Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Premierul Orban și ministrul Economiei, DECIZIE de ULTIMĂ oră după ședința cu reprezentanții HORECA

Avatar

Publicat

in

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, s-au întâlnit, miercuri, cu reprezentanţii HoReCa, Orban declarându-se favorabil prelungirii cu şase luni a aplicării şomajului tehnic pentru angajaţii a căror activitate este afectată din cauza crizei sanitare. Totodată, Guvernul va discuta în primă lectură, cel târziu săptămâna viitoare, proiectul de act normativ care prevede acordarea de granturi firmelor din industria ospitalităţii şi agenţiilor de turism pentru compensarea pierderilor înregistrate în contextul pandemiei, conform News.ro.

Citește și: Șerban Nicolae FACE SHOW după demisiile din cauza pensiilor speciale: Nu au carte de muncă decât 15, 20 de minute

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, au discutat, miercuri, cu reprezentanţii HoReCa despre schema de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor înregistrate de companiile din acest sector din cauza crizei sanitare.

“În cursul acestei săptămâni sau, cel târziu, săptămâna viitoare, Guvernul va analiza, în primă lectură, proiectul de act normativ prin care va fi aprobat mecanismul în baza căruia companiile din industria ospitalităţii şi agenţiile de turism vor beneficia de granturi în cuantum de 20%, în vederea acoperirii parţiale a pierderii din cifra de afaceri suferită în acest an, comparativ cu anul 2019”, au transmis reprezentanţii Executivului, pe Facebook.

Această schemă de ajutor de stat se va aplica după aprobarea de către Comisia Europeană, iar mecanismul de implementare va fi facilitat de o aplicaţie electronică, pentru a reduce birocraţia.

“Un alt punct al discuţiei s-a referit la prelungirea aplicării măsurii de acordare a şomajului tehnic angajaţilor şi a modalităţii de aplicare a programului de lucru flexibil. Premierul Ludovic Orban a afirmat că este favorabil prelungirii cu şase luni a aplicării şomajului tehnic pentru angajaţii a căror activitate este afectată din cauza crizei sanitare şi consideră utilă flexibilizarea programului de lucru pe modelul Kurzarbeit, pentru a răspunde mai bine nevoilor sectorului HoReCa”, a arătat sursa citată.

Consultările între Guvern şi reprezentanţii HoReCa vor continua.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Mihai Chirica este nemulțumit de Guvernul PNL: ‘Sportul a rămas o tichie de mărgăritar în programa şcolară’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul Mihai Chirica a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să construiască bazine de înot în fiecare dintre cele 26 de grădiniţe din municipiul Iaşi.

Potrivit edilului, bazinele de înot pentru preşcolari vor fi construite cu fonduri de la bugetul local, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Președintele României nu mai are salariul cel mai mare și trebuie să reanalizăm această lege a salarizării’

“E o temă foarte importantă sănătatea tinerei generaţii. Am observat foarte mult că aceasta s-a depreciat foarte mult pentru că sportul a rămas o tichie de mărgăritar în programa şcolară, motiv pentru care m-am gândit ce vom face cu fiecare categorie de vârstă, începând de la grădiniţă. Cred că este bine ca la fiecare grădiniţă să construim bazine de înot, iar copiii să înveţe să înoate, iar ceilalţi copii şi elevi vor intra în săli de sport, terenuri de sport. Lucrez la un proiect pe care îl voi propune în Consiliul Local. Avem 26 de grădiniţe. Acolo vrem să construim bazinele de înot, deocamdată, cu bani de la bugetul local”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit edilului, în următoarea perioadă urmează să fie construite săli de sport la trei şcoli din municipiul Iaşi.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’

“Vom construi săli de sport la Şcoala Gimnazială ‘George Coşbuc’, la Şcoala Gimnazială ‘Alexandru Vlahuţă’ şi la Şcoala Gimnazială ‘Nicolae Iorga’. Cele trei unităţi şcolare nu deţin săli de sport, orele de educaţie fizică se desfăşoară în săli de clasă sau în aer liber”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Atacantul rus Aleksandr Kokorin va evolua la Fiorentina

Avatar

Publicat

in

De

Atacantul rus Aleksandr Kokorin va evolua la Fiorentina, a anunţat, luni, clubul toscan. În vârstă de 29 de ani, el a ajuns luni în Italia, anunță news.ro.

Conform presei italiene, Fiorentina va plăti 4,5 milioane de euro pentru atacantul rus.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’

Kokorin se va afla la prima experienţă în afara Rusiei, după ce a mai evoluat la Spartak Moscova, Dinamo Moscova şi Zenit Sankt Petersburg.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend