Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Președintele Klaus Iohannis, la evenimentul Promoting Climate Change Education: Agendele noastre sunt încărcate cu multiple crize, care necesită acțiune urgentă și un efort constant pentru a găsi cele mai bune soluții

Publicat

in

Prezent la evenimentul ”Promoting Climate Change Education”, preşedintele României, Klaus Iohannis, a susținut că educaţia este una dintre soluţiile durabile la criza climatică iar modelarea unor comportamente de la vârste fragede, prin intermediul educaţiei, este esenţială pentru atingerea obiectivelor noastre de reducere a emisiilor. 

”Este o mare plăcere să vă urez bun venit la acest eveniment pe care îl găzduiesc împreună cu Prim-ministrul Petr Fiala. Vă mulţumesc, domnule Prim-ministru, pentru că aţi acceptat să găzduim împreună această iniţiativă. De asemenea, doresc să vă mulţumesc tuturor pentru prezenţa dumneavoastră de astăzi la această discuţie. Agendele noastre sunt încărcate cu multiple crize, care necesită acţiune urgentă şi un efort constant pentru a găsi cele mai bune soluţii. Faptul că ne aflăm astăzi aici este o dovada clară că lupta împotriva schimbărilor climatice rămâne o prioritate generală”, a spus preşedintele Klaus Iohannis în prezentare.

El a precizat că este ferm convins că educaţia este una dintre soluţiile durabile la criza climatică. ”Modelarea unor comportamente de la vârste fragede, prin intermediul educaţiei, este esenţială pentru atingerea obiectivelor noastre de reducere a emisiilor. În acest sens, în România propunem o serie de măsuri care includ o platformă digitală cu resurse educaţionale privind schimbările climatice, o Săptămână Verde în timpul anului şcolar, precum şi o reţea de şcoli verzi şi o infrastructură educaţională sustenabilă”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a arătat că ”tineretul este şi va rămâne principalul nostru partener în lupta împotriva schimbărilor climatice”.

”Avem nevoie de energia şi creativitatea lor pentru a sprijini eforturile noastre. Conştientizarea cu privire la problemele climatice prin educaţie şi dezvoltarea competenţelor i-ar înzestra cu instrumentele adecvate pentru a fi agenţi puternici pentru acţiune climatică în societăţi. În acest sens, trebuie să profităm la maximum de iniţiative precum Anul European al Competenţelor din 2023. Trebuie să privim educaţia privind schimbările climatice ca pe o investiţie comună în viitorul nostru. Pe termen lung, educaţia şi dezvoltarea de competenţe pentru economia verde ne vor ajuta să trecem de la conştientizare la acţiune. Pentru aceasta, trebuie să colaborăm îndeaproape cu organizaţiile internaţionale. Salut prezenţa, la această masă rotundă, a unor actori europeni şi internaţionali care au depus deja eforturi în acest sens şi care sunt dispuşi să clădească pe realizările lor”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

El a continuat: ”Având în vedere toate aceste argumente, România a luat iniţiativa de a organiza acest eveniment la COP27 împreună cu partenerii noştri cehi. Considerăm că subiectele educaţiei climatice şi dezvoltării competenţelor trebuie discutate la cel mai înalt nivel. Acestea fiind spuse, suntem recunoscători pentru interesul foarte mare exprimat pentru acest eveniment”, transmite news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Loto 6/49, 4 decembrie 2022. Numerele extrase azi-Vezi dacă te afli printre câștigători

Publicat

in

De

Loto 6/49, 4 decembrie 2022. Duminică, 4 decembrie 2022, au avut loc noi extrageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, organizate de Loteria Română.

Bugetul.ro vă prezintă numerele extrase Duminică, 4 decembrie 2022:

  • Loto 6 din 49: 36, 27, 23, 14, 38, 43
  • Loto 5 din 40: 32, 4, 10, 35, 27, 25
  • Joker 8, 19, 41, 17, 18, + 8
  • Noroc: 5 7 0 3 5 0 1
  • Super Noroc: 4 6 4 2 1 6
  • Noroc Plus: 2 3 8 6 5 2

La Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 3,85 milioane de lei (peste 781.700 de euro), iar la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 4,82 milioane de lei (peste 980.500 de euro).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Analist politic: ‘Nu scăpăm de război înainte de sărbători. Dacă Joe Biden vorbește despre așa ceva, este clar că Putin nu are soluții’

Publicat

in

De

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarația președintelui american Joe Biden care a spus că este pregătit să vorbească cu Vladimir Putin.

„Nu scăpăm de război înainte de sărbători, dar sunt primele semne oficiale că negocierile de pace sunt avute în vedere. Încă de acum o lună de zile presa americană a anunțat și vorbea despre posibilitatea unor negocieri de pace. Acum președintele american Joe Biden face un gest uriaș când spune că este de acord să vorbească despre pace cu Putin.

Deci, vă dați seama, de la înălțimea lumii libere să vorbești cu un om care este acuzat, cu dovezi clare, de crime de război, Vladimir Putin… Dar face acest lucru. Totuși, sunt aproximativ 250 de mii de victime, ucraineni și ruși, în acest război, în 10 luni de zile, pe pământ european. Este de neimaginat ce s-a putut petrece și vine Joe Biden și spune: „Dacă e cazul, pot să mă întâlnesc cu Putin pentru a vorbi despre pace. Vreau să văd ce este în mintea lui”. Cred că este un pas important.

Dacă Joe Biden vorbește despre așa ceva, este clar că Putin nu are soluții. Fiindcă a pierdut războiul din Ucraina, pentru el important este să se mențină la putere în Rusia pentru că tot sistemul este colapsat în acest moment. Rusia nu mai este o superputere decât din punctul de vedere al armelor nucleare”, a declarat Bogdan Chirieac, conform dcnews.ro

Citește și:

Președintele SUA arată singura modalitate prin care se poate termina războiul din Ucraina: Vladimir Putin să se retragă din țară

‘Vocea’ lui Putin: ‘Președintele Federației Ruse a fost întotdeauna, este și rămâne deschis negocierilor pentru a ne asigura interesele’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend