Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

PPU (social-liberal) continuă strângerea de semnături pentru demiterea primarului general Nicușor Dan

Publicat

in

Biroul Executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), întrunit astăzi, a decis continuarea strângerii de semnături pentru declanșarea referendumului pentru demiterea primarului general Nicușor Dan. În acest sens, în perioada următoare umaniștii vor organiza mai multe întâlniri cu cetățenii Capitalei.

În aceeași ședință, membrii Biroului Executiv au aprobat numirea în funcția de președinte interimar al organizației municipiului București a doamnei Ramona Ioana Bruynseels.

„Ne bucurăm mult să vedem că demersul nostru privind strângerea de semnături l-a motivat pe primarul general să se apuce de treabă. Se pare că așa merge cu politicienii noștri, să știe mereu că sunt urmăriți și că le sancționăm greșelile. Acum vedem cât de important este să ne implicăm. Strângem semnături în continuare”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels.

Membrii Biroului Executiv au decis și asupra modalității de integrare a membrilor Re:Start România în efectivul partidului, după fuziunea prin absorbție dintre cele două formațiuni politice.

Nu în ultimul rând, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) dezaprobă atitudinea manifestată de PNL și USR-PLUS, care au generat o criză politică de proporții, într-o perioadă dificilă pentru România, când țara are nevoie de o guvernare stabilă și eficientă.

Parlamentarii PPU (social-liberal) vor susține acea moțiune de cenzură împotriva guvernului care apără și promovează interesele oamenilor și nu pe cele ale grupurilor de interese politice.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Medic român trage un semnal de alarmă: Antibioticele în COVID nu aduc niciun beneficiu

Publicat

in

De

Un medic român din Liverpool susține că utilizarea antibioticelor în tratarea pacienților COVID nu aduce beneficii și poate avea efecte adverse, anunță Mediafax.

Medicul Radu Angelescu spune că antibioticele nu schimbă evoluția bolii decât în unele cazuri.

„Antibioticele în COVID nu aduc niciun beneficiu și nu schimbă evoluția bolii cu excepția cazuriilor în care avem infecție bacteriană supraadăugată. Avem aproape 2 ani de când tratăm COVID și nu vrem să înțelegem asta”, a scris, pe Facebook, medicul român.

Utilizarea de antibiotice poate provoca alte probleme medicale.

„Riscăm efecte adverse semnificative precum infecția cu Clostridium difficile sau o colită membranoasa. Asta fără a mai pune la socoteală rezistență la antibiotice”, a precizat Radu Angelescu.

Medicul român citează rezultatele unui studiu Principle potrivit căruia utilizarea Azitromicinei nu se justifică pentru reducerea riscului și a timpului de recuperare în cazul pacienților COVID.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Criza energetică a provocat panică în piață: marii jucători încep să-și retragă banii

Publicat

in

De

Pe fondul unor presiuni inflaţionist determinate de criza din energie, dar şi ca urmare a aşteptărilor investitorilor ca atât BNR, cât şi alte bănci centrale să înceapă un ciclu mai agresiv de creştere a dobânzilor, fondurile mutuale înregistrează primele retrageri de bani din august 2020, scrie ZF.

Astfel, în septembrie 2021 inves­ti­torii au retras 67 milioane de lei din fon­durile de investiţii, din care cea mai mare parte au venit de la fon­durile de obligaţiuni, respectiv 175 mi­lioane de lei, instrumente de investiţii ale căror ran­damente au fost afectate de creşte­rea dobânzilor. În cazul obligaţiunilor, atunci când dobânzile cresc, randa­mentul se diminuează, fiind aşadar o relaţie invers proporţională, informează Mediafax.

„Creşterea dobânzilor din ultima perioadă a afectat pe termen scurt randa­mentele fondurilor de obliga­ţiuni, ceea ce explică retragerile din septembrie, însă această evoluţie este benefică pentru performanţa fondu­rilor cu venit fix pe termen mai lung şi cred că în viitor acest segment îşi va re­câştiga atractivitatea“, spune Adrian Cojocar, Patria AM. Pe lân­gă fondurile de obligaţiuni, retrageri au fost înregistrate şi la fondurile din categoria „alte fonduri“.

Pe de altă parte, în septembrie 2021 fondurile de acţiuni au avut in­trări din partea investitorilor, ceea ce arată pe de o parte o posibilă mi­graţie dinspre zona fondurilor de ob­liga­ţiuni, iar pe de altă parte că ac­tuala criză guvernamentală nu îi spe­rie pe cei cărora le place riscul în investiţii.

De la începutul anului 2021 şi până în septembrie, intrările în fon­du­rile mutuale sunt de circa 2,6 miliarde de lei, arată datele Asociaţiei Admi­nis­tratorilor de Fonduri. În aceeaşi perioadă din 2020, retragerile de bani erau de circa 4 mld. lei, o sumă record.

„Intrările nete în fonduri de la începutul anului sunt consistente, iar acest aflux este cu atât mai mult de apreciat ţînând cont de contextul economic şi social în care se produce, respectiv pandemia de SARS-Cov2 care încă nu s-a încheiat“, spune Jan Pricop, director executiv al AAF.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend