Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Premierul Florin Cîţu, despre Ion Caramitru: Şi ca manager era la fel de talentat cum era ca actor

Publicat

in

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat joi că Ion Caramitru a fost ca manager la fel de talentat cum era ca actor, iar ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a precizat că Ion Caramitru s-a pus în slujba excelenţei şi a schimbat realitatea, conform news.ro

Florin Cîţu şi Bogdan Gheorghiu au fost prezenţi, joi, la ceremonia de schimbare a denumirii Sălii Mari a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti în Sala „Ion Caramitru”.

Premierul a afirmat că l-a cunoscut pe Ion Caramitru în calitate de manager al Teatrului Naţional şi a menţionat că şi în această calitate era la fel de talentat cum a fost ca actor.

“Toţi l-am cunoscut pe maestrul Ion Caramitru ca actor, în filme sau pe scena teatrului, anul trecut, ca ministru al Finanţelor, l-am cunoscut şi ca manager al Teatrului Naţional şi aş vrea să vă spun că şi ca manager era la fel de talentat cum era ca actor”, a declarat Florin Cîţu.

El a menţionat că de acum înainte piesele jucate în sala Ion Caramitru vor avea o însemnătate aparte.

“Au fost rostite foarte multe cuvinte frumoase în această perioadă şi mesajul meu e unul scurt pentru că orice şi oricât aş spune eu, nu aş reuşi să ilustrez ceea ce a însemnat Ion Caramitru pentru noi, românii. Ştiu că denumirea sălii mari a Teatrului Naţional din Bucureşti în sala Ion Caramitru este un gest mic, dar este un simbol care arată modul prin care noi ne arătăm recunoştinţa pentru tot ce a făcut Ion Caramitru în activitatea sa culturală. De acum piesele jucate în această sală de la Teatrul Naţional vor avea o însemnătate aparte şi astfel moştenirea lăsată de domnia sa nu se va pierde niciodată”, a precizat premierul.

La rândul său, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat că Ion Caramitru s-a pus în slujba excelenţei şi a schimbat realitatea cunoscută.

“Este un privilegiu să mă aflu aici, alături de oameni care l-au cunoscut pe maestrul Caramitru în faţa instituţiei fanion pentru Teatrul românesc şi să fiu parte a unui gest de normalitate. Redenumirea sălii mari a Teatrului Naţional Bucureşti în sala Ion Caramitru este modul prin care ne asigurăm astăzi că moştenirea culturală lăsată de domnia sa va ajunge la generaţiile viitoare. Atât din poziţia de ministru al Culturii, de manager al Teatrului Naţional IL Caragiale sau de actor, s-a pus în slujba excelenţei şi a schimbat realitatea cunoscută”, a spus Bogdan Gheorghiu.

Actorul Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Cu însemnate roluri în teatru şi în film, deopotrivă regizor şi manager, a fost preşedintele Uniunii Teatrale din România (UNITER), din 1990, şi director al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”, din anul 2005.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Radu Cristescu: ‘Domnule general Nicolae Ciucă, ați fost vreodată testat psihologic după revenirea din glorioasele dumneavoastră misiuni de război?’

Publicat

in

De

Deputatul PSD Radu Cristescu i-a adresat o întrebare premierului desemnat Nicolae Ciucă într-o postare de pe contul personal de Facebook. “Domnule general, ați fost vreodată testat psihologic după revenirea din glorioasele dumneavoastră misiuni de război în Afganistan ori Irak în care, potrivit unor ziariști extrem de apropiați de persoana dvs – chiar afini – ați tras cu arma mai mult decît Rambo în Vietnam?”, scrie Radu Cristescu.

Dacă premierul desemnat gen.Nicolae Ciucă ar fi fost audiat în comisiile parlamentare, i-aș fi adresat direct această întrebare. Fiind scutit de chestiune, însă, mă văd nevoit să pun întrebarea public.

Domnule general, ați fost vreodată testat psihologic după revenirea din glorioasele dumneavoastră misiuni de război în Afganistan ori Irak în care, potrivit unor ziariști extrem de apropiați de persoana dvs – chiar afini – ați tras cu arma mai mult decît Rambo în Vietnam?

Vă întreb la modul cel mai serios pentru că statisticile relevă că cel puțin 20% dintre combatanții americani în teatre de război se confruntă cu sindromul de stres posttraumatic, adesea avînd consecințe grave. În cazul Afganistan, spre exemplu, procentele au urcat chiar spre 40-50% soldați afectați în armatele NATO. România a fost ultima țară din Alianță care a recunoscut existența acestei afecțiuni extrem de periculoase, acum vreo șapte ani, și asta numai după ce ne-am trezit că foști combatanți reveniți la vatră s-au sinucis ori au ucis, indescriptible tragedii. Există relatări oficiale în presa ultimilor ani despre asemenea soldați români care ajungeau să dea cu pumnii și picioarele în pereți, să urle, să facă profunde crize de isterie.

Întrucît legendele din jurul dvs acreditează că ați luptat direct și personal, pe jos ori pe tanc, zi și noapte, și ați traversat momente de coșmar în deșert, consider că aveți datoria să informați cetățenii dacă ați fost vreodată testat psihologic după revenirea în țară și ce anume au relevat acele teste. Dacă s-au depistat probleme, ați fost tratat corespunzător pentru ele de către specialiști în domeniu? Așteptăm un răspuns, asigurîndu-vă de considerația mea.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Democrație originală | Arafat ia locul completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept: Accesul la justiție nu e îngrădit prin HG

Publicat

in

De

Accesul în sediile instanțelor și parchetelor nu se face în baza certificatului verde deoarece noile restricții stabilite de autorități nu vizează activitatea acestora, anunță Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Precizările au apărut după ce autoritățile au impus noi reguli, printre care este și utilizarea certificatului verde.

„În urma analizei, atât direcția internă a Consiliului Superior al Magistraturii, la solicitarea președintelui CSM, cât și Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, au apreciat că prevederile H.G. nr.1130/2021 nu intră în conflict și nu sunt aplicabile domeniului justiției odată ce legiuitorul a stabilit printr-un demers legislativ special organizarea și desfășurarea activității instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea în contextul pandemiei de COVID-19”, anunță Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul CSM.

Ca urmare, începând de luni, activitatea în instanțe se va desfășura la fel ca până acum.

„În consecință, activitatea instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea se va desfășura în aceleași condiții ca și cele anterioare H.G. nr.1130/2021 atât în ceea ce privește actul de judecată și de urmărire penală, cât și ceea ce privește accesul justițiabililor în sediile acestora, cu respectarea strictă a regulilor de protecție luate de autorități în scopul limitării efectelor pandemiei”, precizează CSM.

Reprezentanți CSM mai spun că recomandă, în continuare, respectarea tuturor măsurilor luate de autorități în scopul limitării efectelor pandemiei.

Anterior, Judecătoria Ploiești a publicat pe Facebook un document prin care Raed Arafat transmite CSM că hotărârea de guvern prin care s-au introdus ultimele restricții nu se aplică instanțelor.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend