Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Premierul Canadei, Justin Trudeau, se va întâlni în februarie cu Joe Biden pentru a reînnoi ‘prietenia profundă’ dintre Canada și SUA

Avatar

Publicat

in

Premierul Canadei, Justin Trudeau, şi preşedintele american, Joe Biden, au avut vineri o “călduroasă” discuţie telefonică cu ocazia căreia au decis să se întâlnească “luna viitoare”, a anunţat biroul prim-ministrului canadian, notează AFP, potrivit AGERPRES.

În cursul unei discuţii de peste 30 de minute, noul preşedinte american şi Justin Trudeau “au convenit să se întâlnească luna viitoare pentru a face să progrese munca importantă care constă în reînnoirea prieteniei profunde şi durabile dintre Canada şi Statele Unite”, potrivit unui comunicat.

Modalităţile acestei întâlniri bilaterale – online sau în prezenţă fizică -, precum şi data, rămân de precizat, potrivit consilierilor lui Justin Trudeau.

Discuţia telefonică, primul apel al lui Joe Biden unui lider străin, potrivit Casei Albe, s-a desfăşurat pe un “ton foarte călduros”, a precizat biroul premierului canadian.

Citește și: Raed Arafat: ‘Pentru școli ultima analiză se va face la începutul lui februarie pentru a decide definitiv care va fi abordarea’

Cei doi au abordat o serie de subiecte ca lupta împotriva pandemiei de coronavirus, care a dus la închiderea frontierei dintre cele două ţări în martie, protecţia mediului sau relaţia “economică extraordinară şi foarte strânsă” dintre cei doi vecini, potrivit comunicatului.

Joe Bide şi Justin Trudeau au abordat şi primul subiect de discordie între cele două ţări: decizia noului preşedinte american de blocare a construcţiei oleoductului Keystone XL, sprijinit de Ottawa, dar denunţat de Washington pentru impactul său asupra mediului.

“Premierul a exprimat decepţia Canadei în ce priveşte decizia Statelor Unite legată de proiectul Keystone XL”, a indicat biroul său. “Premierul a subliniat avantajele importante pe care le procură relaţia bilaterală în domeniul energiei pe plan economic şi al securităţii energetice. El a mai subliniat sprijinul său pentru muncitorii din domeniul energiei”, potrivit documentului.

Prim-ministrul canadian, care a întreţinut relaţii extrem de dificile cu Donald Trump, a salutat o “nouă eră” în relaţiile dintre cele două ţări, în cursul unei conferinţe de presă vineri dimineaţă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Românii vor evenimente fiind cei mai dispuși să respecte regulile

Avatar

Publicat

in

La exact un an de la debutul pandemiei de Coronavirus, Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) dă publicității rezultatele unui studiu făcut pe un eșantion reprezentativ de români care reprezintă publicul participant la evenimente. Sondajul de opinie privind participarea la evenimente în 2020 și 2021 a avut un număr de 13.568 de respondenți (persoane care au participat activ la evenimente în 2019, indiferent de vârstă sau sex, de pe teritoriul României) și s-a desfășurat în perioada 3 – 12 februarie 2021.

În ceea ce privește participarea internațională, 80% ar participa la un asemenea eveniment dacă ar ști că se permite testarea publicului, iar aproape 60% se simt confortabil cu orice capacitate de persoane admise la eveniment. Mutarea în mediul online nu este considerată o soluție bună de aproape 90%, iar 82% ar purta mască dacă organizatorii le cer asta. Chestionarul are o marjă de eroare de 1%.

Semnalul dat de publicul român este clar: toată lumea vrea să revină la evenimente. Depunem eforturi uriașe pentru a convinge autoritățile să se așeze la aceeași masă cu noi și împreună să găsim soluții pentru redeschiderea sectorului cultural. Din păcate, până acum nu avem nicio concluzie, însă suntem dispuși să muncim zi și noapte pentru a veni cu un plan de redeschidere care să ia în calcul toate variantele”, afirmă Guido Janssens, președinte AROC.

„Suntem cel mai afectat sector și, la exact un an de la închidere, nu a existat vreun moment un grup de lucru la nivel guvernamental care să ofere predictibilitate organizatorilor, să înțeleagă problemele și să găsească soluții. Doar la Ministerul Culturii am găsit înțelegere, însă și ei se lovesc de aceeași indiferență din partea Guvernului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIG a înregistrat un profit de 14,2 milioane de euro în 2020

Avatar

Publicat

in

De

Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat anul trecut în România un profit înainte de impozitare de 14,2 milioane de euro, faţă de o pierdere de 101,8 milioane de euro în 2019, potrivit rezultatelor preliminare publicate marţi.

În 2020, compania a realizat în România prime brute subscrise în valoare de 493,8 milioane de euro, în creştere cu 5,5% faţă de 2019, iar rata netă combinată a fost anul trecut de 99%, în scădere cu 1,9 puncte procentuale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Medicul Răzvan Constantinescu s-a dezlănțuit la adresa lui Radu Tudor: ‘Oligofrenul emitent’

“Primele subscrise au crescut la 10,43 miliarde de euro. Cu un profit înainte de impozitare de 346 de milioane de euro, am reuşit să atingem limita superioară a intervalului de profit anunţat anterior pentru 2020, de 300 – 350 de milioane de euro. Această cifră include, de asemenea, deprecierea fondului comercial cu aproximativ 120 de milioane de euro. Rata combinată a continuat să se îmbunătăţească, până la 95%, ceea ce înseamnă că obiectivul nostru de a reduce rata combinată către 95% a fost atins. Vom continua să ne concentrăm pe optimizarea structurii de costuri. În pofida unei perioade de turbulenţe, am obţinut rezultate solide şi o performanţă operaţională stabilă. Pandemia în curs face dificilă o prognoză asupra dezvoltării viitoare”, a declarat, într-un comunicat de presă, Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Ea a precizat că primele subscrise au crescut la 10,43 miliarde de euro. Cu un profit înainte de impozitare de 346 de milioane de euro, compania a reuşit să atingă limita superioară a intervalului de profit anunţat anterior pentru 2020, de 300 – 350 de milioane de euro.

“Pentru 2021 ne propunem un profit înainte de impozitare în intervalul 450 – 500 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o revenire la nivelul pre-criză. Propunem un dividend de 75 de eurocenţi pe acţiune. Acest nivel corespunde unei rate de distribuire a dividendelor de 41,5%, în linie cu politica noastră de dividende”, a afimat Elisabeth Stadler.

Dezvoltarea afacerilor Grupului a fost afectată de pandemie, de diverse măsuri de carantină şi de reglementări excepţionale. Creşterea realizată în primele două luni din 2020 a compensat însă scăderea afacerilor din perioada iniţială de carantină strictă. Situaţia a revenit aproape la normal odată cu relaxarea restricţiilor, iar până la jumătatea anului a revenit la nivelul de dinaintea perioadei COVID19 în multe dintre pieţele VIG. Situaţia s-a înrăutăţit din nou în toamnă, în special pe pieţele din Europa

Centrală şi de Est, din cauza creşterii semnificative a numărului de infectări. Cu toate acestea, în sectorul asigurărilor auto volumul primelor a rămas la nivelul anului anterior, de 1,507 miliarde de euro pe segmentul poliţelor de răspundere civilă, şi chiar a crescut uşor, până la 1,289 miliarde de euro, pe segmentul asigurărilor Casco.

Performanţe bune au fost înregistrate şi pe segmentul asigurărilor de proprietăţi şi răspunderi, unde primele au crescut cu aproape 5%, până la 4,879 miliarde de euro. Acest lucru s-a datorat parţial performanţei obţinute pe segmentul corporate, deoarece Grupul este mai activ în industriile mari decât în sectoarele comerţului, turismului şi gastronomiei, care au fost afectate cu precădere de pandemie.

În comunicat se menţionează că a existat un interes mai scăzut pentru asigurările de viaţă. Priorităţile oamenilor s-au schimbat din cauza pandemiei, astfel că au fost vândute mai puţine poliţe noi. Asigurările de viaţă cu prime regulate au scăzut uşor cu 1,5%, până la 2,609 miliarde de euro, în timp ce, în conformitate cu strategia Grupului, asigurările de viaţă cu prime unice au scăzut cu aproximativ 12%, până la 884 de milioane de euro.

Primele din asigurări de sănătate au continuat să crească cu 1,4%, până la 703 milioane de euro. COVID-19 a dus în general la o creştere a gradului de conştientizare privind sănătatea, la care Grupul VIG a răspuns rapid cu o gamă extinsă de servicii.

Daunele au fost, de asemenea, influenţate de situaţia COVID-19. În perioada iniţială de carantină, au fost înregistrate scăderi în special pe segmentul asigurărilor auto, în timp ce numărul de accidente domestice a crescut. Daunele s-au normalizat la nivelul perioadei de dinaintea COVID-19 după ce au fost relaxate măsurile de restricţie. Grupul a înregistrat o scădere globală de 3,2% a cheltuielilor cu daunele şi indemnizaţiile de asigurare, până la puţin peste 7 miliarde de euro.

Profitul înainte de impozitare de 346 de milioane de euro s-a situat la limita superioară a intervalului estimat, de 300 – 350 de milioane de euro, fiind cu aproximativ o treime mai mic faţă de rezultatul obţinut în anul anterior. Rezultatul include, de asemenea, deprecierea fondului comercial aferent pieţelor din Bulgaria, Croaţia şi Georgia cu aproximativ 120 de milioane de euro la sfârşitul primului semestru din 2020, ca rezultat al testului de depreciere efectuat la 30 iunie 2020 în legătură cu situaţia COVID-19. Rezultatul net s-a ridicat la 231,5 milioane de euro, în scădere cu 30% faţă de anul precedent, în principal din cauza COVID-19 şi a deprecierilor rezultate, precum şi a reducerii aferente a veniturilor curente din investiţii.

Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend