Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Președintele Comisiei Europene susține soluțiile unui europarlamentar român: Executivul european dorește să introducă măsuri suplimentare

Publicat

in

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susține demersul europarlamentarului Victor Negrescu, pentru sprijinirea proiectelor întârziate de pandemie şi de războiul din Ucraina şi salvarea, astfel, a unor sume importante din fondurile neutilizate din perioada financiară 2014-2020, scrie news.ro

„Comisia Europeană confirmă, prin răspunsul său, faptul că am reuşit să ridicăm această problemă, a necesităţii de a salva fondurile şi proiectele din perioada 2014-2020, la cel mai înalt nivel. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se angajează să identifice soluţii care să asigure un echilibru între proiectele din respectiva perioadă de finanţare, necesitatea de a începe noua programare financiară şi răspunsul la crizele pe care le traversăm”, mai indică sursa citată.

În documentul transmis de preşedinta Comisiei Europene sunt oferite două răspunsuri importante evidenţiate, de altfel, în scrisoarea noastră:

– executivul european doreşte să introducă măsuri suplimentare pentru salvarea proiectelor transfrontaliere cu Ucraina şi Republica Moldova, întârziate din cauza războiului;

– se va analiza la nivel european situaţia proiectelor întârziate din perioada 2014-2020, impactul generat de războiului din Ucraina, costurile şi efectele prelungirii perioadei de implementare şi posibilitatea creării unui cadru mai flexibil, precum şi extinderea acestuia, pentru fazarea proiectelor către exerciţiul financiar 2021-2027 astfel încât acestea să continue cu finanţare europeană;

„Prin demersul nostru am reuşit să convingem Comisia Europeană să caute soluţii noi pentru salvarea proiectelor şi fondurilor din perioada 2014-2020. Este nevoie acum de un demers organizat din partea statelor membre care să arate efectiv impactul pandemiei şi al războiului asupra implementării proiectelor şi să solicite executivului european măsuri clare pentru salvarea respectivelor proiecte şi fonduri”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European.

Eurodeputatul Victor Negrescu a fost iniţiatorul unui demers susţinut de mai mulţi europarlamentari din regiune, din toate grupurile politice, prin care a solicitat salvarea proiectelor şi fondurilor din perioada 2014-2020, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

CDC nu mai recomandă persoanelor nevaccinate să intre în carantină după expunerea la Covid-19

Publicat

in

De

Centrul SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a precizat că nu mai recomandă persoanelor nevaccinate să intre în carantină după expunerea la Covid-19, afirmând că aproximativ 95% din populația SUA fie a fost vaccinată, fie a avut deja COVID-19, fie ambele.

CDC a declarat, de asemenea, că nu va mai recomanda școlilor sau grădinițelor să plaseze elevii în carantină sau să deruleze programe de testare în cazul în care elevii sunt expuși la COVID-19, informează reuters.com.

„Infecția anterioară și vaccinarea conferă o anumită protecție împotriva bolii grave și, prin urmare, este cel mai logic să nu facem diferențieri în ceea ce privește îndrumările sau recomandările noastre pe baza statutului de vaccinare în acest moment”, a declarat Dr. Greta Massetti, cercetător la CDC, în cadrul unei conferințe de presă.

Ghidul școlar al CDC a eliminat, de asemenea, recomandările de a organiza copiii în schimburi pentru a reduce probabilitatea de expunere la COVID-19.

Agenția a declarat că elevii care sunt expuși la COVID-19 ar trebui să urmeze recomandările CDC de a purta o mască de înaltă calitate timp de 10 zile și de a face un test în ziua 5.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

CE Gimnastică artistică: Echipa feminină a României nu a reușit să ajungă în finală, dar s-a calificat la Mondiale

Publicat

in

De

Echipa feminină a României nu a reușit să se califice în finala de sâmbătă, după ce a ocupat locul al nouălea în calificări, joi, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Munchen. În ciuda acestui rezultat, România a obţinut „biletul” pentru Campionatele Mondiale din acest an.

Federatia Romana de GimnasticaFoto: Facebook/ Federatia Romana de Gimnastica

La individual-compus, Ana Bărbosu s-a clasat pe locul 7 şi este singura din delegaţia României care va evolua în finalele pe aparate – la bârnă şi sol.

Calificările senioarelor de joi au avut o triplă miză: medaliile la individual-compus, echipele calificate în finala de sâmbătă şi sportivele calificate în finalele pe aparate de duminică, ultima zi a competiţiei.

Mai mult, o altă miză, probabil cea mai importantă, a fost calificarea la Campionatul Mondial de la Liverpool (29 octombrie – 6 noiembrie), acolo unde ajung primele 13 echipe clasate în concursul de joi, printre care se numără şi România.

Echipa tricolorelor s-a clasat pe locul 9, fix sub linia de finală europeană, cu un total de 152.063 puncte, iar în noiembrie va avea şansa să lupte pentru una din cele trei medalii mondiale, perfromanţă care ar aduce automat şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, scrie News.ro.

În subdiviziunea a III-a, gimnastele tricolore au obţinut următoarele note:

Sărituri: Andreea Preda 12.600, Antonia Duţă 12.500, Ana Bărbosu 12.733, Silviana Sfiringu 12.866;

Paralele: Andreea Preda 12.100, Antonia Duţă 12.400, Ana Bărbosu 13.500, Silviana Sfiringu 11.133;

Bârnă: Andreea Preda 12.466, Antonia Duţă 11.066, Ana Bărbosu 13.233, Silviana Sfiringu 12.533;

Sol: Andreea Preda 12.733, Antonia Duţă 11.333, Ana Bărbosu 13.266, Silviana Sfiringu 10.066.

La individual-compus, Ana Bărbosu s-a clasat pe locul 7 (53.032 puncte).

De asemenea, tot ea este singura gimnastă tricoloră care va evolua în finale pe aparate, la bârnă, calificată de pe primul loc, şi la sol.

Programul competiţiei în continuare este: 12 august – calificări junioare, cu punctaje care contează şi în clasamentele finale la echipe şi individual-compus; 13 august – finala pe echipe senioare; 14 august – finale aparate la junioare şi senioare.

La CE de la Munchen s-au înscris 147 de gimnaste la senioare şi 112 la junioare, din 37 de ţări

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend