Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Preşedinta Comisiei Europene se deplasează în Ungaria pentru a discuta cu Viktor Orban despre ‘securitatea de aprovizionare energetică a Europei’

Publicat

in

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se deplasează luni în Ungaria pentru a discuta cu premierul ungar Viktor Orban despre „securitatea de aprovizionare energetică a Europei”, a anunţat purtătorul său de cuvânt, în contextul în care Budapesta blochează un proiect de embargo asupra petrolului rusesc, relatează AFP şi Reuters.

Ţară dependentă de achiziţiile de petrol din Rusia, Ungaria le cere partenerilor săi din UE garanţii pentru aprovizionarea sa pentru a-şi da acordul pentru un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care include o sistare a achiziţiilor de petrol din această ţară, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit şefului biroului de presă al premierului ungar, Bertalan Havasi, Ursula von der Leyen va discuta cu şeful guvernului ungar în cadrul unui dineu de lucru, relatează agenţia ungară de presă MTI.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Breaking – Nicolae Ciucă dezvăluie discuțiile cu UDMR din coaliție. Care au fost explicațiile lui Kelemen Hunor după discursul lui Viktor Orban (video)

Publicat

in

De

Premierul Nicolae Ciucă a povestit, joi, într-o conferință de presă, ce explicații a dat în ședința coaliției de guvernare liderul UDMR Kelemen Hunor după discursul controversat avut de premierul maghiar Viktor Orban la Băile Tușnat. Șeful Guvernului a spus că explicația a fost suficientă pentru continuarea funcționării coaliției.

„Explicatiile au cuprins trei puncte principale. Unul a fost acela ca dumnealui nu a participat la acea activitate. Al doilea punct a fost ca nu poate sa fie invinuit pentru ceea ce au spus altii. Al treilea punct a fost vorba de elemente de comentarii de nuanta pe care dumnealui le va explica personal.

Ceea ce este important si consider ca trebuie comunicat este ca din discutiile avute a reiesit foarte clar ca nici dumnealui si nici UDMR nu se indeparteaza de la principiile si valorile euroatlantice. Este o explicatie care ne permite sa mentinem stabilitatea politica si functionarea coalitiei”, a declarat șeful Guvernului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Protecţia Consumatorilor din Prahova a scos definitiv de pe piaţă 700.000 de litri de băuturi răcoritoare depozitate în soare

Publicat

in

De

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Prahova au scos definitiv de pe piaţă 700.000 de litri de băuturi răcoritoare care erau depozitate în soare.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că în urma unei informaţii apărute în spaţiul public referitoare la modul în care sunt depozitate sticlele cu băuturi răcoritoare, într-o zonă aflată în oraşul Vălenii de Munte, judeţul Prahova, o echipă a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova a făcut un control, care a confirmat cele semnalate.

Comisarii au constatat, astfel, la sediul companiei Maspex Romania SRL din Vălenii de Munte, care este producător al unor produse marca Tymbark, diverse sortimente de băuturi răcoritoare depozitate în aer liber, sub acţiunea directă a razelor soarelui, conform news.ro.

Protecţia Consumatorilor din Prahova a precizat că acest mod de păstrare nu respectă condiţiile menţionate pe eticheta produselor, unde este specificat clar: „a se păstra la loc uscat şi răcoros, ferit de razele soarelui şi de îngheţ”.

Producătorul din Vălenii de Munte a fost amendat cu 30.000 de lei, iar cantitatea de 700.000 de litri de băuturi răcoritoare a fost retrasă definitiv de la comercializare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend