Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Premierul Nicolae Ciucă: Sunt un susținător al cotelor de gen în politică

Publicat

in

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, sâmbătă, că este un susținător al cotelor de gen în politica românească. „Cotele de gen și meritocrația nu se exclud reciproc, iar această soluție este doar un mijloc pentru promovarea respectului și a echității de gen în politica românească”, a explicat premierul.

„În România, femeile reprezintă mai mult de 50% din populația țării, însă, în Parlament, reprezentarea acestora este de mai puțin de 20%.

Sunt un susținător al cotelor de gen în politică și nu doar o dată am făcut public angajamentul meu de a promova mai multe femei pe listele locale și parlamentare. Cotele de gen și meritocrația nu se exclud reciproc, iar această soluție este doar un mijloc pentru promovarea respectului și a echității de gen în politica românească.

Am transmis toate aceste lucruri, astăzi, la școala de vară a femeilor liberale și le-am asigurat de tot sprijinul meu și al Partidului Național Liberal pentru echilibrarea sistemului politic românesc și nu numai. Noi, liberalii, trebuie să le oferim tuturor românilor, indiferent de gen, regiune, statut social sau economic, toate oportunitățile pentru a se dezvolta așa cum își doresc, așa cum merită!”, a declarat premierul României.

Vezi și Colonelul (r) Tudor Păcuraru, despre sfârșitul lui Vladimir Putin: ‘Lucrurile se vor petrece după cortină. Se va constitui un grup de trei, care să preia lucrurile mai departe’

EXCLUSIV Rareș Bogdan, despre înlocuirea lui Nicolae Ciucă cu Lucian Bode: ‘Este o prostie cruntă! Sunt încercări de destabilizare la vârful PNL’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Studenţii UMFST ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş pot accesa platforma digitală cu statistici din peste 170 de domenii

Publicat

in

De

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş a anunţat, joi, că studenţii şi cadrele didactice din comunitatea academică a UMFST pot accesa platforma digitală Statista, care conţine date statistice din peste 170 de domenii şi ramuri industriale, colectate din 150 de ţări.

Potrivit blogului UMFST Târgu Mureş, Platforma Statista poate fi accesată până în data de 5 noiembrie în acest an din biblioteca universităţii, din campus ori de acasă, potrivit Agerpres.

Între domeniile disponibile pe Platforma Statista se regăsesc ştiinţe medicale şi farmaceutice, biotehnologie (Medtech), nutriţie, publicitate şi marketing, chimie, construcţii, industria alimentară şi a bunurilor de consum, eCommerce, economie şi politică, demografie şi ştiinţe ale societăţii. De asemenea, Statista conţine şi date pe informatică, ştiinţa informaţiei, tehnologie şi telecomunicaţii, industria energetică şi mediu înconjurător, servicii, transport, logistică şi turism.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Breaking | Fostul președinte Igor Dodon, trimis în judecată: Ar fi primit ilegal bani de la Plahotnic, în schimbul închiderii unor dosare penale în Rusia

Publicat

in

De

Procuratura Anticorupție a anunțat joi, 6 octombrie, trimiterea în judecată a fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, acuzat de comiterea infracțiunilor de corupere pasivă și organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, ambele săvârșite pe durata exercitării mandatului său de președinte al Republicii Moldova, în perioada lunii iunie 2019.

Conform acuzațiilor aduse lui Igor Dodon,acesta, urmărind promovarea intereselor lui Plahotniuc Vladimir și Iaralov Serghei, care au creat și conduceau o organizație criminală și care aveau interesul de a controla procesele politice, sociale și economice din Republica Moldova, precum și de a se eschiva de la răspundere penală în Federația Rusă, a pretins și a acceptat de la aceștia bani în sumă de la 600.000 până la 1.000.000 de dolari SUA. Suma menționată era pretinsă de către Igor Dodon pentru achitarea cheltuielilor curente ale partidului politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”(PSRM), inclusiv pentru achitarea salariilor angajaților aceluiași partid.

„Precizăm că, suma menționată a fost percepută de la Plahotniuc Vladimir și Iaralov Serghei, pentru a negocia, în calitate sa de Președinte al Republicii Moldova, cu factorii de decizie din Federația Rusă, condiții favorabile partidului politic „Partidul Democrat din Moldova”(PDM) și, personal, lui Plahotniuc Vladimir privind crearea unei coaliții de guvernare în Republica Moldova, între partidul politic „PDM” și partidul politic „PSRM”. Interesul acestei coaliții prevedea modul de distribuire a funcțiilor de miniștri în cadrul noului Guvern și a funcțiilor de conducere a instituțiilor publice, precum și eliberarea lui Plahotniuc Vladimir de răspunderea penală pe dosarele pendinte în privința acestuia, care sunt în gestiunea organelor de drept din Federația Rusă.

Concretizăm că, dosarul disjuns pe două capete de acuzare în privința lui Igor Dodon a fost transmis conform competenței Curții Supreme de Justiție (CSJ) pentru examinare în fond. Or, potrivit prevederilor art.39 din Codul de procedură penală, CSJ este competentă să judece în primă instanță cauzele penale privind infracțiunile săvârșite de Președintele Republicii Moldova.

Totodată, menționăm că, în continuare în gestiunea Procuraturii Anticorupție rămân în investigare, la etapa de urmărire penală alte trei episoade privind învinuirea ex-Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon de săvârșirea infracțiunilor de îmbogățire ilicită, încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale, dar și de trădare de Patrie.

În privința unor persoane, care au participat la comiterea infracțiunilor și au acționat în complicitate cu Igor Dodon, locul aflării cărora este cunoscut, urmărirea penală continuă, iar despre rezultatele obținute se va comunica în mod separat.

Totodată, este de menționat că, în privința lui Vladimir Plahotniuc, Serghei Iaralov și alte persoane care au participat la comiterea infracțiunilor, dar nu a fost stabilit locul aflării acestora, după respectarea procedurilor prealabile, urmărirea penală va putea fi finalizată în lipsa persoanelor respective, iar dosarul va putea fi trimis în judecată în absența acestora”, transmite Procuratura Anticorupție, într-un comunicat de presă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend