Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Prescolarii si elevii din invatamantul primar vor primi miere gratuita

Publicat

in

Senatul a adoptat marti un proiect de lege al PSD prin care prescolarii si elevii din invatamantul primar, atat de stat cat si privat, vor primi gratuit miere poliflora.

Ce prevede proiectul:

„Se acorda gratuit pentru copiii prescolari si elevii din invatamantul primar de stat, privat si confesional miere poliflora, in limita unei cantitati de 350 grame miere lunar.

Mierea poliflora destinata consumului pentru elevii din invatamantul primar de stat si privat va fi ambalata in borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde si va proveni exclusiv din stupinele autorizate in conformitate cu prevederile legale in vigoare si achizitionata din lantul scurt de aprovizionare.

Achizitionarea mierii poliflore, transportul si distributia acesteia la unitatile de invatamant pot fi contractate si de catre consiliile judetene, respectiv de catre consiliile locale ale unitatilor administrativ-teritoriale si ale sectoarelor municipiului Bucuresti, cu asistenta directiilor pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.

Resursele financiare necesare implementarii prezentei legi, se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Sumele alocate ramase necheltuite se reporteaza pentru anul urmator celui pentru care s-a facut repartizarea.”

Senatorul liberal Leon Danaila, medic, a afirmat in plen ca acest supliment ar trebui inlocuit cu fructe, legume sau proteine, care sunt mult mai benefice pentru copii, precum si cu o sticla de apa de baut, a carei lipsa duce la aparitia, intre altele, a „tulburarilor de memorie si la afectarea starilor emotionale”, potrivit Agerpres.

„S-a constatat statistic ca in tara noastra, fata de media europeana, numarul elevilor hiperponderali si obezi depaseste media, asa incat administrarea unui carbohidrat in plus fata de ceea ce consuma elevii la ora actuala nu cred ca este benefica. Dupa parerea mea, ar fi bine ca aceasta miere sa fie inlocuita cu fructe, legume sau proteine, care sunt mult mai benefice pentru copii. Daca noi cream elevi hiperponderali sau obezi, acestia vor deveni viitori bolnavi diabetici, cu ateroscleroza si cu boli cardiace. Mai bine, banii sa fie alocati pentru cumpararea de rechizite scolare”, a declarat Danaila.

Proiectul va merge acum la Camera Deputatilor, for decizional.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Un bărbat de 31 de ani a fost arestat în cazul ultrajului din Sectorul 1 al Capitalei

Publicat

in

De

Un bărbat de 31 de ani a fost arestat, vineri seară, în cazul ultrajului produs în Sectorul 1 al Capitalei.

Poliţia Capitalei a anunţat, vineri seară, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat de 31 de ani, acuzat de ultraj, potrivit news.ro.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: ‘După şase seara, culcaţi-vă!’ / ‘E tonul prostului’

”Bărbatul a fost audiat de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care a dispus reţinerea sa. În cursul acestei zile a fost prezentat în faţa magistraţilor care au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, a transmis Poliţia Capitalei.

În cursul nopţii de joi spre vineri, bărbatul este acuzat că a făcut scandal împreună cu un bărbat de 40 de ani, iar la momentul legitimării au devenit agresivi fizic şi verbal la adresa poliţiştilor, motiv pentru care s-a recurs la imobilizarea lor.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

În urma acestui incident un poliţist a fost rănit uşor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a deschis un dosar pentru infracţiunea de ultraj.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Se reiau examinările pentru obținerea permisului auto în Capitală

Publicat

in

De

Prefectura Capitalei anunță reluarea examinărilor pentru persoanele care vor să obțină permisul auto. Astfel, luni va avea loc proba teoretică, înregistrarea dosarelor candidaţilor pentru susţinerea probei teoretice și programarea perntru proba practică.

Conform unui comunicat al prefecturii, în a doua etapă, reluarea activității de examinare la proba practică se va face începând cu data de marți. Candidații care au fost programați să susțină proba practică în perioada 14 iulie – 17 iulie vor susține examenul la data, ora și locația unde aceștia au fost programați anterior, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Pentru candidații programați să susțină proba practică în perioada 02 iulie – 13 iulie , programarea se va face automat, în aceeași locație și la aceeași oră la care au fost programați anterior, după cum urmează:

– candidații care au fost programați în data de 02 iulie 2020, urmează să susțină proba practică în data de 20 iulie 2020;

– candidații care au fost programați în data de 03 iulie 2020, urmează să susțină proba practică în data de 21 iulie 2020;

– candidații care au fost programați în data de 06 iulie 2020, urmează să susțină proba practică în data de 22 iulie 2020;

– candidații care au fost programați în data de 07 iulie 2020, urmează să susțină proba practică în data de 23 iulie 2020;

– candidații care au fost programați în data de 08 iulie 2020, urmează să susțină proba practică în data de 24 iulie 2020;

– candidații care au fost programați în data de 09 iulie 2020, urmează să susțină proba practică în data de 27 iulie 2020;

– candidații care au fost programați în data de 10 iulie 2020, urmează să susțină proba practică în data de 28 iulie 2020;

– candidații care au fost programați în data de 13 iulie 2020, urmează să susțină proba practică în data de 29 iulie 2020.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba practică se vor respecta următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:

– utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

– temperatura corporală a tuturor candidaților și a martorilor va fi verificată de către polițistul examinator la intrarea în vehiculul de examen și va fi interzisă susținerea examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;

– respectarea distanțării tuturor persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 m;

– interzicerea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, etc). Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto.

Persoanele programate on-line în perioada 02 iulie 2020 – 10 iulie 2020 în vederea înregistrării dosarului de examinare se pot prezenta în perioada 13 iulie – 31 iulie 2020, la oricare ghișeu, în timpul programului de lucru, de luni până vineri în intervalul orar 08:00-20:00 (accesul ultimei persoane în sediul serviciului se face la ora 19.30) cu dovada rezervării on-line (printată sau pe un dispozitiv mobil).

„De asemenea, readucem în atenția dumneavoastră: potrivit comunicatului transmis de R.A – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat nr. 7679 din data de 15 iunie 2020, începând cu data de 17.06.2020 au fost stabilite noi tarife pentru permisul de conducere, respectiv 89,00 lei, taxele achitate anterior datei de 17.06.2020, sunt valabile 30 de zile calendaristice fără plata diferențelor de preț; după expirarea celor 30 de zile, cetățenii care au achitat taxele anterior datei de 17.06.2020 vor achita și diferența de preț existentă între tarifele practicate până la data de 17.06.2020 și cele în vigoare după această dată”, precizează oficialii instituției.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend