Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Premieră pentru Ministerul de Interne! Reacția lui Lucian Bode

Publicat

in

Doamna comisar-șef de poliție Mihaela BĂLĂNESCU, ofițer în cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Direcția Generală de Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale, a fost decorată marți, 25 mai a.c., cu Medalia Ordinului Național de Merit în grad de Cavaler pentru modul în care a gestionat timp de 15 ani cooperarea româno-franceză în domeniul afacerilor interne, informează MAI.

Excelența Sa, doamna Laurence AUER, Ambasadorul Republicii Franceze la București, a subliniat cu prilejul acordării distincției: “Franța dorește să vă adreseze cele mai calde mulțumiri și să-și exprime recunoștința față de dumneavoastră. Doamnă Mihaela Bălănescu, în numele Președintelui Republicii și în virtutea puterilor care ne-au fost conferite, vă numim Cavaler al Ordinului Național al Meritului”.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Lucian BODE, a felicitat-o pe doamna comisar-șef de poliție Mihaela BĂLĂNESCU pentru profesionalismul de care a dat dovadă, precizând că: „O colaborare foarte bună cu un stat nu este o noțiune abstractă, ea depinde de oameni, de acei oameni valoroși care ne fac mândri de fiecare dată că suntem contemporani cu ei! Sunt extrem de bucuros că un reprezentant al MAI a primit această distincție a statului francez. Știu că sunteți printre puținele persoane din România care au primit această medalie, ceea ce dovedește profesionalismul dumneavoastră.

Vă mulțumesc pentru implicare în ceea ce privește cooperarea excelentă pe care o avem cu Republica Franceză”.

Medalia Ordinului Național de Merit în grad de Cavaler reprezintă al doilea ordin național francez ca importanță după Legiunea de Onoare și este în premieră acordată pentru dezvoltarea cooperării româno-franceze în domeniul afacerilor interne.

Vezi și

EXCLUSIV Cutremur în sistemul bugetar, după ce s-a aflat că există angajați care cumulează ilegal pensia cu salariul! Directorul ANIF: ‘Este o situație fără precedent’

Bani în plus pentru polițiști! Se acordă până la sfârșitul lunii iunie

Amalia Năstase, replică dură pentru Clotilde Armand: E dezastru în parcuri de mizerie, sunt căpușe, nu se poate merge de țânțari, bălăriile de un metru, șobolani și ați găsit o mașină pe Kiseleff

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Desființarea SIIJ mai are de așteptat. Anca Dragu: ‘Sincer, nu mă aștept la o sesiune extraordinară acum’

Publicat

in

De

Președintele Senatului, Anca Dragu (USR-PLUS), a că în următoarea perioadă de timp nu se așteaptă la o sesiune extraordinară pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

„Ştiţi bine că am continuat discuţiile pentru desfiinţarea Secţiei speciale şi că există opinii diferite între partidele de coaliţie. Continuăm dialogul. Sincer, nu mă aştept la o sesiune extraordinară acum, pentru desfiinţarea SIIJ, dar în septembrie vom relua discuţiile”, a declarat, miercuri, Dragu, la Palatul Parlamentului, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Rectificarea bugetară, un subiect greu de discuții la nivelul Coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR. Anca Dragu: ‘Sper ca această rectificare să aibă loc într-un orizont de una-două săptămâni’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

România pare să nu mai accepte gunoaiele altora. Un alt transport cu peste o mie de tone de deșeuri a fost oprit să intre în țară

Publicat

in

De

O barjă care aducea din Serbia peste o mie de tone de deșeuri din diferite materiale, unele periculoase, a fost oprită la Cernavodă.

Polițiștii de frontieră din Garda de Coastă și lucrători vamali din Constanța Sud, comisari de mediu și reprezentanți ai Căpităniei Cernavodă au controlat, pe sensul de intrare în țară, un convoi format dintr-un împingător cu şase barje sosit în portul Cernavodă, din direcția Serbia.

Convoiul era format din cinci barje încărcate cu cereale şi una cu 1.054,6 tone deşeuri din fier, conform documentelor.

La controlul de frontieră s-a observat că printre deșeurile din fier se aflau şi alte tipuri de deșeuri decât cele declarate, fiind depozitate şi deșeuri a căror proveniență nu poate fi stabilită, unele chiar periculoase – componente din vehicule scoase din uz, care conțin uleiuri, emulsii și alte substanțe periculoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE-uri), deșeuri de ambalaje din plastic, lemn, carton, materiale textile și rafie, vopsea, ebonita, anvelope din cauciuc, etc.

Astfel, s-a stabilit faptul că transferul de deșeuri nu indeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au interzis tranzitarea României.

S-a întocmit lucrare penală pentru nerespectarea măsurilor în desfășurarea activității de colectare/tratare/transport deșeuri și folosirea de acte nereale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend