Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Prefectul a dispus controale împotriva incendiilor la firmele din Argeș

Publicat

in

Incendiu-pompieriPrefectul Mihai Oprescu a cerut Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență reactualizarea și aplicarea cu strictețe a normelor generale de prevenire a incendiilor la operatorii economici, urmând a fi realizate verificări și informări cu scop preventiv. Se vor avea în vedere reducerea riscului de izbucnire a incendiilor, limitarea propagării focului și a fumului în interiorul clădirilor sau în afara acestora, comportarea la foc a construcției, evacuarea persoanelor în caz de incendiu și, cel mai important, evitarea pierderilor de vieți omenești și a bunurilor materiale. Organele de control vor verifica dacă instalațiile de gaze, apă, încălzire, de climatizare și electrice sunt conforme specificului activității și nu au o capacitate subdimensionată. De asemenea, li se va dispune angajatorilor ca tuturor angajaților să li se comunice dispozițiile privind planurile de prevenire și stingere a incendiilor, asigurând instruiri periodice. Totodată, ofițerii ISU vor verifica maniera în care sunt asigurate condițiile de acces, intervenție și salvare în caz de incendiu a utilajelor și autospecialelor de intervenție ale pompierilor, în caz contrar asigurându-se dimensionarea potrivit reglementărilor tehnice a acestora. Toate aceste dispoziții au caracter permanent și ele vor fi intensificate în special în perioada sezonului cald, când crește și numărul arderilor de vegetație uscată necontrolate.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ultimă oră! Alte decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți dimineața, citând INSP, trei noi decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus.

Toate cele trei persoane aveau comorbidități. Bilanțul este de 1.279 decese.

„Deces 1277

Femeie, 68 ani, județ Argeș.

Dată confirmare: 20.05.2020.

Dată deces: 01.06.2020.

Comorbidități: diabet zaharat, HTA, sindrom mielodisplazic.

Deces 1278

Femeie, 58 ani, județ Ilfov.

Dată confirmare: 22.05.2020.

Dată deces: 30.05.2020.

Comorbidități: astm bronsic, hernie hiatala, mielom multiplu.

Deces 1279

Bărbat, 75 ani, județ Bistrița.

Dată confirmare: 01.06.2020.

Dată deces: 01.06.2020.

Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, BPOC, cord pulmonar cronic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mare atenție, români! Astăzi este ultima zi în care puteți face asta

Publicat

in

De

Autoritățile au amendat, în perioada stării de urgență în jur de 300.000 de oameni, suma totală de încasat de către statul român ridicându-se la 130 de mulioane de euro

Însă, aceste amenzi pot fi contestate, numai că ultima zi pentru depunerea contestărilor este astăzi, 2 iunie.

Curtea Constituțională a stabilit că amenzile date în timpul stării de urgență ar fi neconstituțională însă, cu toate acestea, amenzile sunt valabile. Însă, amenzile pot fi contestate în instanță.

Plângerile se depun la judecătoriile în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția.

Termenul limită pentru contestarea unei amenzi este în mod normal de 15 zile de la data la care a fost întocmit procesul verbal iar dacă acest termen este depășit, amenda nu mai poate fi contestată.

Dar, dat fiindcă aceste amenzi au fost date în perioada stării de urgență, contestațiile se pot depune în dermen de 15 zile de la ridicarea stării de urgență.

Documentele care trebuie depuse în dosar sunt, contestația, o copie a  procesului verbal împreună cu orice document care susține motivul contestației.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend