Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Prefectura Argeş somează primarii din judeţ: Puneţi osul la treabă !

Publicat

in

Prefectura Arges a transmis, ieri, un apel către toti primarii localitatilor din Argeş prin care ii someaza să se implice mai activ in actiunile de prevenire a incendiilor de vegetatie tot mai dese le nivel de judeţ.

Iata apelul făcut public de Prefectura Argeş către toţi primarii din Argeş:

„Apel către primarii tuturor localitaților din județul Argeș ! Pe fondul creşterii, în ultima perioadă, a numărului de incendii cauzate de utilizarea focului deschis pentru arderea resturilor vegetale din curţi, grădini, de pe terenurile din vecinătatea imobilelor de locuit şi de pe terenurile agricole, în vederea diminuării producerii eventualelor efecte asupra populaţiei şi bunurilor acesteia, se impune intensificarea acţiunilor preventive la nivelul fiecărei localităţi.

În temeiul prevederilor Legii nr. 307/2006 – privind apărarea împotriva incendiilor, Ordinul MAI nr.163/2007 – pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor, Ordinul comun al MIRA/MADR 605/579/2008 pentru aprobarea Dispoziţiilor generale de apărare împotriva incendiilor pe timpul utilizării focului deschis la arderea de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale, rectificat şi HGR nr. 537 din 6 iunie 2007 – privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, vă revin următoarele obligaţii:

– afişarea la primărie şi în alte zone intens frecventate de cetăţeni, în locurile vizibile, a prevederilor referitoare la măsurile de prevenire specifice pe timpul, curăţeniei de primăvară, interzicându-se cu desăvârşire arderea resturilor vegetale şi menajere în vecinătatea construcţiilor şi amenajărilor gospodăreşti;

– angrenarea compartimentul de prevenire al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă în acţiunile, de informare preventivă, pe această tematică, la gospodăriile cetăţeneşti, şcoli şi exploataţii agricole şi de verificare al modului în care sunt respectate prevederile cuprinse în Normele generale de apărare împotriva incendiilor, cu predilecţie, în vecinătatea fondului forestier, căilor de comunicaţie, magistralelor de petrol şi gaze şi a construcţiilor;

– actualizarea documentelor de înştiinţare – alarmare, organizarea şi gestionarea intervenţiei operative în cazul înregistrării de incendii ca urmare a focului deschis şi asigurarea mijloacelor tehnice necesare pentru activităţile de stingere;

– cooperarea cu reprezentanţii Ocoalelor silvice de stat şi private privind informarea reciprocă şi asigurarea intervenţiei operative în cazul producerii unor incendii de vegetaţie în vecinătatea suprafeţelor împădurite de pe teritoriul localităţii;

În cazul apariţiei unor evenimente ca urmare a manifestării riscurilor mai sus enunţate, fără obținerea permisului de lucru cu foc deschis, neasigurarea măsurilor de supraveghere și propagarea la vecinătăți, se vor aplica amenzi contravenționale de la 1.000 la 2.500 lei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vești bune! Asimptomaticii nu îi pot infecta pe cei din jur

Publicat

in

De

Studiu bombă!  Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. Din 455 de persoane câte au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu a luat boala, arată studiul, conform Mediafax.

Opt cercetători chinezi au făcut primul şi cel mai amplu studiu legat de cât de contagioase sunt persoanele care au infecţia COVID-19, dar nu au simptome ale bolii.

Ei pus o persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. Specialiştii i-au supravegheat atent timp de 5 zile.

După aceea, cele 455 de persoane au fost izolate şi monitorizate cu atenţie. Dintre acestea, doar opt au avut semnele unei infecţii respiratorii, dar niciuna nu a luat virusul SARS-COV-2. Certifică asta testarea PCR, analizele de sânge şi examinarea pulmonară prin tomografie.

Aceste noi date vor schimba cu siguranţă modul în care oamenii se vor raporta la acest virus în viitorul apropiat.

„În momentul în care există un contact prelungit aşa cum se întâmplă în familie sau la locul de muncă, rămâne un risc de a transmite, dar, la nivel de populaţie, atunci când mergem la terase, sau la supermarket, sau în altă parte riscul ca un asimptomatic să transmită este practic foarte, foarte mic, ceea schimbă mult datele problemei pentru că asta înseamnă că, dacă o persoană este asimptomatică şi ne întâlnim cu ea, avem un risc mic de a ne îmbolnăvi, lucru care este diferit faţă de ceea ce ştiam până acum”, explică medicul infecţionist Adrian Marinescu.

Acest studiu ar putea schimba și modul în care se fac internările, iar oamenii se vor gândi dacă le va mai fi teamă când ies din casă.

„Acest studiu ar putea schimba trei elemente în plan practic: persoanele diagnosticate dar asimptomatice cu atât mai mult ar putea să stea acasă, să nu mai fie internate. În al doilea rând nu ar trebui să ne fie teamă în momentul în care ieşim din casă şi venim în contact cu alte persoane, să ne gândim că cei din jur, chiar dacă nu au simptome pot să transmit, riscul e categoric mai mic, în al treilea rând: singurul studiu din România vorbeşte de un procent de 2%, ceea ce înseamnă că 360.000 de români au trecut prin boală. Dacă ne gândim că maximum 20.000 sunt diagnosticaţi, asta înseamnă că, în rest, cei mai mulţi au avut forme asimptomatice. Studiul de faţă cumva ne linişteşte şi ne putem gândi că persoana simptomatică are un risc mic de a ne transmite în momentul în care ne întâlnim cu diverse ocazii”, mai spune Dr. Marinescu.

Studiul cercetătorilor chinezi este indexat de prestigioasa National Library of Medicine şi a fost trimis deja experţilor OMS pentru o reacţie din partea acestora.

Citește și:

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Economiei a făcut anunțul! Când s-ar putea redeschide mall-urile

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, la TVR, că românii ar putea să nu mai stea 14 zile în izolare la întoarcerea din vacanța în străinătate, iar mall-urile s-ar putea deschide la mijlocul lunii iunie.

„Aș numi așa de o zonă a liberalizării de întoarcere în țară. Eu sunt optimist că începând cu 15 iunie nu va mai fi nevoie de această intrare în izolare, după ce revii în țară. Vrem să relaxăm și mai mult măsurile. Nu vorbesc doar de Bulgaria și Grecia, ci și de țările care au o incidență a cazurilor mică.

Mâine, (n.r. marți) la ora 3, am o întânire cu reprezentanții mall-urilor. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor 2 săptămâni, să deschidem magazinele. Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu.

Citește și:

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend