Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Premierul Nicolae Ciucă, despre exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră: ‘Pentru români, este un obiectiv esențial, în demersul de a obține independența de aprovizionare față de gazul rusesc’

Publicat

in

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a afirmat că începerea exploatării gazelor naturale la Marea Neagră reprezintă un obiectiv esenţial în demersul de a obţine independenţa de aprovizionare faţă de gazul rusesc.

Premierul a avut marţi o întâlnire, la Palatul Victoria, cu Eric Faillnet, director al Grupului Carlyle International Energy Partners, principalul acţionar al companiei Black Sea Oil&Gas.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cu această ocazie, prim-ministrul a salutat interesul investitorilor faţă de începerea exploatării gazelor naturale la Marea Neagră, prin dezvoltarea Proiectului de la Midia, care va asigura, începând din acest an, zece la sută din producţia necesară la nivel naţional.

„Pentru români, este un obiectiv esenţial, în demersul de a obţine independenţa de aprovizionare faţă de gazul rusesc. Guvernul încurajează investiţiile în sectorul energetic, iar ţara noastră se numără printre statele europene care îşi pot gestiona în bună măsură cantitatea de gaze naturale pentru consumul intern. Noua lege offshore, pe care am iniţiat-o la nivelul Coaliţiei de guvernare şi care va fi adoptată curând, creează un cadru predictibil şi stabil investitorilor. Oferind un echilibru între interesele statului şi cele ale mediului privat, România are oportunitatea de a deveni chiar exportator în regiune, după dezvoltarea exploatărilor de gaze la Marea Neagră”, a declarat Nicolae Ciucă, citat în comunicat.

La rândul lor, reprezentanţii companii Black Sea Oil&Gas au anunţat că proiectul de la Midia este pregătit să demareze în luna iunie, după efectuarea ultimelor teste, având o capacitate de livrare de un miliard de metri cubi anual, informează agerpres.ro.

Vezi și:

George Simion face o conexiune între Virgil Popescu și OMV Petrom: Hoțu’ ăsta, nevastă-sa are o benzinărie la OMV Petrom

Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România: ‘În Marea Neagra sunt terenuri care ar putea fi exploatate. Rușii au făcut o propagandă ca Europa să fie dependentă de gazul rusesc’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Ciolacu, ieșire fermă: ‘Dacă vrem să ne comparăm cu Rusia, rămânem cu această taxă unică. 99% din țările din Europa au impozitare progresivă’

Publicat

in

De

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că România poate rămâne cu taxa unică, dacă vrea să se compare cu Rusia, în timp ce 99% dintre ţările europene au impozitare progresivă.

E o discuţie. Eu mi-aş dori să ieşim din zona de sloganuri, din zona „dacă se scoate taxa unică”, care, să mă iertaţi, dacă vrem să ne comparăm cu Rusia, rămânem cu această taxă unică. Dacă vrem să ne comparăm cu Europa, vedem ca 99% din ţările din Europa au impozitare progresivă. Impozitarea progresivă (…) nu va fi implementată nici anul acesta şi cred că nici anul viitor. Dar este o bază de discuţie şi ştiţi că porneşte digitalizarea de la ANAF (…) pentru ca trebuie ceva integrat. Să vedem cum construim viitorul împreună, să ieşim din zona de sloganuri, să ne rupem că „distrugem mediul de afaceri”. N-am văzut mediul de afaceri distrus niciunde în Europa unde există acest sistem de impozitare progresivă„, a declarat Ciolacu, la Parlament.

El a subliniat necesitatea creionării în coaliţia de guvernare, împreună cu partenerii sociali, cu mediul de afaceri, o perspectivă de viitor a României.

Este pentru prima oară când o coaliţie îşi asumă acest lucru – atât PNL, cât şi PSD, cât şi UDMR. Dacă vreţi să scoatem breaking news că s-a certat Ciolacu cu Ciucă, n-am nicio problemă. (…) Nu este o ruptură în interior, dar eu consider că este necesar să discutăm. E adevărat mai exista politicieni care încearcă să apară la televizor cu ceva fantastic sau să aibă păreri. (…) Cota unică e cota unică„, a explicat Ciolacu.

El vede posibil ca în viitor să existe un sistem de impozitare similar pentru toate ţările Uniunii Europene, în actualul context internaţional marcat de războiul din Ucraina.

Este nevoie să venim cu o viziune europeană peste tot, astfel încât să creăm un cadru concurenţial adecvat în interiorul UE. Lucrurile sunt într-o dinamică. Dacă dorim să mergem simplist, că eu m-am certat cu Ciucă, nu-i nicio problemă, nu m-am certat cu Ciucă, am vorbit şi azi dimineaţă şi avem în continuare discuţii şi cu BNR, cu FMI, cu toată lumea, să ne luăm toate informaţiile, astfel încât deciziile politice care o să afecteze pe toţi să fie cele corecte„, a argumentat liderul PSD, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Marcel Ciolacu, despre plafonarea prețurilor la carburanți: ‘Am fost acuzat că sunt comunist. Acum am văzut SUA și Franța că sunt mai comuniști decât mine – vor plafonare la țitei’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Analistul politic Bogdan Chirieac: ‘E bine să ajutăm ucrainenii acum cât încă mai pot să lupte. Dacă Rusia va fi lăsată să captureze Odesa, nu-i împiedică nimic, din acel moment, să ajungă la gurile Dunării și să avem graniță directă cu Federația Rusă’

Publicat

in

De

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ultimele atacuri cu rachete ale Federației Ruse, care se apropie de granițele României, mai ales după ce a reușit să cucerească aproape întreg sudul Ucrainei și Insula Șerpilor.

Din cauza asta, Boris Johnson înțelege foarte bine situația. Dacă Rusia va fi lăsată să captureze Odesa, nu-i împiedică nimic, din acel moment, să ajungă la gurile Dunării și să avem graniță directă cu Federația Rusă.

Tocmai din cauza asta e bine să ajutăm ucrainenii acum cât încă mai pot să lupte, că le dăm armament sofisticat abia după ce au pierderi uriașe și nu mai are cine să manipuleze armamentul respectiv. Cred că este esențial pentru NATO și Uniunea Europeană ca rușii să nu ocupe Odesa. Ei știți cum ocupă, ați văzut, cu tunul se trage în grădinițe și locuințe și ce a rămas în picioare se zdrobește cu șenila tancului. Dacă ei vin în această zonă, atunci avem graniță cu Federația Rusă și Ucraina nu mai are ieșire la mare.

Sigur că la Summit-ul NATO de la Madrid vom avea trupe pe teritoriul României, armament, vom avea de toate pentru a fi protejați, dar tu nu te simți bine cu un regim ilogic, regimul Putin, având graniță fizică. Nu e metafizică“, a declarat Bogdan Chirieac, conform dcnews.ro.

Vezi și:

Se complică situația pentru Federația Rusă! Franța înarmează până în dinți Ucraina: Cantități semnificative de blindate înarmate vor ajunge la forțele militare ucrainene

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend