Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA – Electroargeş ar putea produce în serie ventilatoare mecanice pentru spitale, la fabrica din Curtea de Argeș

Avatar

Publicat

in

– România este pe punctul de a dezvolta propriul ventilator pentru Spitalele COVID, cu posibilitatea producției în serie a ventilatoarelor mecanice la unitatea de productie a Electroargeș SA situată în Curtea de Argeș, potrivit unui comunicat de presă al companiei argeșene.

“În plină criză sanitară, România ar putea să-și rezolve problema lipsei echipamentelor medicale de ventilat mecanic. În concret, Dacia Group Renault, Electroargeș, Senior Software și Universitatea din Pitești sunt aproape de a finaliza prototipul primului echipament electronic de ventilatie mecanica.

Astfel, proiectul de cercetare-dezvoltare a fost iniţiat de către Electroargeş şi în prezent la el lucrează o echipă mixtă formată din ingineri de la Dacia Renault, Electroargeş, programatori Senior Software şi profesori de la Universitatea din Piteşti, mai exact de la Facultatea de Electronică, inclusiv decanul acesteia Mihai Oproescu. Profesorul Oproescu este de altfel și coordonatorul tehnic al proiectului.

Viitorul echipament oferă controlul si monitorizarea tuturor parametrilor pentru ventilația intubată a pacienților și va fi ușor de utilizat de doctori prin felul în care a fost conceput. Pentru dezvoltarea proiectului entitățile implicate au avut sprijinul și a trei medici ATI.

In data de 7 mai premierul Ludovic Orban, însoțit de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, de ministrul Economiei, Virgil Popescu si de ministrul transporturilor, Lucian Nicolae Bode, impreuna cu autoritatile locale au făcut o vizită la sediul Dacia de la Pitești.

Cu această ocazie oficialilor guvernamentali li s-a prezentat prototipul viitorului echipament, acestia aratandu-si interesul fata de acest proiect. Data fiind situatia, cauzata de lipsa a acestor aparate, exista sanse reale ca prototipul sa poata sa fie ulterior produs in serie de catre Electroarges, sens in care urmatoarea etapa va fi omologarea acestuia de catre institutiile abilitate.

Prefectul Judetului Arges, Emilian Soare, si-a manifestat sprijinul fata de acest proiect, chiar si in privinta omologarii prototipului. De asemenea, stadiul proiectului este cunoscut si la nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific pentru lupta impotriva virusului SARS – COV – 2 condus de dr. Raed Arafat, acesta din urma incurajand progresul acestui proiect.

În ceea ce privește stadiul proiectului, în momentul de față au fost montate toate componentele (conexiune la oxigen și aer, senzori de presiune, valve, senzori de flux, senzori de oxigen, vas de mixaj, motor).

În acest moment deja au început testele software și hardware pentru reglarea parametrilor și eventualele ajustări. Mai concret, proiectul este în faza finală de calibrare a parametrilor.

După optimizare prototipul Ventilatorului va fi trimis spre avizare și omologare atât către MapN cât și către organismele internaționale iar Electroarges ar putea demara operatiunile de productie in serie a ventilatorului la unitatea proprie de productie din Curtea de Arges. “

Electroarges SA,

prin Alexandru Sarghe,

Consilier Dezvoltare Presedinte CA.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Milioane de pensionari sunt vizați! Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile

Avatar

Publicat

in

De

„Practic, compania a avut foarte mult de suferit, pentru că, spre exemplu, instanţele de judecată nu mai aveau termene de judecată, nu se mai trimiteau cereri de chemare în judecată, citaţii ş.a.m.d. De asemenea, ANAF-ul nu mai trimitea somaţii, nu mai demara proceduri de executare silită. (…)

Suntem conştienţi că pensiile de stat nu vor mai fi distribuite fizic într-un orizont de timp mediu şi de la această realitate va trebui să plecăm dacă vrem să punem bazele unei supravieţuiri reale a Poştei Române, să rămână un jucător important pe această piaţă.

Ce am făcut din această perspectivă? Compania are în derulare un proiect în urma căruia, dacă se va concretiza, va permite Poştei Române să doteze localităţile rurale şi mici urbane cu bancomate, cu POS-uri, cu servicii financiare în interiorul oficiilor poştale.

Rezultatele acestui proiect se vor vedea peste 2-3 ani. Vorbim şi de constituirea de conturi poştale care, în viitor, vor migra către veritabile conturi bancare.Astfel, venim în sprijinul oamenilor care nu au acces la servicii financiare, dar şi în sprijinul companiei, în supravieţuirea şi reconstruirea acestei companii în viitor„, a mai spus Horia Grigorescu, conform adevărul.ro.

Acesta a subliniat că „Poşta a strâns cureaua cât a putut, din toate perspectivele, pe zona cheltuielilor inutile, a economisit fiecare bănuţ, a profitat de toate facilităţile fiscale existente şi a reuşit, astfel, să achite datoriile istorice la stat, 135 milioane de lei”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Un fost șef ANAF desființează Guvernul: Deficitul bugetar creat de maeștrii Orban&Cîțu este cauza principala a creșterii datoriei publice

Avatar

Publicat

in

De

Fost șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Gelu Ștefan Diaconu acuză „scandaloasa risipă de bani publici a guvernului liberal.

Diaconu consideră că deficitul bugetar creat de duoul Ludovic Orban-Florin Cîțu este principala cauză a creșterii datoriei publice.

Scandaloasa risipa de bani publici a guvernului liberal

Istoricii economici ar putea veni cu date mai precise. Eu insa nu cunosc un asemenea precedent pe vreme de pace. Cum e posibil ca datoria publica sa creasca cu aproape 13 puncte procentuale ca pondere in PIB? Adica cu aproape 125 de miliarde de lei!!! Intr-un singur an!!!

Cu siguranta deficitul bugetar urias creat de maestrii Orban&Citu este cauza principala a cresterii datoriei publice. Dar nu numai…

Culmea este ca nu se opresc aici si isi prognozeaza in legea bugetului o crestere a datoriei publice de 55% pentru anul acesta. Cifra care va fi depasita la sfarsitul acestui an in lipsa reformelor structurale a cheltuielilor publice si a certitudinii absorbtiei precare a fondurilor europene. Moment de la care lucrurile vor fi scapate de sub control.

Pe intelesul tuturor: in doi ani de guvernare liberala, datoria publica istoric acumulata se dubleaza. O performanta pe care cred ca nici guvernul Patagoniei salbatice nu ar fi reusit-o!

Il auzim pe autorul principal al dezastrului premierul Citu vorbind permanent despre “reforme” viitoare in timp ce mediul de afaceri abia isi trage rasuflarea. Si pentru ca traim intr-o veritabila democratie e bine ca exista si o categorie a aplaudacilor decerebrati care le admira guvernantilor mareata opera de distrugere a Romaniei.

Si cand te gandesti ca puscariile sunt pline cu cei care au furat un portofel…”, spune fostul șef ANAF.

Vezi și

Execuție de ultimă oră! Se confirmă dezvăluirea Bugetul.ro: Omul lui Marcel Vela intră în scenă

Super-veste pentru toți românii! Puteți câștiga sute de euro – Cum este posibil

Vești proaste pentru milioane de români! Facturile la gaz ar putea să crească considerabil

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend