Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Premierul celui mai POPULAT land din Germania SE REVOLTĂ împotriva vaccinării obligatorii: Ar trebui să îi forțăm cu poliția?

Publicat

in

Premierul celui mai populat land din Germania, Renania de Nord-Westfalia, s-a pronunţat împotriva vaccinării obligatorii, în contextul în care ţara se confruntă cu o creştere a numărului de infecţii cu coronavirus, informează DPA. În fiecare zi, câteva mii de persoane se vaccinează pentru prima dată, a declarat premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Hendrik Wuest. Acest lucru arată că argumentele în favoarea vaccinării încă funcţionează, a declarat el joi la postul de radio WDR5.

Oficialul a precizat că nu crede că fiecare persoană care nu a fost încă vaccinată este un opozant fervent al vaccinării şi că nu vrea să sperie acest grup ”trântindu-i în faţă o obligaţie de vaccinare”. ”Ar trebui să folosim poliţia pentru a forţa oamenii să se vaccineze?”. Wuest – care face parte din Uniunea Creştin-Democrată (CDU, de centru-dreapta) – este, de asemenea, sceptic în ceea ce priveşte vaccinarea obligatorie pentru anumite grupuri profesionale, cum ar fi asistentele medicale. Asistentele medicale „valorează cât greutatea lor în aur”, a spus el, referindu-se la deficitul naţional de lucrători calificaţi din acest sector.

Premierul a sugerat că profesioniştii din domeniul sănătăţii care nu doresc să fie vaccinaţi ar putea fi angajaţi în altă parte. ”Dacă îi speriem pe oameni cu obligativitatea vaccinării, nu ştiu dacă servim cu adevărat cauza”, a remarcat politicianul. În schimb, premierul landului Bavaria, Markus Soeder, a dat vina pe ratele scăzute de vaccinare din sudul Germaniei pentru creşterea rapidă a infecţiilor cu coronavirus. Într-o intervenţie joi la postul german de televiziune ARD, Soeder a respins acuzaţiile potrivit cărora politicienii ar fi reacţionat prea târziu. ”Nu este vina landurilor”, a spus el, „unii oameni se comportă în continuare în mod iraţional”.

Politicianul din Uniunea Creştin-Socială, ramura bavareză a CDU, a făcut apel la o campanie naţională împotriva cardurilor de vaccinare falsificate. În Bavaria, atât rata de infectare, cât şi cea a mortalităţii sunt cu mult peste media naţională. Guvernul statului a declarat o nouă stare de urgenţă începând de joi. Printre altele, aceasta va permite ministerului de interne local să coordoneze activitatea autorităţilor în domeniul asistenţei medicale pe întreg teritoriul landului.

Germania a înregistrat joi peste 50.000 de noi infecţii cu coronavirus în ultimele 24 de ore – cu peste 10.000 mai multe decât în ziua precedentă.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), districtul bavarez Rottal-Inn a continuat să aibă cea mai mare rată de infectare din Germania, cu o incidenţă de 1.140,4 noi infecţii la 100.000 de locuitori în şapte zile. Alte patru municipalităţi bavareze figurează în primele cinci din Germania.

RKI a raportat joi dimineaţă 71 de noi decese atribuite pandemiei, în Bavaria, aproape o treime din cele 234 de decese raportate la nivel naţional. Rata de vaccinare în Bavaria este cea mai scăzută din vestul Germaniei. Până miercuri, 65,2 la sută dintre cetăţeni erau complet vaccinaţi. Joi s-a anunţat că preşedintele Serviciului Federal de Informaţii al Germaniei (BND), Bruno Kahl, a contractat coronavirusul. Bărbatul în vârstă de 59 de ani a fost infectat în ciuda faptului că a fost vaccinat şi se află în prezent în izolare, a precizat BND. Starea sa este ”bună, în această situaţie”, se arată într-un comunicat.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Un important director general părăsește ONJN după doar câteva luni de activitate

Publicat

in

De

Caruselul plecărilor se învârte necontenit la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Ultima despărțire de ONJN este cea a Liliei Marin, director general la Direcția Generală de Management, care are în subordine directă mult-discutatul departament de Joc Responsabil.

Joacă responsabil!Foto: playresponsibly.ro

Citește mai mult pe playresponsibly.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Alternosfera band to meet fans before „Theatroll/Corbul Troian,” concert at National Opera

Publicat

in

De

The Alternosfera band will meet its fans in a unique event, to be held on Thursday at the Romanian National Opera in Bucharest, before the first concert from a series of shows to take place under the name „Theatroll/Corbul Troian” [Trojan Raven], informs a press release sent to AGERPRES.

„We will be able to meet with a maximum of 50 people, on September 29, 2022, at 1:00 pm, at the Bucharest National Opera. We will talk together about Theatroll, about the concerts, answer your questions, take pictures, and… we believe that we are also singing something,” the members of the Alternosfera band transmitted.

„Theatroll/Corbul Troian” represents a series of events that will take place in theatre, opera and concert halls in Bucharest, Cluj-Napoca, Timisoara, Sibiu and Brasov.

The shows will take place in Bucharest on September 29 and 30, at the Romanian National Opera, Cluj-Napoca on October 31, at the National Opera, Timisoara on November 2, at the National Opera, Sibiu on November 4, at the State Philharmonic Hall Thalia and Brasov on November 7, at the „Sica Alexandrescu” Theatre, told Agerpres.

„Theatroll started from the desire to offer our friends, the fans of Alternosfera music, a series of concerts in which our most loved songs will be reinterpreted and sung on stage, together with the orchestra. For Theatroll we will change the club scene and festival with a theatre stage, where the lights, set and costumes will help us build, together with our audience, a new universe, that of the Trojan Raven. Although the Trojan Raven has the same mechanics as its legendary counterpart, namely infiltration, the Trojan Raven is, for Theatroll, truly a gift, not a trap by any means. The Trojan Raven is our gift to the fans of Alternosfera, an event we worked for during the pandemic, when all stages, whether music or theatre, were closed,” the band members said.

Tickets for the „Theatroll/Trojan Raven” events can be purchased at www.iabilet.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend