Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Preluarea Electroargeș SA, blocată la iniţiativa unui fost membru al Consiliului de Administraţie al SAI Muntenia Invest

Avatar

Publicat

in

Preluarea Electroargeş SA de către acţionarul majoritar care a făcut şi o ofertă publică de preluare obligatorie conform legii 297/2004 modificată prin legea 24/2017 a fost blocată de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF), potrivit bursa.ro. Mai precis, în urma demersurilor avocatului Daniel Stoicescu, care acţionează în numele unui acţionar minoritar – Amattis SA (companie controlată de Ala Procopenco), ASF a emis decizia 1329/2020 prin care a respins oferta publică de preluare obligatorie a companiei Electroargeş SA de către firma Cardinal Main SRL reprezentată legal de administratorul Silviu-Bogdan Dumitrache. ASF a considerat că nu sunt îndeplinite de emitent condiţiile legale pentru această ofertă, atât din punct de vedere financiar, cât şi al litigiului existent în care este implicată Cardinal Main SRL cu privire la achiziţionarea a 16 milioane de acţiuni Electroargeş SA.

Autorul sesizării către ASF în urma căreia oferta publică de preluare obligatorie a fost oprită, avocatul Daniel Stoicescu, a fost până în anul 2018, membru al Consiliului de Administraţie al SAI Muntenia Invest – societate care este controlată de SIF Banat-Crişana aflată în parohia familiei Drăgoi. Stoicescu ar fi exercitat mandatul în cadrul SAI Muntenia Invest – societate interesată direct pe piaţa valorilor mobiliare din zona respectivă, inclusiv din judeţul Argeş, unde se află compania Electroargeş SA, în perioada în care a reprezentat atât interesele companiei Constantin Relative Investments SRL – controlată de preşedintele Consiliului de Administraţie al Electroargeş SA, cât şi ale firmelor controlate de Ala Procopenco.

Mai mult, reprezentantul Cardinal Main SRL susţine că avocatul Daniel Stoicescu s-a folosit în argumentaţia sa de informaţiile pe care le-a obţinut în activitatea de fost analist financiar în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Conform celor afirmate de Silviu-Bogdan Dumitrache, Daniel Stoicescu a sesizat ASF că există anumite litigii în cadrul grupului majoritar de acţionari, în care, pe lângă Cardinal Main SRL, se află şi compania Constantin Relative Investments SRL reprezentată de Constantin Ştefan. Referitor la ultima firmă, Daniel Stoicescu a încheiat în ianuarie 2016, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bucureşti un contract de reprezentare, pe care l-ar fi încălcat în momentul în care a devenit, începând din februarie şi martie 2016 reprezentant al Alei Procopenco, persoană fizică ce deţine mai multe companii cu care Constantin Relative Investments SRL se afla în litigii civile.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Întâlnire importantă privind soarta centurii de vest a Piteștiului

Avatar

Publicat

in

De

Prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, împreună cu reprezentanți din partea CNAIR și cu administrația locală au susținut astăzi (18 mai 2021) o ședință cu privire la Varianta de Ocolire Pitești Vest.

În urma studiului de prefezabilitate, au fost luate în considerare 5 variante de traseu pentru acest drum. Alternativele propuse de proiectant diferă în funcție de numărul de kilometri traversați și de punctele importante pe care le pot afecta. S-a estimat că cele 5 alternative propuse variază între 20 și 30 de km.
Scopul ședinței a fost acela de a discuta condițiile în care se poate realiza fiecare dintre variante.

Conform discuțiilor purtate astăzi, s-a concluzionat că următorul pas este acela de a stabili cele mai bune 3 variante pe care să se axeze pentru un studiu mai amănunțit. La finalul acestuia, se va alege o singură variantă, cea optimă.

Varianta de Ocolire Pitești Vest are drept scop decongestionarea traficului de tranzit (greu), astfel încât să fie evitate blocajele pe drumurile locale și pe cele naționale. Oricare ar fi varianta aleasă, este exclusă posibilitatea demolărilor. De asemenea, minimalizarea exproprierilor se va face într-un studiu mai amănunțit.

Proiectul se află într-un stadiu incipient, însă se așteaptă să producă schimbări importante în ceea ce privește degrevarea traficului și în ceea ce privește viețile cetățenilor.

Prefectul menționează că în cadrul ședinței s-a discutat despre o posibilitate prin care operatorii economici din Pitești să poată accesa mai ușor drumul expres Pitești-Mioveni. În acest sens, prefectul a efectuat și o vizită pe teren.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Încă o țară din Europa renunță definitiv la vaccinul AstraZeneca. Populația se teme de cazurile foarte rare de tromboze

Avatar

Publicat

in

De

Austria va deveni a treia țară din Europa care va înceta să mai utilizeze vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca.

„Vom continua probabil să administrăm prime doze până la începutul lunii iunie, dar asta este tot. (…) AstraZeneca va fi abandonat”, a declarat ministrul austriac al Sănătăţii, Wolfgang Muckstein, într-o emisiune de televiziune difuzată luni seară de postul privat Puls 24.

În plus faţă de întârzierile persistente ale livrărilor, care au determinat Comisia Europeană să deschidă o procedură judiciară împotriva companiei britanico-suedeze, ministrul Muckstein a evocat totodată reticenţele populaţiei austriece legate de cazurile foarte rare de tromboze pe care acest vaccin poate să le provoace.

Pe marginea acestui subiect, ministrul austriac, care este medic de profesie, a spus că este vorba despre „un vaccin sigur, care oferă o protecţie ridicată”, în concordanţă cu punctele de vedere ale Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care consideră că beneficiile aduse de acest ser sunt mai mari decât riscurile.

Austria, o ţară în care o treime din populaţia sa de 8,9 milioane de locuitori a primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, a plasat deja comenzi de milioane de doze de vaccinuri pentru 2022 şi 2023 şi mizează în principal pe serurile produse de Pfizer-BioNTech şi Moderna, care folosesc tehnologia ARN mesager.

Danemarca a decis la jumătatea lunii aprilie să nu mai folosească vaccinul AstraZeneca, devenind prima ţară din Europa care a renunţat la acest ser. Ea a fost urmată în luna mai de Norvegia, care a adoptat o decizie similară.

Cele mai multe dintre ţările europene continuă să folosească vaccinul AstraZeneca, iar unele dintre ele au condiţionat utilizarea acestui ser de anumite grupe de vârstă, conform agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend