Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Preşedintele CJ Sibiu: ‘Vaccinarea ne dă şansa să repornim economia, să ne refacem vieţile şi să trecem odată peste această încercare’

Publicat

in

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, afirmă, vineri seară, că vaccinarea ne dă şansa să repornim economia, să ne refacem vieţile şi să trecem odată peste această încercare plătită, deja, cu viaţa de peste 3.150.000 de oameni. Cîmpean anunţă că peste 46.000 de personae din judeţul Sibiu au fost vaccinate cu ambele doze, reprezentând 11,72% din populaţia eligibilă.

”Suntem la finalul săptămânii europene a imunizării. Vaccinul şi imunizarea probabil că sunt astăzi, ca teme de discuţie, cei mai „fierbinţi cartofi”. Cel puţin aşa mi-au spus mai mulţi care insistau să mă ţină departe de posibile discuţii contradictorii. Sunt bucuroasă că mi-am urmat şi de această dată principiile personale şi am putut să vă aud pe voi toţi. Mi-au folosit părerile pro şi, normal, m-am bucurat de laude sau de like-uri. Însă, măcar în aceeaşi măsură, mi-au folosit punctele de vedere diferite, „criticile”, mai voalate sau mai abrupte şi virulente. Ele mi-au arătat că merită să facem parte TOŢI din aceeaşi discuţie, să nu ne rupem unii de alţii şi să vorbim doar cu cei asemenea. Să începem să ne auzim şi să ne respectăm părerile, mai ales când sunt, poate, la antipozi. Despre COVID-19, vaccin, teamă, risc, despre ştiri false şi informaţii confirmate, despre zvonuri şi multe alte asemenea, am învăţat în câteva zile mai mult decât în anii din urmă. Am înţeles cum să caut, unde să caut şi, mai ales, cum să mă feresc de a afla doar ceea ce îmi convine”, a scris, vineri seară, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, potrivit news.ro.

Daniela Cîmpean afirmă că ”vaccinarea ne dă şansa să repornim economia, să ne refacem vieţile şi să trecem odată peste această încercare plătită, deja, cu viaţa de peste 3.150.000 de oameni”.

”La „minusuri” e clar că până la imunizare colectivă, vaccinul nu ne scapă de mască şi nu avem garanţia că nu ne vom mai îmbolnăvi a doua oară (cum a fost cazul familiei Arşinel). Dar avem şansa majoră că, dacă asta se întâmplă, vom face o formă mult mai uşoară de boală”, a mai scris Cîmpean.

Aceasta a anunţat că, în judeţul Sibiu, au fost administrate aproximativ 125.000 de doze, populaţia vaccinabilă fiind de 396.753 persoane.

”În primele 15 minute după vaccinare, 75 de persoane au avut reacţii adverse uşoare (0,06%). Sunt complet vaccinate, peste 46.000 de persoane reprezentând 11,72% din populaţia eligibilă. Cu cât mai repede închidem acest capitol trist din viaţa noastră, cu atât mai bine”, a mai transmis Daniela Cîmpean.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Uriaşul imperiu al celui mai bogat om din Asia se prăbuşeşte în urma unui scandal. Afacerea lui Gautam Adani a pierdut 50 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă

Publicat

in

Valoarea de piaţă a imperiului de afaceri aparţinând miliardarului indian Gautam Adani, cel mai bogat om din Asia, s-a prăbuşit cu peste 50 de miliarde de dolari în această săptămână, după ce Hindenburg Research, o firmă americană de cercetare, a publicat un raport şocant în care îl acuză de fraudă, relatează presa internaţională, citată de News.ro.

Gautam AdaniFoto: Indranil Mukherjee / AFP / Profimedia Images

Hindenburg Research a publicat o investigaţie privind conglomeratul lui Adani, acuzându-l de manipulare crasă a acţiunilor şi de o schemă de fraudă contabilă, practici perpetuate pe parcursul a zeci de ani.

Acţiunile Adani Group, conglomerat indian în domeniul energiei şi infrastructurii, condus de unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, Gautam Adani, s-au prăbuşit vineri, după ce firma de cercetare din SUA a publicat acuzaţii ample de fraudă, care au zguduit cercurile de afaceri din cea de-a cincea economie a lumii.

Prăbuşirea acţiunilor pe bursă, care a determinat pieţele indiene să oprească tranzacţionarea mai multor subsidiare Adani, a avut loc la trei zile după ce Hindenburg Research, o firmă cu sediul la New York, a publicat un raport amplu în care îl acuză pe Adani, printre altele, că a crescut în mod artificial preţul acţiunilor sale timp de mai multe decenii prin utilizarea unei reţele de companii fantomă din străinătate asociate cu membri ai familiei sale. Firma a declarat că, în opinia sa, companiile Adani sunt periculos de îndatorate, iar preţul acţiunilor sale este supraevaluat cu peste 80%.

Grupul indian Adani a denunţat acuzaţiile aduse de Hindenburg ca fiind „nefondate” şi „rău intenţionate” şi ia în considerare posibilitatea de a o da în judecată.

Însă căderea bruscă a acţiunilor sale, care a început miercuri, s-a accelerat vineri, după ce miliardarul american Bill Ackman, care deţine un fond de investiţii speculativ, a spus că raportul firmei americane de cercetare în domeniul short-selling este credibil.

Acţiunile Adani – dintre care unele au crescut cu peste 500% în ultimii ani – s-au prăbuşit la deschiderea bursei indiene miercuri. Prăbuşirea a continuat vineri, când tranzacţiile au fost reluate după ce joi a fost zi de vacanţă bursieră.

Hindenburg a declarat joi că îşi susţine pe deplin raportul şi crede că orice acţiune în justiţie ar fi „lipsită de temei”. „Dacă Adani este serios, ar trebui să depună o acţiune în justiţie şi în SUA, unde operăm. Avem o listă lungă de documente pe care le-am cere într-un proces de desecretizare legală”, a declarat firma într-o postare pe Twitter.

Acţiunile Adani Transmission, Adani Total Gas şi Adani Green Energy – trei dintre cele şapte companii listate la bursă ale grupului – au scăzut vineri cu 20% fiecare, în timp ce acţiunile Adani Enterprises, compania-mamă a conglomeratului, au scăzut cu 18%. Pierderile de vineri au şters aproape 39 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă.

Şapte companii listate la bursă ale conglomeratului Adani au pierdut în total 48 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă începând de miercuri, iar obligaţiunile americane ale firmelor Adani au scăzut şi ele.

Cine este Gautam Adani

Un om care a renunţat la facultate şi un întreprinzător autodidact, Adani este al patrulea cel mai bogat om din lume, înaintea lui Bill Gates şi Warren Buffet. De asemenea, el este considerat un aliat apropiat al premierului indian Narendra Modi. Magnatul, în vârstă de 60 de ani, a fondat grupul Adani în urmă cu peste 30 de ani.

Potrivit Bloomberg, Adani este în continuare cel mai bogat om din Asia, cu o avere personală în valoare de 113 miliarde de dolari, cu 30 de miliarde de dolari mai mare decât cea a colegului antreprenor indian Mukesh Ambani. Pierderile de vineri vor reduce însă din această diferenţă.

Hindenburg nu este prima firmă de cercetare care îşi exprimă îngrijorarea cu privire la finanţele imperiului tentacular al lui Adani, care a împrumutat 30 de miliarde de dolari pentru a intra în diverse industrii, ce variază de la logistică la minerit şi care se dezvoltă agresiv şi în alte sectoare, cum ar fi media, centre de date, aeroporturi şi ciment.

Acuzaţiile aduse de Hindenburg vin însă într-un moment sensibil. Adani Enterprises îşi propune să strângă 200 de miliarde de rupii (2,5 miliarde de dolari) prin emiterea de noi obligaţiuni în această lună. Oferta se va încheia marţi.

Aparenta apropiere a grupului Adani de guvernul indian a fost mult timp considerată în cercurile de afaceri indiene ca fiind unul dintre avantajele sale faţă de concurenţi. În timp ce detractorii susţin că succesul lui Adani se datorează în mare parte legăturilor sale cu prim-ministrul Narendra Modi – care a zburat cu un avion al companiei lui Adani în timpul campaniei sale electorale din 2014 – admiratorii miliardarului susţin că acesta a construit o infrastructură crucială, care susţine creşterea economică a Indiei, a oferit locuri de muncă pentru milioane de oameni şi a realizat investiţii care s-au aliniat perfect cu obiectivele politice ale guvernului.

Şi în timp ce liderii indieni au anunţat obiective ambiţioase de tranziţie către energia regenerabilă, guvernul lui Modi a luat în mod repetat măsuri pentru a ajuta afacerile lui Adani, care obţine majoritatea veniturilor totale din producţia de energie, transport maritim, minerit şi operaţiuni de transport de electricitate legate de cărbune, relatează The Washington Post.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

GSP: „Mâncarea e dezgustătoare, oamenii pot să te ucidă, iar femeile sunt ca porțelanul”. Țara din Europa care a îngrozit-o pe soția lui Angel Di Maria

Publicat

in

Soția lui Angel Di Maria, Jorgelina Cardoso, a povestit experiența britanică trăită după transferul soțului la Manchester United, în 2014: „Mâncarea e dezgustătoare, oamenii, ciudați, iar femeile sunt ca porțelanul”.

Angel Di Maria și soția lui, Jorgelina CardosoFoto: Juan Soliz / AFP / Profimedia

Brazilianul Casemiro tocmai s-a transferat de la Real la Manchester United, pentru 21 de milioane de euro pe sezon, dublul salariului avut la Madrid. Exact ca Angel Di Maria în 2014! O mutare pe care acesta din urmă avea s-o regrete amarnic.

Într-un interviu acordat unei televiziuni din Buenos Aires, Jorgelina Cardoso, soția argentinianului, a descris cu lux de amănunte experiența „oribilă” trăită în Anglia.

„Angel a venit la mine într-o zi și mi-a spus: «Uită-te și tu pe oferta asta de la Manchester United». Eu nu voiam să plec nicăieri, i-am spus să meargă singur. Dar el a insistat: «Hai să mergem amândoi!». Era o grămadă de bani, mult mai mulți decât îi oferiseră spaniolii. Așa că ne-am dus. Dacă lucrezi într-o companie și cineva îți oferă dublul salariului pe care-l ai te duci alergând”, a povestit Jorgelina cum a ajuns soțul său de la Real Madrid la Manchester United.

Citește integral pe GSP.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend