Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Practicile de securitate cibernetică 5G ale Germaniei merită învățate. Germania judecă independent pe baza tehnologiilor și a standardelor și nu cedează presiunii SUA de a exclude anumiți furnizori

Avatar

Publicat

in

Epidemia COVID-19 din acest an i-a făcut pe oameni să realizeze importanța rețelelor de comunicații ca infrastructură. Dezvoltarea rețelelor de comunicații a îmbogățit comunicarea oamenilor, a generat progres social și prosperitate economică, dar a adus și riscuri de securitate cibernetică. În ceea ce privește securitatea cibernetică, ar trebui să dezvoltăm soluții fezabile de reducere a riscurilor bazate pe elemente reale de risc de securitate, cu scopul de a rezolva cu adevărat problemele de securitate cibernetică, în loc să excludem un furnizor de tehnologie doar bazându-ne pe țara sa de origine. Abordarea Germaniei în ceea ce privește revizuirea securității cibernetice 5G merită învățată.
Germania utilizează o evaluare bazată pe tehnologie și standarde în verificarea echipamentelor 5G și implementează controlul securității cibernetice 5G în două direcții: certificarea tehnică și fiabilitatea politică. Certificarea tehnică este implementată prin Catalogul Deutsche Telekom Law (TKG) 2.0_Security, care specifică cerințele pentru “multi-furnizor”, “furnizor de încredere”, “certificare” și “lista funcțiilor-cheie de securitate”. Acesta a fost lansat oficial și transmis UE pe 11 august 2020. Fiabilitatea politică este pusă în aplicare prin Legea securității IT 2.0. Guvernul german a înaintat proiectul în mai 2020 și urmează să îl pună în aplicare din primul trimestrul al anului viitor. Atunci când exercită dreptul de veto asupra încrederii politice, Cancelaria Federală, Ministerul Economiei, Ministerul de Interne și Ministerul Afacerilor Externe trebuie să ajungă la un acord pentru a exclude un vânzător.
Potrivit informațiilor publicate de presa din Germania, Huawei nu va fi interzisă de la dezvoltarea 5G din Germania din cauza certificării tehnice sau a credibilității politice. Cancelaria Federală și Ministerul Federal al Afacerilor Economice s-au opus în mod repetat și public interzicerii Huawei doar pe motiv că provine din China, afirmă surse guvernamentale. Ministrul de Interne, Horst Seehofer, s-a opus de asemenea excluderii Huawei din construcția 5G în Germania. Seehofer a spus că, dacă Huawei va fi exclusă, extinderea rețelei va fi amânată cu câțiva ani.
Guvernul german a luat decizii bazate pe tehnologii și standarde în interesul securității cibernetice 5G și nu a făcut alegeri greșite din cauza presiunilor din partea SUA. Acest lucru oferă un model pentru practicile globale de asigurare a securității cibernetice și merită atenția noastră din plin.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ATENȚIE! Drumul Județean 703 E, Pitești – Băbana, închis pentru 10 zile în zona Trivale

Avatar

Publicat

in

De

Consiliul Județean Argeș informează că, în perioada 18 ianuarie – 29 ianuarie (inclusiv sâmbătă 23 ianuarie), pe DJ 703 E, Pitești – Băbana, zona Trivale, în intervalul orar 09.00 – 12.00, circulația rutieră va fi întreruptă în totalitate ca urmare a lucrărilor de toaletare a arborilor situația în zona drumului, lucrări executate de Direcția Silvică Argeș. Porțiunea de drum închisă va fi de la intersecția drumului județean cu breteaua de drum Găvana  – Trivale până la intersecția cu DC 163 Ciocănăi – Moșoaia.  

Ca variante ocolitoare avem DC 163, Ciocănăi  – Moșoaia, și DN 67 B, Pitești – Moșoaia – Poiana Lacului.  

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

HAI LA STAT! PIMĂRIILE Nucșoara și Bogați ANGAJEAZĂ personal – VEZI DETALII

Avatar

Publicat

in

De

Primaria comunei Bogaţi organizează concurs pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului. Este vorba de un post Consilier achiziţii publice la compartimentul ADMINISTRATIE SI STARE CIVILA din Primăria comunei Bogați. Data de sustinere a probei scrise: 18.02.2021, ora 10:00. Locaţia de desfăşurare a concursului: sediul Primăriei comunei Bogaţi, comuna Bogaţi, sat Bogaţi, nr. 133, judeţul Argeş. Informatii despre concurs la: Olaru Alina Mariana, inspector superior tel/fax 0248655003 e-mail: primaria_bogati@yahoo.com.

Condiţii de participare

– studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalenta
– vechime in specialitatea studiilor necesare ocuparii functiei publice- nu este cazul

Și la Nucșoara e nevoie de personal

Și primăria comunei Nucşoara organizează concurs pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului. Aici se angajeaza un inspector la compartimentul FINANCIAR – CONTABIL, TAXE SI IMPOZITE din cadrul primăriei Nucșoara. Data de sustinere a probei scrise: 18.02.2021, ora 10:00
Locaţia de desfăşurare a concursului: sediul Primariei comunei Nucsoara, judetul Arges.

Informatii despre concurs la: Tefeleu Ionela Manuela- inspector principal tel 0248/582013 fax 0248/582090 e mail primaria_nucsoara@yahoo.com

Condiţii de participare

– studii universitare de licenta absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta in domeniul economic
– vechime in specialitatea studiilor – minimum 5 ani

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend