Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Premieră absolută în lume: Primul spectacol de teatru transmis live pe TikTok. Începe Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Publicat

in

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, care începe vineri, anunţă realizarea unui parteneriat cu platforma TikTok, care va marca şi o premieră absolută la nivel mondial: primul spectacol de teatru transmis live pe TikTok.

Festivalul International de Teatru de la SibiuFoto: Facebook

Este vorba despre producţia #acedesiguranţă@tiktok, în regia lui Bobi Pricop, text de Ionuţ Suciu, o coproducţie Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul „Andrei Mureşanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul de Stat Constanţa şi Teatrul de Nord Satu Mare. Spectacolul este programat la FITS, în sala de la etaj a Teatrului Gong, şi, live, pe TikTok, în 3 iulie, ora 16.00.

Spectacolul regizat de Bobi Pricop întregeşte o serie de cinci evenimente artistice care vor fi transmise, live, de la FITS, pe platforma TikTok.

Primul dintre acestea este concertul celor de la Puerto Candelaria, evenimentul care inaugurează scena din Piaţa Mare la această ediţie FITS, în 24 iunie. Veniţi direct din Medellin, câştigători ai unui Latin Grammy, cei şase ne vor provoca la dans, inclusiv via TikTok, pe muzica unor hituri precum Senderito De Amor sau Amor y Deudas.

Al doilea spectacol este „Prieteni de-o viaţă”, o coproducţie Carré Curieux şi Cirque Vivant! (Belgia-Franţa) în care artistul Vladimir Couprie şi prietena sa Alba, un frumos câine ciobănesc elveţian, ne vor demonstra live cât de frumoasă şi amuzantă poate fi relaţia om-animal, dar şi cât de mult contează comunicarea non-verbală. Spectacolul este transmis din Piaţa Habermann, pe 26 iunie, începând cu ora 20.45.

Cel de-al treilea show transmis live pe TikTok de la FITS 2022 îi aduce pe scena din Piaţa Mare (dar şi pe micile ecrane), de la ora 21, pe columbienii de la AAINJAA cu spectacolul „Ouktapunawaa” – o explozie de sunete puternice şi energie generate de tobe rituale. Absolut imposibil de stat pe loc!

Probabil cel mai incendiar – la propriu! – dintre cele cinci evenimente transmite live de la FITS pe TikTok este spectacolul austriac „O iubire în flăcări”. Markus Kapeller şi Irene Schuberth ne prezintă un spectacol de foc la înălţime: se învârt în aer, ţinuţi în chingi de foc, cu piese de recuzită create special pentru acest spectacol, totul pe ritmuri muzicale antrenante.

„Ne bucură în mod special parteneriatul cu TikTok şi sper că va deveni o tradiţie! La FITS suntem preocupaţi constant de tot ce e nou şi ne îngrijim ca asta să se vadă în programul Festivalului. Avem o amplă secţiune specială dedicată tinerilor artişti şi şcolilor de teatru, căutăm mereu noi tehnologii puse în slujba artelor spectacolului şi a publicului. Suntem un festival cu suflet tânăr şi ţinem pasul cu tot ceea ce contează pentru publicul nostru. TikTok este platforma cu cea mai importantă creştere, împărtăşim valori comune, astfel că le adresez un entuziast „Bun venit!” alături de noi!”, spune Constantin Chiriac, preşedinte FITS şi director general TNRS.

„Noi, la TikTok, credem că experienţele digitale trebuie să aducă bucurie, distracţie, conexiuni şi să susţină progresul comunităţii. Parteneriatul cu FITS are la bază toate aceste lucruri şi o serie de valori comune pe care, împreună, le declinăm în favoarea publicului. Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât acest parteneriat marchează o dublă premieră pentru platformă, primul spectacol de teatru, dar şi primul spectacol de circ contemporan care vor fi transmise live, integral, direct de la FITS! Aştept cu interes să aplaud, la unison cu comunitatea TikTok, cele cinci spectacole şi concerte de la FITS!” – Paula Kornaszewska, Head of Operations Central and Eastern Europe, TikTok. (Sursa: News.ro)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Șefii IPJ Timiș și Vaslui, vizați de o anchetă după ce ar fi folosit mașinile poliției în interes personal

Publicat

in

De

​Poliția Română a anunțat joi că a început o anchetă în cazul șefilor de inspectorate județene Timiș și Vaslui după ce în presă au apărut informații potrivit cărora cei doi ar fi folosit în interes personal mașinile de serviciu.

Poliția RomânăFoto: Dreamstime.com

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, din care rezultă că inspectorii șefi ai inspectoratelor de poliție județene Timiș și Vaslui ar fi folosit autoturisme de serviciu fără respectarea prevederilor legale, conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcția Control Intern”, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române.

La finalizarea vericărilor, vor fi dispuse măsuri legale, dacă se impun, a mai precizat Poliția Română.

Șeful IPJ Timiș, chestorul Aurelian Alin Petecel, ar fi folosit mașina de serviciu anul trecut și în 2022 pentru a se deplasa la casa de vacanță aflată la aproximativ 85 de km de Timișoara, deși regulile MAI prevăd că autoturismul pus la dispoziție de instituție poate fi folosită doar între casă și serviciu și în timpul unei misiuni, potrivit Liberatea.

Ziarul a publicat două poze, din anii 2022 și 2021, care arată mașina pusă la dispoziție de MAI chestorului Aurelian Alin Petecel , un Audi A4 bleumarin, la casa de vacanță de pe malul lacului Surduc, în estul județului Timiș.

Într-un răspuns pentru Libertatea, IPJ Timiș a precizat că potrivit articolului 99 din anexele Ordinului 599 din 2008, referitor la asigurarea tehnică de autovehicule a structurilor Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, că șefii „instituţiilor şi structurilor aflate în subordinea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, conform reglementărilor legale în vigoare privind structura organizatorică a Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, pot folosi autoturismul de serviciu din dotarea unităţii şi pentru deplasarea la şi de la domiciliu sau reşedinţă”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Zelenski cere ONU să asigure securitatea centralei nucleare Zaporojie: „Pot fi efecte catastrofale pentru întreaga lume”

Publicat

in

De

ONU trebuie să asigure securitatea centralei nucleare de la Zaporojie, ocupată de forțele ruse și vizată de mai multe bombardamente în ultima perioadă, pentru că altfel pot exista „consecințe catastrofale pentru întreaga lume”,a afirmat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după o întâlnire la Liov cu secretarul general al Națiunilor Unite, António Guterres, scrie Reuters.

Presedintele Volodymyr ZelenskiFoto: Profimedia Images

Zelenski a scris pe Telegram că el și Guterres au discutat despre acordul intermediat de ONU pentru a debloca porturile ucrainene, astfel încât să fie evitată o agravare a crizei alimentare globale, dar „a fost acordată o atenție deosebită subiectului șantajului nuclear al Rusiei” în privința centralei nucleare de la Zaporojie.

  • „Această teroare deliberată din partea agresorului poate avea consecințe catastrofale pentru întreaga lume.
  • De aceea, ONU trebuie să asigure securitatea acestui obiect strategic, demilitarizarea lui și eliberarea completă de trupele ruse”, a scris Zelenski.

Kievul acuză Moscova, ale cărei forțe au capturat centrala nucleară în martie, că o folosește ca scut din care bombardează ținte ucrainene, în timp ce Rusia susține că Ucraina este cea care lansează bombardamentele în jurul celei mai mari centrale nucleare din Europa.

Tot joi, Ministerul rus al Apărării a susținut că centrala nucleară Zaporojie ar putea fi închisă dacă forțele ucrainene continuă să bombardeze instalația.

Șeful forțelor de apărare radioactivă, chimică și biologică ale Rusiei, Igor Kirillov, a declarat că sistemele de sprijin de rezervă ale centralei au fost avariate în urma bombardamentelor.

El a mai spus că în cazul unui accident la centrală materialul radioactiv ar acoperi Germania, Polonia și Slovacia.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, consideră că este „urgent” ca o „inspecție” a Agenției Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) să aibă loc la centrala nucleară ucraineană Zaporojie.

Ocuparea centralei de către soldații ruși „constituie o gravă amenințare pentru securitatea acesteia și sporește riscurile unui accident sau incident nuclear (…) Este urgent să fie autorizată o inspecție a AIEA și să se obțină retragerea tuturor forțelor ruse de acolo”, a declarat miercuri șeful NATO, Jens Stoltenberg

Controlul rusesc de la Zaporojie „pune în pericol populaţia Ucrainei, a ţărilor vecine şi a întregii comunităţi internaţionale”, a subliniat el, după o întâlnire cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic.

Loviturile care au vizat recent centrala, declanşând temeri privind o catastrofă nucleară, au dus săptămâna trecută la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU şi directorul general al AIEA, Rafael Grossi, a pledat pentru trimiterea unei misiuni la faţa locului „în cel mai scurt timp” pentru inspectarea sitului.

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend