Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Președintele Dumei de Stat din Rusia: ‘Multe generații viitoare de cetățeni ucraineni vor plăti pentru toate munițiile, echipamentele și alimentele pe care le vor furniza Statele Unite’

Publicat

in

Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a declarat că Ucraina se va îndatora pentru generaţii întregi în faţa Statelor Unite, încercând să obţină împrumuturi de miliarde de dolari pentru arme propuse de preşedintele american Joe Biden, iar SUA încearcă să profite de pe urma războiului.

Preşedintele american Joe Biden a cerut joi Congresului 33 de miliarde de dolari pentru a sprijini apărarea Ucrainei în faţa Rusiei. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat parlamentariii să dea aprobe rapid cererea.

Viaceslav Volodin, care, în calitate de preşedinte al Dumei Ruse exprimă adesea opiniile Kremlinului, a acuzat Statele Unite că încearcă să profite de pe urma războiului, îndatorând generaţiile viitoare de ucraineni.

”Programul de împrumut şi închiriere (Lend-Lease) este un împrumut de mărfuri care nu este ieftin: multe generaţii viitoare de cetăţeni ucraineni vor plăti pentru toate muniţiile, echipamentele şi alimentele pe care le vor furniza Statele Unite”, a afiramt Volodin.

Preşedintele ucrainean Volodimir ”Zelenski conduce ţara într-o groapă de datorii”, a adăugat el.

Solicitarea de finanţare a lui Biden include peste 20 de miliarde de dolari pentru armament, muniţii şi alte echipamente militare, precum şi 8.5 miliarde de dolari în asistenţă economică directă pentru guvernul ucrainean şi 3 miliarde de dolari în ajutor umanitar.

Congresul a adoptat, joi, o legislaţie care invocă Legea de împrumut şi închiriere (”Lend-Lease Act”) din 1941, propusă iniţial de preşedintele Franklin D. Roosevelt pentru a ajuta la înarmarea forţelor britanice care au luptat împotriva Germaniei Naziste. Legea îi permite lui Biden să furnizeze arme cu împrumut Ucrainei, relatează The New York Times, conform news.ro.

Vezi și:

Purtătorul de cuvânt al MAE rus: ‘O astfel de agresiune împotriva Rusiei nu poate rămâne fără răspuns. Vedem că regimul lui Zelenski nu este independent şi că deciziile sale depind în totalitate de apărătorii străini’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Nicolae Ciucă, la reuniunea de la Vila Lac: Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur

Publicat

in

Premierul Nicolae Ciucă le-a spus liderilor PNL, duminică după-amiază, la reuniunea de la Vila Lac, că vor face schimburile de ministere cu PSD, în luna mai, odată cu rotația premierilor, exact cum prevede protocolul de guvernare, conform unor surse participante la ședință.

PNL este azi peste procentele de la preluarea mandatului meu de presedinte de partid. Asta pentru că PNL a asigurat stabilitatea țării și a făcut cea spus ca face. Nu a provocat și nu a răspuns provocărilor politice. Guvernul a fost performant – cel mai bun procent de absorbție, în context economic grav. Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”, le-a spus Ciucă liderilor PNL, spun sursele citate.

Conform protocolului coaliției de guvernare, pe 25 mai 2023 actualul premier Nicolae Ciucă (PNL) va demisiona, acesta urmând să fie înlocuit de Marcel Ciolacu (PSD) în fruntea Guvernului. Pe lângă rotația premierilor, o premieră în politica românească, protocolul prevede că PSD și PNL urmează să facă schimb și de o parte dintre ministere:

  • PNL va prelua un portofoliu de vicepremier, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor și șeful SGG
  • PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Justiției și coordonarea Cancelariei Prim-ministrului

Însă mai mulți lider PSD, printre care secretarul general al partidului, Paul Stănescu, spune despre miniștri că ”nu putem schimba jucătorii care performează”, social-democrații dorind păstrarea Transporturilor și Finanțelor, conform unor surse din interior. De asemenea, PSD ar prefera să nu preia Justiția.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Schimbare importantă începând cu 1 februarie! Banii vor fi virați pe card

Publicat

in

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend