigmatizării lor”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend