Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Practicile de securitate cibernetică 5G ale Germaniei merită învățate. Germania judecă independent pe baza tehnologiilor și a standardelor și nu cedează presiunii SUA de a exclude anumiți furnizori

Avatar

Publicat

in

Epidemia COVID-19 din acest an i-a făcut pe oameni să realizeze importanța rețelelor de comunicații ca infrastructură. Dezvoltarea rețelelor de comunicații a îmbogățit comunicarea oamenilor, a generat progres social și prosperitate economică, dar a adus și riscuri de securitate cibernetică. În ceea ce privește securitatea cibernetică, ar trebui să dezvoltăm soluții fezabile de reducere a riscurilor bazate pe elemente reale de risc de securitate, cu scopul de a rezolva cu adevărat problemele de securitate cibernetică, în loc să excludem un furnizor de tehnologie doar bazându-ne pe țara sa de origine. Abordarea Germaniei în ceea ce privește revizuirea securității cibernetice 5G merită învățată.
Germania utilizează o evaluare bazată pe tehnologie și standarde în verificarea echipamentelor 5G și implementează controlul securității cibernetice 5G în două direcții: certificarea tehnică și fiabilitatea politică. Certificarea tehnică este implementată prin Catalogul Deutsche Telekom Law (TKG) 2.0_Security, care specifică cerințele pentru “multi-furnizor”, “furnizor de încredere”, “certificare” și “lista funcțiilor-cheie de securitate”. Acesta a fost lansat oficial și transmis UE pe 11 august 2020. Fiabilitatea politică este pusă în aplicare prin Legea securității IT 2.0. Guvernul german a înaintat proiectul în mai 2020 și urmează să îl pună în aplicare din primul trimestrul al anului viitor. Atunci când exercită dreptul de veto asupra încrederii politice, Cancelaria Federală, Ministerul Economiei, Ministerul de Interne și Ministerul Afacerilor Externe trebuie să ajungă la un acord pentru a exclude un vânzător.
Potrivit informațiilor publicate de presa din Germania, Huawei nu va fi interzisă de la dezvoltarea 5G din Germania din cauza certificării tehnice sau a credibilității politice. Cancelaria Federală și Ministerul Federal al Afacerilor Economice s-au opus în mod repetat și public interzicerii Huawei doar pe motiv că provine din China, afirmă surse guvernamentale. Ministrul de Interne, Horst Seehofer, s-a opus de asemenea excluderii Huawei din construcția 5G în Germania. Seehofer a spus că, dacă Huawei va fi exclusă, extinderea rețelei va fi amânată cu câțiva ani.
Guvernul german a luat decizii bazate pe tehnologii și standarde în interesul securității cibernetice 5G și nu a făcut alegeri greșite din cauza presiunilor din partea SUA. Acest lucru oferă un model pentru practicile globale de asigurare a securității cibernetice și merită atenția noastră din plin.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban, noi dedali despre redeschiderea școlilor! Ce se întâmplă după 1 noiembrie

Avatar

Publicat

in

De

Școlile din Capitală ar putea rămâne închise și după 1 noiembrie. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban.

„Deocamdată, măsura de organizare a lecțiilor online e dispusă pe 14 zile. Când se apropie perioada, se reevaluează indicatorii și, în funcție de asta, se va lua o decizie – dacă se mențin cursurile online 100% sau se revine la scenariul galben, scenariul mixt”, a declarat, duminică, Ludovic Orban.

Citeşte şi:

Adio petreceri de Crăciun! Medicul Virgil Musta trage semnalul de alarmă: ‘Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi’

Medicul Cristian Oancea, avertisment dur: ‘Am refuzat un copil de 10 ani și mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri’

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Atenție mare! Se dau amenzi de până la 10.000 de lei pentru această faptă

Avatar

Publicat

in

De

Nucul este o specie de pom protejată de lege în momentul de faţă. Astfel, persoanele fizice sau juridice care au nuci pe proprietate şi vor să-i taie sunt obligate să ceară o autorizaţie, pentru obţinerea căreia trebuie îndeplinite anumite condiţii.

Cultura nucului din categoria pomi răzleţi (adică situaţi la distanţă unii de alţii) este reglementată în mod special de Legea pomiculturii nr. 348/2003. Potrivit acestui act normativ, tăierea nucilor răzleţi, indiferent de proprietar, se face în baza unei autorizaţii.

În acest sens, cererea trebuie depusă cu cel puţin o lună înainte de tăierea efectivă, iar aprobarea solicitării se face de către specialiştii direcţiilor teritoriale pentru agricultură, în urma unei verificări prealabile.

Aprobarea cererii de tăiere a nucilor se face în funcţie de trei criterii prevăzute de Legea pomiculturii, după cum urmează:

  • pomii sunt îmbătrâniţi şi au ramuri uscate în proporţie de 60% din coroană;
  • pomii sunt amplasaţi într-un perimetru unde urmează să se construiască obiective de interes naţional sau local;
  • pomii sunt amplasaţi pe aliniamentele drumurilor naţionale şi se pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere.

Indiferent de sistemul de cultură despre care este vorba (extensiv, intensiv, superintensiv sau pomi răzleţi), actul normativ stabileşte că tăierea nucilor în lipsa autorizaţiei poate fi sancţionată de autorităţi cu amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei.

De constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se ocupă organele de control abilitate ale Ministerului Agriculturii, Ministerului Economiei şi Ministerului Internelor.

În baza legii, autorităţile sunt obligate să inventarieze nucii răzleţi şi cei din plantaţii, cu consemnarea proprietarilor şi a parcelelor cadastrale în care se găsesc.

Toate informaţiile de contact ale direcţiilor judeţene pentru agricultură, precum şi cele ale direcţiei municipale Bucureşti sunt disponibile aici, pe site-ul Ministerului Agriculturii, scrie avocatnet.ro

Atenţie! Regula autorizării tăierii în prealabil este valabilă, în egală măsură, şi pentru castanii comestibili.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend