Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA – Electroargeş ar putea produce în serie ventilatoare mecanice pentru spitale, la fabrica din Curtea de Argeș

Avatar

Publicat

in

– România este pe punctul de a dezvolta propriul ventilator pentru Spitalele COVID, cu posibilitatea producției în serie a ventilatoarelor mecanice la unitatea de productie a Electroargeș SA situată în Curtea de Argeș, potrivit unui comunicat de presă al companiei argeșene.

“În plină criză sanitară, România ar putea să-și rezolve problema lipsei echipamentelor medicale de ventilat mecanic. În concret, Dacia Group Renault, Electroargeș, Senior Software și Universitatea din Pitești sunt aproape de a finaliza prototipul primului echipament electronic de ventilatie mecanica.

Astfel, proiectul de cercetare-dezvoltare a fost iniţiat de către Electroargeş şi în prezent la el lucrează o echipă mixtă formată din ingineri de la Dacia Renault, Electroargeş, programatori Senior Software şi profesori de la Universitatea din Piteşti, mai exact de la Facultatea de Electronică, inclusiv decanul acesteia Mihai Oproescu. Profesorul Oproescu este de altfel și coordonatorul tehnic al proiectului.

Publicitate

Viitorul echipament oferă controlul si monitorizarea tuturor parametrilor pentru ventilația intubată a pacienților și va fi ușor de utilizat de doctori prin felul în care a fost conceput. Pentru dezvoltarea proiectului entitățile implicate au avut sprijinul și a trei medici ATI.

In data de 7 mai premierul Ludovic Orban, însoțit de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, de ministrul Economiei, Virgil Popescu si de ministrul transporturilor, Lucian Nicolae Bode, impreuna cu autoritatile locale au făcut o vizită la sediul Dacia de la Pitești.

Cu această ocazie oficialilor guvernamentali li s-a prezentat prototipul viitorului echipament, acestia aratandu-si interesul fata de acest proiect. Data fiind situatia, cauzata de lipsa a acestor aparate, exista sanse reale ca prototipul sa poata sa fie ulterior produs in serie de catre Electroarges, sens in care urmatoarea etapa va fi omologarea acestuia de catre institutiile abilitate.

Prefectul Judetului Arges, Emilian Soare, si-a manifestat sprijinul fata de acest proiect, chiar si in privinta omologarii prototipului. De asemenea, stadiul proiectului este cunoscut si la nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific pentru lupta impotriva virusului SARS – COV – 2 condus de dr. Raed Arafat, acesta din urma incurajand progresul acestui proiect.

În ceea ce privește stadiul proiectului, în momentul de față au fost montate toate componentele (conexiune la oxigen și aer, senzori de presiune, valve, senzori de flux, senzori de oxigen, vas de mixaj, motor).

În acest moment deja au început testele software și hardware pentru reglarea parametrilor și eventualele ajustări. Mai concret, proiectul este în faza finală de calibrare a parametrilor.

După optimizare prototipul Ventilatorului va fi trimis spre avizare și omologare atât către MapN cât și către organismele internaționale iar Electroarges ar putea demara operatiunile de productie in serie a ventilatorului la unitatea proprie de productie din Curtea de Arges. “

Electroarges SA,

prin Alexandru Sarghe,

Consilier Dezvoltare Presedinte CA.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ciolacu, ieșire devastatoare: ‘Dar pentru români?? Nimic!! Domnule Orban, de când v-ați instalat la putere și până astăzi, nu v-a păsat – nici măcar o secundă!’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a spus, miercuri, lui Ludovic Orban, după ce premierul a prezentat raportul privind pandemia, deschiderea anului școlar și alegerile locale, că a „scăpat situația de sub control” și că a creat „un haos imens” de când a preluat șefia Executivului.

„Un haos imens. Cu o economie pusă la pământ. Și cu șomaj galopant! Asta este România după 9 luni de guvernare liberală! O țară în derivă, condusă de un guvern cu zero credibilitate, un guvern în care miniștrii se contrazic unul pe celălalt, spre disperarea românilor care nu mai înțeleg nimic. Ați scăpat total situația de sub control! Ați eșuat în gestionarea pandemiei! Ați eșuat în relansarea economiei! Ați încălcat toate promisiunile făcute românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai afirmat că pe liberali îi interesează doar „alegerile, furturile și cât mai multe funcții pentru rude și pentru clientela de partid”.

„Dar pentru români?? Nimic!! Domnule Orban, de când v-ați instalat la putere și până astăzi, nu v-a păsat – nici măcar o secundă! – nici de sănătatea românilor, nici de traiul lor de zi cu zi! Ați avut o singură obsesie. Alegerile anticipate! Pentru asta ați sacrificat tot. Mai puțin dorința de a acumula bogăție și putere. În timp ce românii erau închiși în case, ați devalizat bugetul României, în mod repetat. Sute de milioane de euro au ajuns în buzunarele prietenilor și firmelor de partid! Fără transparență, fără respectarea legii fără competiție corectă. Trebuiau să câștige! Ca să vă finanțeze campaniile electorale! Întregul mecanism infracțional… da, domnule Orban, infracțional!… tot mecanismul pus la cale a fost dezvăluit în Raportul Curții de Conturi, publicat ieri (marți – n.r.). Știu! Sunteți nervos că Parlamentul și-a permis să ceară acest control. Vă deranjează că s-a aflat cum ați jefuit bugetul public sub umbrela stării de urgență”, a adăugat social-democratul.

Publicitate

În opinia lui Ciolacu, orice român care citește raportul Curții de Conturi înțelege că orice achiziție care trebuia să ofere cetățenilor un sprijin, într-o situație de criză sanitară, „a devenit o țeapă, o țeapă pentru stat, dar o mare afacere pentru clientela liberală”.

Citește și:

SURSE Cum vrea Dan Barna să-l ‘împingă pe scări’ pe Nicușor Dan: Miza din spatele cortinei

SURSE Oamenii care trag sforile pentru Ludovic Orban! Încă o piesă din puzzle-ul racolărilor făcute de PNL de la PSD

Nume grele din politică implicate în afaceri imobiliare dubioase. Clanurile interlope nu lipsesc din peisaj

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘În 14 septembrie va începe anul școlar, în condiții care să țină cont de situația epidemiologică’

Avatar

Publicat

in

De

Aproximativ 20% din școlile din România nu au conexiune la internet care să asigure desfășurarea cursurilor online, anunță premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban a declarat miercuri în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului că, împreună cu ANCOM, cu operatorii de telefonie mobilă și cu reprezentanții autorităților locale se vor găsi soluții pentru conectarea la internet a tuturor școlilor.

„În 14 septembrie va începe anul școlar, în condiții care să țină cont de situația epidemiologică. Unde situația indică un risc epidemiologic mare, școala începe online (…) Pe evaluarea Ministerului Educației, aproximativ 20% din școli nu sunt conectate la internet”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, fiecare școală va trebui să aibă acces la platforme pentru realizarea cursurilor online, iar MEC a discutat cu furnizori de soluții astfel încât va exista posibilitatea de acces gratuit pentru astfel de platforme de învățare în fiecare școală.

Publicitate

„Google și Microsoft au pus la dispoziție astfel de soluții gratuite pentru fiecare școală și sunt obligatorii de utilizat de școli pentru a permite derularea cursurilor online”, a spus premierul.

Orban s-a referit și la asigurarea accesului la cursurile online pentru elevii care nu dispun de tablete sau laptopuri, fiind alocată suma necesară pentru achiziția a 250.000 de tablete.

Licitația este în curs de derulare, iar săptămâna viitoare vor fi stabiliți câștigătorii.

Guvernul a disponibilizat 125 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielor autorităților locale în vederea achizionării a 200.000 de laptopuri suplimentare și pentru decontarea altor cheltuieli pentru achiziționarea mijloacelor de proteție sanitară, a dezifectanților și pentru achiziția de cisterne sanitare unde este necesar.

Premierul a anunțat și organizarea de cursuri pentru creșterea competențelor digitale, de predare online, ale cadrelor didactice.

De asemenea, din fonduri de la Banca Mondială sunt în curs de achiziție pentru 1.164 de unități școlare un numpr de 74.000 de laptopuri, table interactive și camere web.

Citește și:

SURSE Cum vrea Dan Barna să-l ‘împingă pe scări’ pe Nicușor Dan: Miza din spatele cortinei

SURSE Oamenii care trag sforile pentru Ludovic Orban! Încă o piesă din puzzle-ul racolărilor făcute de PNL de la PSD

Nume grele din politică implicate în afaceri imobiliare dubioase. Clanurile interlope nu lipsesc din peisaj

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend