Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Pregătiri de Sf. Maria – manelele și alcoolul, interzise la Mănăstirea Curtea de Argeș

Avatar

Publicat

in

manastire 3333Peste 10.000 de pelerini sunt așteptați anul acesta la Mănăstirea Curtea de Argeș, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Având experiența anilor trecuți, când chiar lângă mănăstire răsunau manelele, iar petrecerile cu alcool se țineau în parcarea lăcașului religios, Prefectura ia anul acesta o serie de măsuri menite să împiedice astfel de situații. De sărbătoarea Sf. Maria, vor fi mobilizați 70 de jandarmi, 30 de polițiști și 10 militari din cadrul ISU Arges  care vor asigura linistea si ordinea publica. ”Pentru buna organizare a activităților specifice, am decis ca și în acest an camparea enoriașilor din alte localități și județe, precum și parcarea mașinilor să se facă în zona stadionului din Valea Iașului, fiind interzisă camparea în incinta și în zonele lăcașului de cult. Totodată, va fi interzisă comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în zona adiacentă Mănăstirii în intervalul desfășurării slujbelor religioase și a procesiunilor. Folosesc acest prilej pentru a le transmite tuturor celor care vor fi prezenți acolo să respecte măsurile și indicațiile organizatorilor, în acest sens fiind împărțite pliante, postere și fluturași cu îndrumări și recomandări ale jandarmeriei”, a declarat prefectul Mihai Oprescu.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Masca de protecție a devenit, de astăzi, obligatorie și în județul Cluj

Avatar

Publicat

in

De

Masca de protecție devine obligatorie în tot județul Cluj, începând de astăzi, 8 august, potrivit deciziei de miercuri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Potrivit CJSU Cluj, începând cu data de 8 august, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

Masca devine obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani și trebuie să acopere nasul și gura.

Publicitate

Aceasta se va purta la întruniri culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios.

Masca se va purta toată ziua, indiferent de oră, pe toată durata stării de alertă, potrivit CJSU Cluj.

Citește și:

Rețeaua racolărilor primarilor PSD de către PNL. Cine este omul care face jocurile de la Guvern pentru partid

SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Rareș Bogdan, ieșire devastatoare: ‘În democrație, interlopii stau la pușcărie!’

Avatar

Publicat

in

De

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a lansat un mesaj dur pe pagina sa de Facebook, în contextul evenimentelor recent mediatizate foarte puternic în spațiul public, prin moartea unuia dintre capii lumii interlope din București.

”In DEMOCRAȚIE, interlopii stau la pușcărie! Nu pe ecranele televizoarelor și in Live-uri pe Facebook, sau printre Like-uri pe Instagram și scalambaieli pe Tik Tok.

Trăim de câteva zile intr-o Românie care pare acaparata, cel puțin ca atenție, de viata și acțiunile infracționale ale unor interlopi. Toată tara sta și privește cum câteva sute de infractori sfidează legi, reguli, bun simt și peste 20 de milioane de cetățeni Onești. Aceasta este imaginea unui Stat cu instituții prăbușite, in care națiunea privește fascinata sau enervată, jignita, socata, resemnata, la o mâna de hoți, tâlhari, cămătari, criminali, golani, proxeneți, cărora li s-a permis 30 de ani sa își închipuie ca Romania e a lor, ca “frățiile” și cumetriile cu procuri, milițieni, polițiști, Judecători sau politicieni ii protejează in fata Legii.

Publicitate

30 de ani de eșec se poate privi in toată splendoarea sa pe ecranele televizoarelor și pe fluxurile de stiri ale acestor zile. Așa NU se mai poate! Romania trebuie reformata. Fără compromisuri, fără traseism, fără politicianism ieftin și prosti in funcții publice, fără fricoși sau idioți in poziții cheie, fără instituții paralizate de teama sau incompetenta, fără slugoi și clientelari care cauta exclusiv binele lor și nu binele public.

In compensație la tot ce se vede sulfuros in aceste zile ma gândesc cu admirație și respect la ultimii veterani de război care ne părăsesc din această lume pe rând, fără ca cineva să le recunoască valorile și eroismul să le prezinte poveștile și viețile presărate cu sacrificii.

Eroii noștri se duc silențioși fără ca cineva să-i pomenească și să ofere celor mai tineri modele de urmat pentru însănătoșirea neamului în care de ani de zile sar schijele tupeului, golănelilor, șmecheriilor, a răfuielilor dintre bande.

Avem mereu printre noi exemple civice, oameni cinstiți, dăruiți profesiilor, campioni sportivi recunoscuți și premiați, chipuri ale firescului, elevi și studenți eminenți stimați în toată lumea, care prin existența lor pot genera curentul normalității.

România este a acestora din urmă și lor trebuie să le manifestăm apreciere și pentru ei să ne “înghesuim” și să le fim suporteri. Romania nu e a interlopilor, Romania este tara oamenilor cinstiti care își educa copilașii in spiritul valorilor reale și nu al fascinației pentru găști infracționale”, a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

Rețeaua racolărilor primarilor PSD de către PNL. Cine este omul care face jocurile de la Guvern pentru partid

SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend