Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Prefectul de Argeș îi contrazice pe Arafat și Câmpeanu: Testarea cu saliva a elevilor făcută de cadre sanitare și fără controale în școlile din județ

Publicat

in

Cursurile școlare au fost reluate parțial și în uitățile de învățământ din județul Argeș, după doua săptămâni de vacanță. Aproape o treime din școlile din județ însă, au rămas închise pentru că nu au indeplinit condițiile impuse de ministerul de resort. Cu toate acestea, părinții și elevii se asteptau ca revenirea la școală să coinicdă și cu anunțata acțiune de testare a elevilor. Din păcate, acest lucru nu s-a intâmplat, pentru că testele cu salivă vor ajunge în școli abia săptămâna viitoare. Tot astazi, ministrul Câmpeanu a anunțat că se impun controale în școlile în care rata de vaccinare a cadrelor didactice este sub 60 %.

Referitor la acest subiect, Radu Perianu, prefectul județului Argeș, dă de înțeles că nu prea este de acord cu ministrul Educației dar și că în județul nostru totul este aproape perfect si nu se impun verificări în acest sens. “Voi dispune controale în momentul în care voi considera că situația o impune”, a declarat redactorilor PROFIT prefectul Radu Perianu.

Nici in ceea ce priveste modalitatea de tastare a elevilor, prefectul de Argeș nu prea este de acord cu șefii de la București. Astfel, in timp ce Raed Arafat spune clar despre testare că “acest lucru nu are cum sa se faca de catre personal sanitar” , Prefectura Argeș e de altă părere: “Acest lucru va fi posibil printr-o colaborare cu autoritățile sanitare”, a subliniat prefectul Radu Perianu într-o declarație pentru Ziarul PROFIT.

“Deja am inceput sa vedem reactii ca de ce sa faca testarea cadrele didactice. Aici, clar, daca vrem un screening cum se doreste, acest lucru nu are cum sa se faca de catre personal sanitar. Trebuie sa se faca de catre personalul scolii si fiecare profesor sa faca pentru un numar de copii. Altfel, daca ne asteptam sa vina unii din afara scolii sa faca acest lucru, nu va merge”, a anuntat Raed Arafat, sambata, in cadrul Maratonului Informarii.

Cu privire la reluarea cursurilor în actualul context si efectuarea testelor cu saliva pentru elevi si personalul didactic, prefectul Radu Perianu a mai declarat:

“Nu sunt prevăzute condiții referitoare la testare personalului sau elevilor pentru a relua cursurile. Achiziția testelor se face prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate. Vor fi trei loturi, fiecare cu cantitatea de 1000000. Termenul maxim de livrare a testelor este: 1-5 zile lotul 1, 6-10 zile lotul 2, 11-15 zile lotul 3 de la data intrării în vigoare a contractului. Implementarea și monitorizarea contractelor este în sarcina Departamentului pentru Situații de Urgență. Practic, se va decide la nivel guvernamental cum și când vor fi distribuite în școli. Încă nu este stabilit cum, în ce loc și cine va face aceste teste. Acest lucru va fi posibil printr-o colaborare cu autoritățile sanitare. La acest moment mizez pe o colaborare eficientă cu instituțiile responsabile. Voi dispune controale în momentul în care voi considera că situația o impune.”

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

ARGEȘ | Accident grav în Pitești

Publicat

in

De

Pompierii au intervenit, in urma cu putin timp, la un accident rutier în Pitești, zona Craiovei cu victimă un pieton. Victima este un bărbat in varsta de 81 de ani găsit cu funcții vitale, este conștient și transportat la spital de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.
Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-a stabilit că, un bărbat de 24 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Calea Craiovei, din direcția Centru către Bradu, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a accidentat un bărbat de 81 de ani, din Pitești, care se angajase în traversarea străzii, pe marcajul pietonal.
În urma accidentului, pietonul a fost rănit și transportat la spital de către echipajele medicale, cu diagnostic preliminar de traumatism cranio-cerebral.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
În cauză, va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Ieșire a lui Florin Roman: ‘Cu siguranță va exista acea ordonanță care va îngheța salariile demnitarilor’

Publicat

in

De

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, a precizat că pensiile speciale ale aleșilor locali vor fi prorogate, iar salariile demnitarilor vor fi înghețate.

Întrebat ce se va întâmpla cu intrarea în vigoare a prevederii din Codul Administrativ privind pensiile aleşilor locali, Florin Roman a afirmat că ”cel mai probabil, vor fi prorogate, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi sau trei ani, prin acea ordonanţă care prorogă termenele de intrare în vigoare a unor legi sau articole din Codul Administrativ”.

Sunt convins că şi anul acesta va fi o discuţie serioasă privins salariile din sectorul public. (…) Nu pot să le anunţ ca o decizie, sunt convins că vom avea această discuţie, practic  avem şi acea majorarea a salariului minim, cu siguranţă va exista acea ordonanţă care va îngheţa salariile demnitarilor”, a spus ministrul PNL.

El i-a criticat pe cei de la USR care au făcut un subiect din pensiile primarilor. ”Nu s-a plătit niciun ban pentru primari. Nu a spus nimeni că se dau. Este vreo pensie în plată? Nu este”, a afirmat Florin Roman. 

Luni, Liderul USR Dacian Cioloş a afirmat că „orice creştere de pensii speciale sau introducere de pensii speciale, aşa cum face acum PNL-PSD, ar însemna în primul rând imposibilitatea creşterii pensiilor mai mici”.

El a solicitat alianţei de guvernare să emită o ordonanţă de urgenţă, în următoarele trei săptămâni, astfel încât să nu apară o nouă categorie de privilegiaţi şi a precizat că pensiile speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consiliu judeţean ar intra în vigoare de la 1 ianuarie, iar impactul bugetar ar fi de peste 600 milioane lei, conform news.ro.

Vezi și:

Lovitură pentru aleșii locali! Marcel Ciolacu a făcut anunțul: Se amână acordarea de pensii speciale

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend