Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Precum la autostrăzi, aşa si pe calea feratǎ ! 82 de milioane de lei pentru Halta Pitești, 0 lei pentru Vâlcele – Râmnicu Vâlcea

Avatar

Publicat

in

In ultimii 25 ani Argeşul a fost vǎduvit de anumite proiecte importante atât de necesare judeţului. Vestea bunǎ e cǎ bani au fost cu duiumul, însǎ vestea proastǎ ar fi cǎ ei au fost cheltuiţi total anapoda. Si dacǎ la capitolul autostrǎzi Argeşul va mai aştepta un deceniu – nu ştim dacǎ şi cei de la Renault vor fi atât de rǎbdǎtori- la capitolul cǎi ferate se previzioneazǎ o aşteptare de circa un secol. O dovadǎ elocventǎ în acest sens şi care ne duce cu gândul la sifonarea banilor europeni dar şi ai statului român o constituie cheltuirea banilor pe infrastructura cǎilor ferate din judeţ în ultimii 25 de ani. Astfel în timp ce urgenţa numǎrul unu a fost practic abandonatǎ, anume calea ferata Vâlcele – Rm. Vâlcea, la Piteşti UE şi Ministerul transporturilor au pompat uriaşa sumǎ de 82 milioane lei pentru a ridica o nouǎ garǎ şi pentru a demola-o pe cea veche, în fapt un simbol al Piteştiului. Aşa se face cǎ în Argeş vom avea o situaţie utopicǎ: la Piteşti o haltǎ scumpǎ deloc necesarǎ, la Tutana, pe linia Vâlcele-Rm Vâlcea, o garǎ fǎrǎ cale feratǎ !!!

La Piteşti, o haltǎ cu pretenţii pentru câteva perechi de trenuri !

În iunie 2009, Consiliul Local Piteşti a votat aprobarea derulǎrii de către municipalitate a unui parteneriat cu CFR, pentru modernizarea Gării Sud Piteşti. Investiția este realizată cu bani din bugetul

Vechea gara a fost vayuta ca o sperietoare urbanistica si care statea sa cada !!!!  Total neadevarat, cladirea era doar neintretinuta.

Vechea gara a fost vazuta ca o sperietoare urbanistica si care statea sa cada !!!! Total neadevarat, cladirea era doar neintretinuta.

de stat şi din fonduri europene pe baza unui proiect mai amplu al Ministerului Transporturilor care vizează modernizarea mai multor gări din ţară. Conform proiectului, Gara Pitești presupune o nouă clădire cu demisol, parter şi două etaje, construită pe 1.035 de metri pătraţi. Edificiul are o suprafaţă desfăşurată de 3.481 de metri pătraţi şi este, după cum se poate vedea și la momentul actual, ridicat deasupra liniilor de cale ferată. Construcţia a început din Bulevardul Republicii şi ajunge până în cartierul Tudor Vladimirescu. Patru din linii se vor găsi în interiorul construcţiei, restul, în afară. Noua gară va avea peroane acoperite, pasaje de trecere pietonală, garduri de restricţionare a accesului la linii, grupuri sanitare moderne, zone speciale pentru persoanele cu handicap şi nu numai, iar în imediata vecinătate va fi amenajată o parcare de 200 de locuri şi un parc. Din informaţiile afişate chiar pe panoul de la intrarea în gară, valoarea totală a proiectului se ridică la 82.337.272 lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 45.048.986 lei, iar a bugetului de stat, de 37.288.286 lei. Potrivit ultimelor estimări, lucrările la noua gară din Pitești vor fi finalizate la mijlocul anului viitor. Intrebarea care se pune este cât de necesarǎ era aceastǎ investiţie uriaşǎ. In primul rând cǎ vechea garǎ, un simbol al Piteştiului a fost practic rasǎ de pe faţa pǎmântului cu toate amintirile de peste un secol. In al doilea rând, o simplǎ privire a hǎrţii feroviare indicǎ clar faptul cǎ Piteştiul nu este nicidecum vreun nod feroviar important ci mai mult o haltǎ între Bucureşti şi Craiova. In al treilea rând cine crede cǎ oamenii strǎzii şi

In opinia arhitectilor si noua gara va fi tot o sperietoare urbanistica, dar una cu pretentii care a inghitit milioane de lei pentru cateva perechi de trenuri.

In opinia arhitectilor si noua gara va fi tot o sperietoare urbanistica, dar una cu pretentii care a inghitit milioane de lei pentru cateva perechi de trenuri.

cerşetorii nu vor mai avea acces în incinta noii gǎri se înşealǎ amarnic aşa cǎ şi acest motiv ar fi trebuit luat serios în calcul când s-a aruncat cu banul exact unde nu trebuia. In fine, nu în ultimul rând, investiţia pute a sifonare de bani europeni având în vedere modul dar şi uşurinţa cu care acest proiect a primit undǎ vede la finanţare în timp ce linia de cale ferata Vâlcele – Rm. Vâlcea aşteaptǎ de prin anii `80 mǎcar finanţare pentru întreţinerea a ceea ce s-a fǎcut deja acolo.

Statul vrea să concesioneze linia Craiova-Pitești

Traficul feroviar actual din jurul Piteștiului nu justifică însă sub nicio formă construcția unei gări de asemenea anvergură, iar statisticile arată că, numai în ultimii cinci ani, numărul călătorilor a scăzut dramatic cu 37% , inclusiv în ceea ce privește Piteștiul. Recent lansat, Master Planul de transport vine să îngroape și mai mult investiția. Conform acestuia, calea ferată din România ar trebui redusă cu 40 la sută, iar o parte din gări, închise. Pe raza regionalei Craiova, pe care se află și Piteștiul, numeroase linii au fost declarate neprofitabile şi au fost concesionate şi se pare că urmează şi altele. Totul în detrimentul călătorilor, dar şi al angajaţilor CFR, care se vor trezi cu numeroase posturi restructurate. Printre liniile care urmează a fi concesionate se numără și Craiova-Pitești. În urma masterplanului se va renunţa la rutele Craiova-Piteşti, Piatra Olt-Caracal, Băbeni-Alunu şi Poiana Mare-Golenţi. Toate sunt rute care nu au adus sau nu aduc câştiguri Regionalei şi sunt şi învechite. Liniile ferate vor fi închiriate către operatori de transport existenţi pe piaţă sau vor fi preluate tot cu chirie de către consiliile locale sau alte unităţi administrative care sunt interesate de acest lucru.

Ruta Pitești-Curtea de Argeș, desființată

Tronsonul Pitești-Curtea de Argeș este o altă linie feroviară încadrată la categoria celor cu pierderi financiare mari, neprezentând interes nici pentru operatorii privați cărora Ministerul Transporturilor a încercat să le dea spre închiriere rutele. Traficul scăzut și pierderile financiare au dus la includerea rutei în lista neagră a liniilor feroviare care vor fi desființate de Guvern. Drept urmare, prin gara de la Pitești vor mai trece doar trenurile operatorilor privați, și acestea puține la număr deoarece statul nu mai acordă subvenții pe rutele scoase din rețeaua CFR. Rămâne de văzut câți dintre operatorii privați sunt dispuși să suporte în totalitate costurile în cazul în care vor vrea să opereze pe rutele din jurul Piteștiului.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

S-AU ARS !!! Amendați cu 60.000 de lei pentru că au organizat ”Focul lui Sumedru”! în Argeș

Avatar

Publicat

in

De

În ultimele 24 de ore, peste 200 de polițiști și polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

În noaptea de 25 spre 26 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au depistat 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 46 de ani, din comuna Dragoslavele, care nu au respectat prevederile Hotărârii C.J.S.U. nr. 48/19.10.2020, prin care se interzice organizarea și desfășurarea în spații deschise a oricărui eveniment de tipul ,,Focul lui Sumedru”, organizând și participând, în spațiul public, la o astfel de activitate.
Aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 60.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, polițiștii au verificat, în total, 1677 de persoane, dintre care 670 au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale. Totodată, 130 de obiective, societăți sau locații au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. De asemenea, 418 autovehicule au fost controlate, din acestea 111 fiind mijloace de transport în comun.

Au fost organizate 36 de acțiuni punctuale (din care 33 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș, Poliție Locală și reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicate 166 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 81.700 de lei, 140 dintre acestea, în valoare de 15.700 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție, 6, în valoare de 6.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea/carantina și 20, în valoare de 60.000 de lei, pentru participarea la activități în spațiul public/privat pentru care au fost instituite restricții.

În ziua de 26 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au sancționat contravențional cu amenzi, în valoare de 1.000 de lei fiecare, șase persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, care nu au fost găsite la adresele de izolare declarate, din localitatea Călinești, în momentul efectuării verificărilor de către polițiști. Situația a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

Vă rugăm să conștientizați importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, la nivel personal, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

TRAGEDIE ! Băiat de 14 ani căzut de la etajul 2, la Mioveni – ESTE ÎN COMĂ

Avatar

Publicat

in

De

În urmă cu puțin timp, un apel la 112 a anuntat faptul ca un băiat de 14 ani a căzut de la etajul al 2- lea, în Mioveni, strada Livezilor, bl. B6. La fața locului intervine un echipaj SAJ și un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă, care a fost trimis în sprijin. Din păcate, băiatul a fost gasit prabusit in staree de inconstiență. Copilul a fost preluat de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă, intubat și transportat în comă la spital.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend