Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Preasfințitul Părinte Gurie a fost comemorat sâmbătă la împlinirea a patruzeci de zile de la trecerea în veșnicie

Publicat

in

Preasfințitul Părinte Gurie a fost comemorat sâmbătă la împlinirea a patruzeci de zile de la trecerea în veșnicie, conform basilica.ro

Slujba de pomenire a fost oficiată în Catedrala episcopală „Sfântul Nicolae” din Deva de mai mulți ierarhi conduși de Mitropolitul Laurențiu al Ardealului.

Înaltpreasfinția Sa a vorbit după slujbă despre fostul Episcop al Devei și Hunedoarei.

„Este datoria noastră de a-I mulţumi lui Dumnezeu că, iată, prin alesul Său a lucrat în Biserica Sa cea sfântă, această minunată operă. Întâi de toate, a fost ctitorul, întemeietorul acestei episcopii, a fost primul care s-a luptat cu greutăţi pe care noi nu ni le putem imagina şi, privind la realizări, ne putem da seama că n-a fost tocmai uşor”.

„La toate acestea se adaugă modul în care ierarhul plecat la Domnul, a întruchipat şi trăit virtuţile pe care ni le-a lăsat Dumnezeu pentru ca să le punem la temelia vieţii noastre spirituale”.

Un scurt cuvânt a ţinut şi Mitropolitul Andrei.

„A fost credincios, a fost harnic, a fost foarte smerit şi a fost foarte iubitor faţă de cei din jurul lui. Am venit cu drag, cu pioşenie şi cu părere de rău pentru a ne ruga pentru el, fiindcă nouă ni s-a părut că a plecat prea devreme dintre noi”, a precizat Mitropolitul Clujului.

Evocarea Preasfinţitului Părinte Gurie Georgiu a continuat la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, unde instituţia gazdă, împreună cu Biblioteca Judeţeană din Deva şi cu Episcopia Devei şi Hunedoarei au pregătit un film de prezentare a activităţii spirituale, pastorale şi administrative a Episcopului Gurie Georgiu

Tot acolo, a fost pregătită o expoziţie fotografică, fiind suprinse numeroase aspecte din cei 12 ani de păstorire a Episcopului Gurie Georgiu în judeţul Hunedoara.

Preasfințitul Părinte Gurie a trecut la Domnul în 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19. El a fost înhumat două zile mai târziu în Catedrala Episcopală „Sfântul Nicolae” din Deva.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Prima declarație a lui Carlo Ancelotti, după câștigarea UEFA Champions League: ‘Sunt un om al recordurilor’

Publicat

in

De

Tehnicianul madrilenilor, Carlo Ancelotti, a devenit, sâmbătă seară, primul antrenor de patru ori câştigător al Ligii Campionilor, principala competiţie intercluburi continentală. Ancelotti a triumfat în 2003 şi în 2007 cu AC Milan şi în 2014 şi 2022 cu Real Madrid.

“Nu îmi vine să cred. Am avut un sezon fantastic. A fost un meci dificil. Până la urmă cred că am meritat să câştigăm competiţia. Suntem foarte fericiţi. Ce pot să spun? Nu pot să spun mai multe. Sunt un om al recordurilor. Am avut norocul să vin aici anul trecut şi să am un sezon fantastic. Un club fantastic, o echipă foarte bună, cu multă calitate şi caracter”, a declarat tehnicianul la BT Sport, potrivit bbc.com.

Formaţia Real Madrid a câştigat, sâmbătă seară, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finală echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Thibaut Courtois: Aveam nevoie să câştig finala pentru cariera mea. Nu sunt respectat suficient, în special în Anglia

Publicat

in

De

Portarul echipei Real Madrid, Thibaut Courtois, a declarat sâmbătă seară, după câştigarea Ligii Campionilor, că avea nevoie de acest triumf pentru cariera sa şi pentru respect.

“Am spus ieri în conferinţa de presă că atunci când Real Madrid joacă finale le câştigă. Am văzut multe mesaje pe Twitter că voi fi umilit astăzi. A fost invers. Aveam nevoie să câştig finala pentru cariera mea, pentru toată munca pe care am depus-o ca numele meu să fie respectat, pentru că eu cred că nu sunt respectat suficient, în special în Anglia. Sunt foarte fericit şi mândru de prestaţia echipei. Am învins cele mai bune echipe din lume. City şi Liverpool au fost incredibile în acest sezon, Liverpool a jucat foarte bine, dar noi am avut o ocazie şi am înscris”, a spus Courtois la BT Sport, potrivit bbc.com.

Formaţia Real Madrid a câştigat, sâmbătă seară, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finala disputată pe Stade de France, la Saint-Denis, echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0).

Golul a fost marcat de Vinicius, în minutul 59.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend