Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Prefectul Oprescu a convocat CJSU pentru a găsi soluţii la rezolvarea problemei „48.000 de musceleni fără apă potabilă”

Publicat

in

În noaptea de 4 spre 5 martie a.c. o conductă a magistralei S.C. Edilul CGA Câmpulung Muscel, care asigură furnizarea cu apă a municipiului şi a localităţilor limitrofe a cedat, ajungându-se la situaţia în care aproximativ 48.000 de consumatori din Câmpulung, Schitu Goleşti, Valea Mare Pravăţ, Bughea de Sus, Bughea de Jos şi Lereşti nu sunt la acest moment alimentaţi cu apă potabilă.teava apa 3
Astăzi, 6 martie, prefectul Mihail Oprescu a convocat într-o şedinţă extraordinară membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, fiind analizată această problemă şi propuse aplicarea soluţiilor optime pentru remedierea ei.
Astfel, s-a dispus mobilizarea unor utilaje ale Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea şi ale Garnizoanei Piteşti, care să faciliteze accesul echipelor de intervenţie, precum şi a mijloacelor de care vor avea nevoie pentru remedierea avariei.
Totodată, o echipă a SC Apă Canal 2000 Piteşti va asista şi va oferi sprijinul logistic şi asistenţă de specialitate colegilor din Câmpulung, fiind prezenţi în zonă până la repornirea furnizării cu apă potabilă.
În ceea ce priveşte intervenţia pentru remedierea cauzei problemei, cu ajutorul celui mai mare operator de profil din ţară, SC RAJA din Constanţa, SC Edilul CGA SA desfăşoară manevrele necesare înlocuirii magistralei avariate, condiţiile meteo şi adâncimea de aproximativ 3 metri, la care aceasta este îngropată, făcând însă extrem de dificile lucrările. Cu toate eforturile conjugate, se estimează totuşi că în cursul acestei zile se va trece la umplerea graduală a aducţiunii şi a rezervoarelor de apă şi reluarea în cel mai scurt timp a alimentării cetăţenilor.
Lucrările sunt asistate de angajați din cadrul Primăriei Câmpulungteava apa 2
Ca măsuri imediate, din dispoziţia prefectului Mihail Oprescu, încă de ieri, 5 martie, Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Argeş a recurs la distribuirea de apă menajeră către musceleni şi unităţile economice şi publice care au solicitat sprijinul (cca 110 m³ apa) şi s-au luat măsuri pentru utilizarea doar a izvoarelor cu apă potabilă şi a apei îmbuteliate pentru consumul uman şi animal. În ceea ce priveşte alimentarea spitalelor, Direcţia de Sănătate Publică monitorizează situaţia, unităţile medicale cu paturi fiind prevăzute cu sisteme alternative de racordare la apă, acestea fiind imediat puse în funcţiune. teava apa 1
Tot ca o măsură imediată, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean s-a recurs la suspendarea cursurilor şcolare în ziua de 6 martie a.c din cadrul unităţilor din Câmpulung, Bughea de Sus şi Schitu Golești, nefiind însă afectat procesul de simulare a examenului naţional de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a.
Totodată, inspectorii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea vor verifica modul în care furnizorul de apă din Câmpulung a recurs la respectarea răspunderii privind monitorizarea şi modernizarea infrastructurii, condiţii asumate prin documentaţiile depuse pentru obţinerea avizelor necesare gospodăririi apelor, căutând ca pe viitor astfel de probleme să nu mai apară.
În paralel, prin Ordin al prefectului, Direcția de Sănătate Publică Argeş, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor vor începe chiar de astăzi, 6 martie, o serie de verificări la brutăriile şi unităţile alimentare din zonele afectate, pentru a preveni utilizarea unor surse improprii de apă la fabricarea şi comercializarea de produse alimentare.

Fotografiile de la locul în care se lucrează la remedierea avariei au fost realizate de câmpulungeanul Mihai Oprescu.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ultimă oră! Cinci membri ai Guvernului au fost amendați! Anunțul făcut de Poliția Capitalei

Publicat

in

De

Poliția Capitalei anunță, în cadrul unui comunicat de presă, că cinci membri ai Guvernului au fost amendați azi.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a aplicat, astăzi, sancțiuni contravenționale pentru cinci membri ai Executivului.

Astfel, doi membri ai Executivului au fost sancționați cu câte două amenzi contravenționale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și pentru fumat în spații în care acest lucru este interzis.

Alte două persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară.

A cincea persoană a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măștii de protecție în mod necorespunzător.

Ludovic Orban și Bogdan Aurescu au primit câte 3.000 de lei, pentru că au fumat și nu au purtat masca.

Virgil Popescu și Lucian Bode au fost amendați cu câte 2.500 de lei, iar Raluca Turcan, cu 1.000 de lei.

Vezi și

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

A apărut un nume nou din PNL! Cine ar fi personajul care nu apare în fotografie și l-ar fi pozat pe ascuns pe Ludovic Orban și echipa sa

Publicat

in

De

Chiar dacă premierul Ludovic Orban a declarat că suspectează că persoana care a servit l-ar fi fotografiat pe ascuns, iată că apare un nou nume din PNL vehiculat ca fiind autorul fotografiei anului.

Surse din interiorul Partidului Național Liberal au dezvăluit că cel suspectat că ar fi făcut fotografia în care apare premierul Ludovic Orban, alături de câţiva miniştri, în biroul de la Palatul Victoria, este deputatul Ben Oni Ardelean, informează Libertatea.

Conform sursei citate, deputatul Ben Oni Ardelean s-ar fi aflat, alături de cei prinşi în fotografie, la petrecerea organizată în cinstea premierului Ludovic Orban, luni, pe 25 mai, când a împlinit 57 de ani.

În birou se aflau vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

În partea cealaltă a camerei se aflau, potrivit surselor din PNL, deputatul Ben Oni Ardelean, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Premierul Ludovic Orban a confirmat, de altfel, în declaraţia dată Libertatea, că în încăpere se mai aflau trei persoane, pe lângă protagoniştii imaginii apărute în spaţiul public.

Vezi și

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend