Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Premierul spaniol Pedro Sanchez va prezida o reuniune a comisiei de combatere a infracţiunilor bazate pe ură, în urma unui atac homofob

Publicat

in

Premierul spaniol Pedro Sanchez va conduce vineri o reuniune de urgenţă a comisiei de combatere a infracţiunilor bazate pe ură, în urma unui atac homofob comis împotriva unui spaniol în vârstă de 20 de ani în centrul Madridului, transmite Reuters.

Tânărul se întorcea spre casă, duminică după-amiază, atunci când opt persoane care purtau hanorace l-au înconjurat pe holul clădirii unde locuia, l-au abuzat verbal şi l-au ameninţat cu un cuţit, potrivit unei surse din poliţie.

”Infracţiunile bazate pe ură primesc cea mai mare condamnare socială şi politică”, a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Isabel Rodriguez.

Agresiunile homofobe au intrat în atenţia opiniei publice din Spania în ultimele săptămâni după ce un bărbat a fost omorât în bătaie în regiunea Galicia, din nord-vestul ţării, din cauza orientării sale sexuale, ceea ce a dus la proteste masive în ţară, informează Agerpres.ro.

Prin vocea purtătoarei sale de cuvânt, guvernul i-a cerut parlamentului spaniol să accelereze noua lege privind tratamentele egale şi nediscriminarea.

Reprezentanţii comunităţii LGBT au lansat pentru sâmbătă un apel la proteste împotriva ”valului de atacuri asupra persoanelor LGBT” şi au cerut măsuri politice după atacul ”sălbatic” din Madrid împotriva tânărului de 20 de ani.

Spania a autorizat din 2005 căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Un sondaj recent realizat de YouGov în opt ţări occidentale indica faptul că Spania are cea mai ridicată proporţie de persoane care se declară ca aparţinând comunităţii LGBT.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

​Patronii de restaurante cer Guvernului să prelungească funcționarea localurilor în București

Publicat

in

De

Patronii de restaurante membri ai organuzației HORA solicită, „de urgență”, Guvernului Ciucă, ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și prefectului Capitalei, Georgiana Văcaru, să permită prelungirea funcționării localurilor din București în luna decembrie, considerată „cea mai bună lună” pentru sectorul HoReCa, „o gură de aer pentru industria cea mai încercată și afectată financiar”.

Citește mai departe și comentează pe StartupCafe.ro…

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Un deputat din Letonia a fost arestat după ce a pornit o campanie anti-vaccinare. Momentul în care e ridicat de poliție dintr-o benzinărie

Publicat

in

De

Un membru al parlamentului leton, Aldis Gobzems, care s-a remarcat în ultima vreme prin manifestaţiile organizate împotriva vaccinării anti-COVID-19, a fost arestat luni după ce şi-a pus în practică intenţia de a începe o astfel de campanie de protest la nivel naţional, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Gobzems îşi propusese să parcurgă Letonia într-un autobuz de propagandă anti-vaccinistă cu mesaje care să îndemne la interzicerea oricărei vaccinări obligatorii, dar şi cu mesaje împotriva premierului Krisjanis Karins şi preşedintelui Egils Levits.

Deputatul a fost reţinut luni de poliţie la o benzinărie în oraşul Tukums. Imagini distribuite pe reţelele de socializare îl arată cum este urcat încătuşat într-o dubă a poliţiei, în timp ce un mic grup de susţinători ai săi protestează.

El fusese deja exclus de la lucrările parlamentului după ce a refuzat să prezinte certificatul de vaccinare.

Printre acţiunile sale cele mai controversate s-a evidenţiat publicarea pe reţelele de socializare a unei fotografii proprii cu Steaua lui David pe care numeroşi evrei au fost forţaţi de nazişti să o poarte în timpul Holocaustului. Aldis Gobzems a dorit astfel să protesteze împotriva certificatului de vaccinare, obligatoriu în Letonia pentru accesul în marile centre comerciale, în cinematografe, teatre sau la evenimente publice.

Deputatul leton a convocat până în prezent mai multe manifestaţii anti-vaccinare, la unele participând mii de persoane, într-o ţară ce numără mai puţin de două milioane de locuitori. Următoarea manifestaţie pe care o planificase era programată pe 13 decembrie, pentru aceasta el îndemnându-şi simpatizanţii să ridice o tabără în apropierea palatului prezidenţial din capitala Riga.

Aldis Gobzems, de profesie avocat, a căpătat notorietate după ce a reprezentat la proces familiile victimelor prăbuşirii plafonului unui supermarket în noiembrie 2013, accident soldat cu 54 de morţi.

El a intrat în 2018 în partidul conservator KPV, creat în 2016 şi care o perioadă a susţinut guvernul, dar care în final s-a destrămat din cauza unor conflicte interne.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend