Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Prefectura Arges e ferma – Florin Fratica nu mai poate fi nici consilier nici viceprimar

Publicat

in

In legatura cu situatia de la Bradu, respectiv pronuntarea unei solutii de condamnare  definitiva la o pedeapsa privativa de libertate in cazul  viceprimarului Florin Fratica, Institutia Prefectului – Judetul Arges face urmatoarele precizari:

Prin Hotararea nr.489/2017 a Curtii de Apel Pitesti – Sectia penala si pentru cauze cu minori si de familie, ramasa definitiva, viceprimarul comunei Bradu, Florin Fratica,a fost condamnat la o pedeapsa privativa de libertate de 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese,prevazuta la art.253 ind.1 din vechiul cod penal, in acest caz, fiind dispusa suspendarea conditionata a pedepsei pe o perioada de incercare de 3 ani.

In acesta situatie, devin aplicabile prevederile art.9 alin.2, lit.f) din Legea nr.393/2004 privind statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare,respectiv  incetarea mandatului de ales local inainte de termen, in cazul de fata, consilier local si viceprimar, pentru condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate.

In acest context, referitor la textul de lege invocat, trebuie avuta in vedere Decizia nr.18 /2015 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru lamurirea unei chestiuni de drept, referitoare la pierderea mandatului de catre alesul local condamnat la o pedeapsa privativa de libertate.

Astfel, instanta suprema a stabilit ca suspendarea conditionata a executarii pedepsei cu inchisoarea este doar o masura de individualizare a pedepsei, care nu schimba caracterul  privativ al pedepsei inchisorii. Prin urmare, chiar daca pedeapsa nu se executa in regim penitenciar, ci este aplicata suspendarea conditionata, devine aplicabila sanctiunea prevazuta in Statulul alesilor locali, respectiv pierderea mandatului alesului local prin incetarea de drept a acestuia  inainte de termen.

In acesta privinta, trebuie vazuta si Decizia nr.536/2016 a Curtii Constitutionale care a admis obiectia de neconstitutionalitate a Presedintelui Romanei cu privire la unele dispozitii ale Legii de modificare si completare a Statutului alesilor locali, care, in esenta, propuneau modificarea expresa a textelor de lege, asa incat alesii locali sa –si piarda mandatul doar in situatia condamnarii la o pedeapsa privativa de libertate cu executare.

Asadar, opinam ca se impune incetarea de drept a mandatului de consilier local si, implicit,  de viceprimar al comunei Bradu inainte de termen,de catre consiliul local, prin hotarare, la propunerea primarului, potrivit prevederilor art. 9 (3)  din Legea nr.393/2004 privind statutul alesilor locali, dupa comunicarea  hotararii instantei de judecata.”, informează Prefectura Argeş.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Se reiau zborurile regulate! Care vor fi primele destinații

Publicat

in

De

Până atunci, Blue Air va continua să opereze zboruri la cerere și charter, în funcție de reglementările de călătorie specifice fiecărei destinații și de cererea înregistrată pentru fiecare dintre acestea. Aceste zboruri sunt parte integrantă a unui plan de adaptare la noile condiții economice, generate de restricțiile de mobilitate impuse de pandemie.

În prezent, Blue Air operează zboruri la cerere spre și dinspre Irlanda (Dublin) și zboruri în regim charter spre orice destinație, în măsura în care sunt obținute de către clienți toate aprobările de călătorie.

Pentru rezervările de zboruri organizate la cerere în această perioadă, pasagerii iși pot alege destinația folosind secțiunea dedicată din website-ul Blue Air, Zboruri la Cerere,  unde se vor înregistra pentru un zbor. Imediat ce restricțiile spre destinația dorită vor fi ridicate și zborul va fi activat, vor fi anunțați referitor la datele posibile pentru călătorie și pot efectua plata online.

Destinațiile acoperite, pe masură ce se ridică restricțiile, vor fi: Belgia (Bruxelles), Cipru (Larnaca), Danemarca (Copenhaga), Finlanda (Helsinki), Franța (Paris, Nisa, Lyon), Germania (Koln, Hamburg, Munchen, Stuttgart), Irlanda (Dublin), Israel (Tel Aviv), Italia (Roma, Florenta, Milano, Torino, Napoli), Marea Britanie (Londra, Liverpool), Norvegia (Oslo), Spania (Palma de Mallorca, Valencia, Malaga) și Suedia (Stockholm).
În plus, odată cu ridicarea restricțiilor în Italia și Cipru, Blue Air va opera curse interne în Italia (de la Torino spre și dinspre Catania, Lamenzia, Napoli, Alghero, și Trapani) și Grecia – Cipru, pe rutele Larnaca – Atena și Larnaca – Salonic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie

Publicat

in

De

Fost secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu a explodat la adresa actualei conduceri a social-democraților.

Codrin Ștefănescu acuză că PSD-ul „este predat la cheie unor securici care urăsc de moarte acest partid”.

„In ultima vreme suntem criticati tocmai de cei care au crezut in noi si ne-au votat! Si au dreptate, asta-i clar! Limpede ca lumina zilei. Se vede din spatiu ca PSD a devenit o penibilā anexā a PNL si a lui Iohannis. Cā suntem timizi si speriati sā nu ne supārām sefii din umbrā! Cā ne delimitām, la ordin, de toate mesaje din trecut! Cā numele Dragnea, Codrin, Olguta, Serban, Plesoianu, Nicolicea, Iordache etc., sunt interzise de noua conducere a PSD.

Cā partidul este predat la cheie unor securici care urāsc de moarte acest partid. Pucistii de ieri, scoliti in tot felul de academii secrete, noii conducātori de azi! Sunt demisi, pe bandā rulantā, toti membrii curajosi interzisi de sistem. Sunt alungate toate vocile puternice care au dat acestui partid vigoarea de altādatā. Gata! Ajunge! Parlamentarii, primarii, liderii judeteni, sutele de mii de membri ai PSD trebuie sā-si recupereze urgent partidul! Altfel, milioane de români care au votat PSD, ne vor face de ocarā! Si nu vom mai iesi printre oameni de rusine! Cā am fost lasi si i-am trādat! Eu, unul, m-am sāturat sā fiu singurul care spune lucrurilor pe nume!”, a răbunit, pe Facebook, Ștefănescu.

Vezi și

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend