Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Presa din Ungaria scrie despre reusita social-democratilor…

Publicat

in

Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

SUA caută FIRMA care va produce cât mai repede un VACCIN anti-COVID: Au fost selectate 5 companii

Publicat

in

De

Administraţia Donald Trump a selectat cinci companii considerate că au cele mai mari şanse de a produce un vaccin anticoronavirus, afirmă oficiali de rang înalt, în contextul în care Casa Albă vrea să înceapă vaccinarea până la sfârşitul acestui an, relatează cotidianul The New York Times, potrivit MEDIAFAX.

Administraţia Donald Trump speră să poată identifica în faza iniţială cele mai promiţătoare proiecte de fabricare a unui vaccin, să accelereze procedura de stabilire care va funcţiona şi să asigure capacităţile de producere rapidă în mari cantităţi şi de distribuire în toată ţara.

Citește și: Augustin Zegrean, reacție după decizia CCR cu privire la mandatele aleșilor locali: ‘Nu mai au suport să stea acolo, pentru că mandatul lor a expirat’

Potrivit NYT, companiile considerate ca având cele mai mari şanse de a produce un vaccin sunt Moderna (cu sediul în Massachusetts), proiectul Universităţii Oxford cu AstraZeneca, Johnson & Johnson, Merck şi Pfizer.

Anunţul referitor la această decizie va fi făcut de Preşedinţia SUA în următoarele săptămâni. „Sperăm că până la sfârşitul anului 2021 vom avea câteva sute de milioane de doze”, a declarat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, la un seminar medical desfăşurat marţi.

„În pofida unor rezultate preliminare promiţătoare şi a interesului puternic al Administraţiei de la Washington de stimulare a unui parteneriat între agenţii guvernamentale şi companii de profil, rămân obstacole substanţiale, iar mulţi oameni de ştiinţă consideră obiectivul preşedintelui Donald Trump de a avea un vaccin disponibil la scară largă la începutul anului viitor ca fiind optimist sau chiar nerealist. Dezvoltarea unui vaccin este un proces cunoscut ca fiind dificil şi necesită timp; recordul este de patru ani, iar un deceniu nu este o perioadă neobişnuită”, notează cotidianul The New York Times.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Coronavirus în lume: Aproape 3,2 milioane de persoane au fost declarate vindecate / SUA raportează 919 decese noi

Publicat

in

De

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în lume se apropie de 6,6 milioane și au fost raportate 388.000 de decese asociate cu Covid-19, în timp ce aproape 3,2 milioane de persoane infectate cu Sars-Cov-2 au fost declarate vindecate, potrivit Worldometers.

Cele mai noi informații despre pandemie, LIVETEXT:

———

07.24 Românii sunt mai optimiști decât belgienii și britanicii când vine vorba de revenirea la o viață „normală” (sondaj)

05.54 Coronavirus: 919 morți în SUA în 24 de ore

01.58 The Guardian: OMS și unele guverne au modificat politici în cazul Covid-19 pe baza unor date suspecte

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend