Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Preluarea Electroargeș SA, blocată la iniţiativa unui fost membru al Consiliului de Administraţie al SAI Muntenia Invest

Publicat

in

Preluarea Electroargeş SA de către acţionarul majoritar care a făcut şi o ofertă publică de preluare obligatorie conform legii 297/2004 modificată prin legea 24/2017 a fost blocată de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF), potrivit bursa.ro. Mai precis, în urma demersurilor avocatului Daniel Stoicescu, care acţionează în numele unui acţionar minoritar – Amattis SA (companie controlată de Ala Procopenco), ASF a emis decizia 1329/2020 prin care a respins oferta publică de preluare obligatorie a companiei Electroargeş SA de către firma Cardinal Main SRL reprezentată legal de administratorul Silviu-Bogdan Dumitrache. ASF a considerat că nu sunt îndeplinite de emitent condiţiile legale pentru această ofertă, atât din punct de vedere financiar, cât şi al litigiului existent în care este implicată Cardinal Main SRL cu privire la achiziţionarea a 16 milioane de acţiuni Electroargeş SA.

Autorul sesizării către ASF în urma căreia oferta publică de preluare obligatorie a fost oprită, avocatul Daniel Stoicescu, a fost până în anul 2018, membru al Consiliului de Administraţie al SAI Muntenia Invest – societate care este controlată de SIF Banat-Crişana aflată în parohia familiei Drăgoi. Stoicescu ar fi exercitat mandatul în cadrul SAI Muntenia Invest – societate interesată direct pe piaţa valorilor mobiliare din zona respectivă, inclusiv din judeţul Argeş, unde se află compania Electroargeş SA, în perioada în care a reprezentat atât interesele companiei Constantin Relative Investments SRL – controlată de preşedintele Consiliului de Administraţie al Electroargeş SA, cât şi ale firmelor controlate de Ala Procopenco.

Mai mult, reprezentantul Cardinal Main SRL susţine că avocatul Daniel Stoicescu s-a folosit în argumentaţia sa de informaţiile pe care le-a obţinut în activitatea de fost analist financiar în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Conform celor afirmate de Silviu-Bogdan Dumitrache, Daniel Stoicescu a sesizat ASF că există anumite litigii în cadrul grupului majoritar de acţionari, în care, pe lângă Cardinal Main SRL, se află şi compania Constantin Relative Investments SRL reprezentată de Constantin Ştefan. Referitor la ultima firmă, Daniel Stoicescu a încheiat în ianuarie 2016, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bucureşti un contract de reprezentare, pe care l-ar fi încălcat în momentul în care a devenit, începând din februarie şi martie 2016 reprezentant al Alei Procopenco, persoană fizică ce deţine mai multe companii cu care Constantin Relative Investments SRL se afla în litigii civile.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Decizie majoră luată de Poșta Română cu privire la certificatul verde Covid-19

Publicat

in

De

Toţi clienţii Poştei Române vor avea acces în unităţile poştale din întreaga ţară fără a fi nevoiţi să prezinte Certificatul verde, informează compania, într-un comunicat transmis luni. 

„Compania Naţională Poşta Română asigură clienţilor săi acces total la serviciul universal în toate subunităţile poştale, în condiţii de siguranţă, în contextul suplimentării măsurilor de limitare a răspândirii infectării cu SARS-Cov-2. Toţi clienţii Poştei Române, care au probleme de rezolvat la oficiile poştale, pot intra în incinta subunităţilor noastre fără a prezenta certificatul verde. Pensionarii şi părinţii pot să ridice pensiile şi alocaţiile aşa cum au făcut-o şi până acum! Aşadar, la intrarea în oficii, nu solicităm prezentarea Certificatului verde, prin care să faceţi dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (…)”, precizează CNPR.

Compania recomandă, totodată, purtarea în mod corect a măştii de protecţie, care trebuie să acopere gura şi nasul, dezinfectarea mâinilor, atât la intrare, cât şi la ieşire, folosind dezinfectantul pus la dispoziţie în incinta subunităţii poştale, respectarea regulii de prezenţă a unei singure persoane în incinta oficiului, precum şi respectarea distanţării sociale, de cel puţin 2 metri între persoane, atunci când se aşteaptă la intrare.

„Prin natura activităţii sale de furnizor de servicii poştale universale, Poşta Română este exceptată, în conformitate cu art.12, alin. (8) din Anexa la HG 1130/2021 de la prevederile Hotărârii pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Toate aceste măsuri sunt luate pentru a proteja sănătatea dumneavoastră şi pe a colegilor noştri. Împreună, cu responsabilitate şi conformare, vom pune capăt pandemiei”, se menţionează în comunicat.

Poşta Română este cel mai mare operator naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării (93,52%) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Compania deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional şi distribuie, săptămânal, mai mult 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române, iar peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie, informează digi24.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Școlile închise, dar liber la ‘păcănele’! Social-democrații, ies la atac: ‘Această abordare disproporționată și incoerentă ascunde, de fapt, incapacitatea Guvernului de a lua măsurile necesare pentru pregătirea anului școlar’

Publicat

in

De

PSD condamnă „modul arbitrar şi contradictoriu” în care au fost decise restricţiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă şi consideră că Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că şcolile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar, în acelaşi timp, lasă deschise sălile de jocuri de noroc, sugerând că situaţia nu ar fi chiar atât de gravă.

„PSD condamnă modul arbitrar şi contradictoriu în care au fost decise restricţiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că şcolile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în acelaşi timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situaţia nu ar fi chiar atât de gravă. Această abordare disproporţionată şi incoerentă ascunde, de fapt, incapacitatea Guvernului de a lua măsurile necesare pentru pregătirea anului şcolar, cu prezenţă fizică, în condiţii de siguranţă pentru elevi şi profesori”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, „vacanţa forţată” impusă de Ministerul Educaţiei arată „eşecul catastrofal” al Guvernului în acest domeniu vital pentru societate.

„Nici până la această oră, Guvernul nu a fost în stare să cumpere testele covid non-invazive, deşi PSD a cerut cu insistenţă, încă din luna iulie, ca Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei să pregătească organizarea testării periodice în unităţile de învăţământ. Mai mult, vacanţa forţată dispusă de Ministerul Educaţiei este un mod perfid prin care Guvernul evită plata concediului pentru părinţii care vor trebui să rămână la domiciliu pentru supravegherea copiilor.

Chiar şi şcolile private, cu resurse financiare majore, care au îndeplinit cerinţele derulării procesului educaţional în siguranţă, cerinţe invocate de ministrul Cîmpeanu toată vara (au asigurat testarea, au suplimentat spaţiile astfel încât să permită distanţarea, au asigurat un control strict al normelor de protecţie sanitară) – au fost trimise azi în sistem online. Asta arată lipsa de viziune a acestei guvernări care ştie doar să închidă o ţară, nu să şi o dezvolte”, mai spun social-democraţii în comunicat, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend