Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Premierul Nicolae Ciucă: ‘În România există cu adevărat egalitate de gen. Țara noastră este pe primul loc în Europa la ceea ce înseamnă numărul de doamne și domnișoare aflate în topul managementului companiilor’

Publicat

in

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul de femei aflate în topul managementului companiilor.

El a precizat că municipiul Cluj-Napoca poate deveni un model de bună practică la nivel naţional, având în vedere numărul doamnelor şi domnişoarelor implicate în proiecte de inovare, cercetare şi dezvoltare.

Prim-ministrul a vizitat expoziţia organizată cu prilejul Innowave Summit.

Am constatat că există cu adevărat egalitate de gen. Am văzut foarte multe doamne şi domnişoare prezente, ceea ce înseamnă că noi nu trebuie să mai aducem argumente multe despre relevanţa pe care o aveţi în toate proiectele care sunt în derulare la Cluj. Doresc să subliniez nivelul dumneavoastră de ambiţie şi vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi, pentru că puteţi să deveniţi un model de bună practică pentru toate doamnele şi domnişoarele din ţară. (…) România este pe primul loc în Europa la ceea ce înseamnă numărul de doamne şi domnişoare aflate în topul managementului companiilor„, a afirmat Ciucă, sub egida Innowave Summit.

Premierul le-a încurajat pe femeile antreprenor să continue să dezvolte proiectele pe care le derulează.

Faptul că vă implicaţi şi aveţi această participare consistentă în tot ceea ce şi-au propus autorităţile locale să realizeze în municipiul Cluj-Napoca, în judeţul Cluj, este pentru noi un motiv să ne bucurăm că există şanse, există speranţă şi vă încurajăm să creşteţi cât mai mult numărul de doamne şi domnişoare în toate aceste proiecte, pentru că perspectiva dumneavoastră cu certitudine este diferită de a bărbaţilor în anumite locuri, în altele este cât se poate de congruentă. Faptul că reuşiţi să puneţi în practică o serie întreagă de idei este doar în beneficiul dumneavoastră, al nostru, al autorităţilor locale, iar eu voi pleca de la Cluj însufleţit că există un model de bună practică pe care am să-l recomand„, a susţinut Nicolae Ciucă.

El a amintit că, în calitate de militar, a lucrat alături de doamne şi domnişoare. „Din postura de fost militar, vă pot spune că am lucrat cu doamne şi cu domnişoare care au avut curajul să se urce şi în carlinga unui avion, care au avut curajul să îşi asume să conducă şi un tanc şi un alt echipament tehnic de luptă, ceea ce înseamnă că am depăşit acele limite în care femeile puteau să facă doar anumite lucruri. Iată că pot să facă mult mai mult decât atât„, a spus Ciucă.

Prim-ministrul a remarcat, totodată, activitatea administraţiei clujene. „Acolo unde sunt administraţii liberale lucrurile se mişcă altfel şi sunt orientate spre dezvoltare, spre inovare, spre cercetare, spre modernizare şi cred că asta trebuie să treacă dincolo de convingerea politică şi trebuie să se îndrepte către ceea ce trebuie să facem, astfel încât, la nivel naţional, să putem să folosim aceste modele şi să nu mai pierdem timpul să căutăm şi să descoperim, ci să luăm modelul, pachet aşa cum este el, şi să îl aplicăm şi în alte judeţe, în alte regiuni din ţară„, a transmis Ciucă, informează agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Vești importante pentru sute de mii de români! Crește valoarea acestor vouchere

Publicat

in

De

Legea 187/2022, care a apărut în Monitorul oficial nr. 613, va modifica Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Documentul dă posibilitatea angajatorilor, începând cu 1 iulie 2022, de a acorda salariaților tichete de masă în valoare maximă de 30 lei (se pot acorda și tichete de o valoare inferioară plafonului stabilit de autorități).

Această valoare maximă va fi valabilă atât în semestrul al doilea din 2022, cât și în primele două luni ale primului semestru din 2023 (adică februarie și martie).

În prezent, valoarea maximă a tichetului de masă este de 20,17 lei, așa cum a fost stabilită prin Ordinul comun al Ministerului Finanțelor și al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale nr. 366/209/2022.

Angajatorii care vor acorda în iulie tichete de masă în cuantumul vechi vor putea, dacă doresc, să compenseze diferența dintre valoarea veche și cea nouă prin acordarea de tichete suplimentare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Se ascunde ceva? Secretar de stat american: ‘Pe baza cărei logici insistă Rusia să inspecteze navele suverane ucrainene care părăsesc porturile ucrainene și merg în alte țări? Asta nu are sens’

Publicat

in

De

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că nu are sens ca Federația Rusă să ceară să poată inspecta fiecare navă ucraineană care părăseşte porturile ucrainene.

„Cu ce ​​drept sau pe baza cărei logici insistă Rusia să inspecteze navele suverane ucrainene care părăsesc porturile ucrainene şi merg în alte ţări? Asta nu are sens”, i-a spus Blinken lui Fred Pleitgen de la CNN, la o conferinţă de presă în Germania.

Blinken s-a aflat la Berlin pentru o conferinţă ministerială privind securitatea alimentară. El a mai spus că Ucraina are nevoie de asigurări că porturile sale vor fi ferite de potenţiale nave ruseşti, atunci când a fost întrebat despre cerinţele Rusiei ca Ucraina să cureţe zona porturilor de mine.

„Când Rusia spune că ar putea fi pregătită să dea drumul navelor, asta poate crea riscul ca navele ruseşti să intre şi să atace direct Odesa. Aşa că ucrainenii trebuie să aibă asigurări că, făcând orice ar permite navelor lor să iasă din port, ruşii nu vor profita de asta şi nu vor permite navelor ruseşti să intre şi să atace Odesa”, a spus Blinken.

Blinken nu a precizat dacă s-au înregistrat progrese definitive în ceea ce priveşte scoaterea cerealelor ucrainene din ţară, în pofida atenţiei deosebite – atât din partea administraţiei Biden, cât şi a aliaţilor săi – asupra acestei probleme, de peste o lună.

Blinken şi-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru Naţiunile Unite, care încearcă să colaboreze atât cu partea rusă, cât ăi cu cea ucraineană, pentru a găsi o soluţie.

„Naţiunile Unite, secretarul general, au lucrat cu persevernţă pentru a vedea dacă se poate ajunge la un fel de acord care să permită crearea unui canal de ieşire din Odesa pentru navele ucrainene şi deci pentru alimente şi cereale. Susţinem foarte mult acest efort”, a spus Blinken, conform news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend