Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA – Electroargeş ar putea produce în serie ventilatoare mecanice pentru spitale, la fabrica din Curtea de Argeș

Publicat

in

– România este pe punctul de a dezvolta propriul ventilator pentru Spitalele COVID, cu posibilitatea producției în serie a ventilatoarelor mecanice la unitatea de productie a Electroargeș SA situată în Curtea de Argeș, potrivit unui comunicat de presă al companiei argeșene.

„În plină criză sanitară, România ar putea să-și rezolve problema lipsei echipamentelor medicale de ventilat mecanic. În concret, Dacia Group Renault, Electroargeș, Senior Software și Universitatea din Pitești sunt aproape de a finaliza prototipul primului echipament electronic de ventilatie mecanica.

Astfel, proiectul de cercetare-dezvoltare a fost iniţiat de către Electroargeş şi în prezent la el lucrează o echipă mixtă formată din ingineri de la Dacia Renault, Electroargeş, programatori Senior Software şi profesori de la Universitatea din Piteşti, mai exact de la Facultatea de Electronică, inclusiv decanul acesteia Mihai Oproescu. Profesorul Oproescu este de altfel și coordonatorul tehnic al proiectului.

Viitorul echipament oferă controlul si monitorizarea tuturor parametrilor pentru ventilația intubată a pacienților și va fi ușor de utilizat de doctori prin felul în care a fost conceput. Pentru dezvoltarea proiectului entitățile implicate au avut sprijinul și a trei medici ATI.

In data de 7 mai premierul Ludovic Orban, însoțit de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, de ministrul Economiei, Virgil Popescu si de ministrul transporturilor, Lucian Nicolae Bode, impreuna cu autoritatile locale au făcut o vizită la sediul Dacia de la Pitești.

Cu această ocazie oficialilor guvernamentali li s-a prezentat prototipul viitorului echipament, acestia aratandu-si interesul fata de acest proiect. Data fiind situatia, cauzata de lipsa a acestor aparate, exista sanse reale ca prototipul sa poata sa fie ulterior produs in serie de catre Electroarges, sens in care urmatoarea etapa va fi omologarea acestuia de catre institutiile abilitate.

Prefectul Judetului Arges, Emilian Soare, si-a manifestat sprijinul fata de acest proiect, chiar si in privinta omologarii prototipului. De asemenea, stadiul proiectului este cunoscut si la nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific pentru lupta impotriva virusului SARS – COV – 2 condus de dr. Raed Arafat, acesta din urma incurajand progresul acestui proiect.

În ceea ce privește stadiul proiectului, în momentul de față au fost montate toate componentele (conexiune la oxigen și aer, senzori de presiune, valve, senzori de flux, senzori de oxigen, vas de mixaj, motor).

În acest moment deja au început testele software și hardware pentru reglarea parametrilor și eventualele ajustări. Mai concret, proiectul este în faza finală de calibrare a parametrilor.

După optimizare prototipul Ventilatorului va fi trimis spre avizare și omologare atât către MapN cât și către organismele internaționale iar Electroarges ar putea demara operatiunile de productie in serie a ventilatorului la unitatea proprie de productie din Curtea de Arges. „

Electroarges SA,

prin Alexandru Sarghe,

Consilier Dezvoltare Presedinte CA.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Reacția halucinantă a lui Ludovic Orban după apariția pozei cu cheful de la Palatul Victoria

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu știe despre poza postată pe Facebook în care este imortalizat fumând și consumând alcool în biroul de la Guvern: ‘Dacă e o poză, e o poză. Asta e’.

„Nu ştiu despre ce e vorba, când o să umblu o să mă uit. Acuma m-am dat jos din avion, am fost plecat la Mureş şi la Maramureş, habar n-am. Ştiu eu în ce poză apar? Şi ce să fac? Asta e. Dacă e o poză, e o poză. Asta e „, a declarat premierul Ludovic Orban, informează Mediafax.

În poză apar premierul Ludovic Orban care fumează, Raluca Turcan, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul de externe Bogdan Aurescu și ministrul transporturilor Lucian Bode.

Virgil Popescu ține în mână un pahar care pare să conțină alcool, în timp ce Bogdan Aurescu are un trabuc.

Citește și:

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

Mega-veste! Mii de angajați vor primi un stimulent din partea statului

EXCLUSIV Gigantul LIDL îi dă șah Guvernului Orban! ‘Alimente de bază’. Reacția lui Nelu Tătaru, în contradictoriu cu cea a Poliției Române

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Epidemiologul Molnar Geza: ‘Probabil va fi mai devreme tratament pentru COVID-19 decât vaccin’

Publicat

in

De

Epidemiologul Molnar Geza a precizat că va exista mai devreme un medicament sau un protocol terapeutic pentru COVID-19 decât un vaccin care să se administreze în masă.

Întrebat la Digi 24 când se așteaptă să apară vaccinul pentru coronavirus, Molnar a spus că entuziasmul este destul de mare și îi dă de multe ori senzația că are „iz comercial”.

„Vaccin eficient cu posibilitatea administrării în masă și producție în cantitate suficientă pentru imunizare în masă nu poate fi așteptat mai repede de un an, un an și jumătate. Din acest motiv, repet, să nu așteptăm întotdeauna vaccinul, probabil cu mult mai rapid o să apară un medicament pentru terapie eficientă sau protocol terapeutic eficient”, a răspuns epidemiologul.

În cel privește al doilea „val de relaxare”, Molnar a afirmat că virusul nu dispare de la o zi la alta și este posibil să mai apară focare izolate, mai mici. Depinde foarte mult de vigilență și de modul de abordare, a adăugat Molnar, indiferent dacă focarul apare într-un cămin de vârstnici, o familie sau o comunitate.

Molnar a spus că riscul după relaxare depinde de comportamentul individual preventiv.

Spălatul pe mâini să fie păstrat la frecvența de acum, la fel și modul în care se spală mâinile, recomandă Molnar. Mai este importantă păstrarea distanțării fizice, a testării, a vigilenței epidemiologice și a purtării măștii în spațiile închise.

Totodată, reglementările trebuie să fie clare și fezabile.

Citește și:

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

Mega-veste! Mii de angajați vor primi un stimulent din partea statului

EXCLUSIV Gigantul LIDL îi dă șah Guvernului Orban! ‘Alimente de bază’. Reacția lui Nelu Tătaru, în contradictoriu cu cea a Poliției Române

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend