Conecteaza-te cu noi

Reportaj

Premiera in Romania ! IPEE ATI produce primul incubator pentru reproductia pasarilor EMU la Curtea de Argeş

Publicat

in

IPEE ATI din Curtea de Arges, liderul national in productia de incubatoare de oua si un important jucator pe piata produselor electrocasnice si echipamente de uz gospodaresc a reusit , zilele trecute, să finalizeze cu succes testele la noul incubator pentru reproducerea pasarilor Emu. Potrivit repreznetantilor companiei IPEE ATI, noul incubator va intra in productie luna urmatoare si va fi oferit la vanzare la distribuitorii din toata tara pentru a deveni un veritabil punct de reper pentru micii intreprinzatori care vor sa demareze o afacere extrem de profitabila in domeniul cresterii si comercializarii pasarilor Emu. ” Stim ca exista interes pentru afacerile cu Emu sau Struti si am decis sa creeem un incubator special care sa poata incuba atat ouale acestor specii de pasari dar mai ales o afacere destul de profitabila si inca neaccesata de multi in Romania”, a declarat pentru PROFIT, Liviu Nicolae, director comercial al companiei IPEE ATI SA din Curtea de Arges.

Produse le IPEE ATI se regasesc pe rafturile hypermarketurilor din Romania

In prezent compania argeseana produce pa langa incubatoarele de oua si o gama larga de produse de uz gsopodaresc precum dar si conectica si cabluri. Mare parte a productiei este destinata pietei interne, produsele IPEE putand fi regasite in rafturile marilor hypermarket-uri dar si exportului.

Noul incubator pentru pasari EMU este o noutate absoluta pe piata romaneasca, incubarea oualelor necesitand conditii speciale oferite acum exclusiv de incubatorul produs la Curtea de Arges.
Cresterea pasarilor EMU este o afacere prospera in tarile europene, pielea si carnea acestora fiind foarte scumpa si foarte cautata pe pietele occidentale. De asemenea, uleiul de Emu  este foarte scump si are efecte deosebite pentru sanatatea omului.

DESPRE PASAREA EMU

Emu (Dromaiidae, Dromaius) este o familie de păsări mari alegătoare care trăiesc în Australia și fac parte din ordinul Struthioniformes. Unele dintre speciile de emu care au trăit în regiunile de coastă a Australiei, au dispărut prin secolul XIX. Este o pasăre nomadă care, pe picioarele ei lungi pargurge distanțe mari în căutarea hranei, atingând viteze de până la 48 km/h.

Este o pasăre ierbivoră care trăiește în pădurile de eucalipt și în stepele australiene. Emu înghite partea cea mai hrănitoare a plantelor și își formează importante rezerve de grăsime, pe care le folosește în lungile sale migrări.

DESPRE IPEE ATI SA Curtea de Arges

Fabrica IPEE ATI din Curtea de Arges. Aici lucreaza 247 angajati

Fabrica IPEE ATI din Curtea de Arges. Aici lucreaza 247 angajati

Firma Ipee Amiral Trading Impex S.A este o companie  cu capital mixt, romano-italian, alcatuita din 247 de angajati mandrindu-se cu o impresionanta cifra de afaceri . Activitatea principala este productia si distributia produselor de uz gospodăresc, uz casnic, electrocasnice, cabluri si conectica.

Compania are sediul in Curtea de Ages, pe platforma industriala de nord a orasului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

SCANDALOS! Casa de Pensii Argeș a pus pe drumuri aproape 10.000 de pensionari și a blocat instanțele

Publicat

in

De

Casa Judeţeană de Pensii Argeş, instituție cu propriul serviciu juridic dar cu șef numit politic, este campioană la cheltuieli din cauza miilor de procese pe care le generează – a transmis conducerea PNL Argeș. Practic, conducerea de la Casa de Pensii interpretează legea în detrimentul beneficiarilor și într-un mod total diferit față de alte instituții de gen din țară. Ca atare, a trimis mii de oameni în justiție, ca să câștige acolo drepturi pe care Casa de Pensii refuză să le acorde. Șocant este că, deși au fost câștigate mii de procese în instanță, adică pensionarii au demonstrat că le-a fost calculată în mod greșit pensia, conducerea instituției insistă să aplice același algoritm de calcul. Mai mult, a reușit performanța să blocheze instanța cu mii de dosare în care, invariabil, se dă aceeași soluție: Casa de Pensii Argeș se află în eroare.

Vorbim de aproape 9.500 de dosare în care este angrenată Casa de Pensii Argeș, instituția care a trimis mii de oameni prin tribunale ca să câștige acolo drepturi pe care Casa de Pensii refuză să le acorde. 9.500 de dosare de recalculare a pensiei înseamnă, înainte de toate, 9.500 de oameni puși pe drumuri. Vorbim de persoane care, în bună parte, au probleme de sănătate, se confruntă cu probleme financiare sau trebuie să facă drumuri la Pitești pentru a-și obține ceea ce li se cuvine, după o viață de muncă.

Casa de Pensii nu a oferit nicio explicație. Aida Enache este de aproximativ 10 ani manager al acestei instituții și o apropiată a președintelui PSD Argeș, Ion Mînzînă. Din sursele noastre, juriștii Casei de Pensii nu s-ar prezenta în instanță la procesele în care trebuie să apere instituția și asta nu de ieri, de azi, ci de vreo șapte ani.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Tragedie în Argeș – Doi bărbați blocați într-o fântînă – UNUL A MURIT, ALTUL LA SPITAL

Publicat

in

De

Intervenție de urgență în comuna Vlădești din județul Argeș, acolo unde două persoane au rămas blocate într-o fântână, de aproximativ 8 metri adâncime. Una dintre persoane a fost extrasă și, conștientă, a fost preluată de către echipajul SAJ. Din păcate pentru cea de-a doua persoană nu s-a mai putut face nimic, cadrele medicale declarând decesul. A fost vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 35 de ani.

Din primele verificări, s-a stabilit că, cei doi bărbați executau lucrări de igienizare a unei fântâni, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, și, după ce bărbatului de 36 de ani, care a pătruns în fântână, la o adâncime de aproximativ 10 m, i s-a făcut rău, cel de-al doilea bărbat, de 61 de ani, ar fi încercat să îl extragă, context în care a rămas și el blocat în interior, cu stare de rău.

În urma intervenției echipajelor specializate, primul a fost extras bărbatul de 61 de ani, care a fost transportat la spital, conștient. Cel de-al doilea bărbat, a fost adus la suprafață ulterior și, din păcate, a fost declarat decedat.

La fața locului s-a deplasat și echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, care efectuează cercetările.

În cauză, va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă, conform art. 196 și 192 din Codul Penal, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

La fața locului au acționat două autospeciale cu apă și spumă de la Punctul de Lucru Aninoasa și Detașamentul de Pompieri Câmpulung,un autocamion cu container multirisc și o autospecială de descarcerare de la Detașamentul Pitești, alături de două echipaje ale SAJ.

Revenim cu detalii…

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend