Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Povestea Olgăi, mama al cărei corp a fost acoperit de tăieturi în timp ce s-a transformat în scut pentru fetița ei într-un atac cu rachetă la Kiev

Publicat

in

Olga, o femeie ucraineană în vârstă de 27 de ani, grav rănită în timp ce își acoperea copilul cu o pătură când Rusia a lansat un atac cu rachetă la Kiev, și-a amintit de șocul pe care l-a avut când și-a văzut fetiță plină de sânge după ce lovitura a spart toată sticla din cameră, relatează Reuters.

Olga, in spital tinandu-si fiica in brate, dupa atacul din KievFoto: Captura Twitter

„Am fost rănită la cap și sângele a început să curgă. Și totul a curs asupra bebelușului”, a spus Olga, așezată pe un pat la Spitalul de Copii Okhmatdyt, unde era tratată.

„Nu am putut să înțeleg, am crezut că e sângele ei”.

Fotografii cu Olga, cu capul bandajat și partea superioară a corpului acoperită de tăieturi, în timp ce își ține în brațe copilul, Victoria, au fost devenit virale pe rețelele de socializare, într-o imagine care încapsulează prețul uriaș plătit de civili în invazia Ucrainei de către Rusia.

În timp ce tatăl Victoriei lua copilul îi brațe, Olga a început să țipe că fetița ei a fost tăiată.

„Olga, este sângele tău, nu al ei”, își aduce aminte Dmytro că a spus.

Autorităţile ucrainene spun că cel puţin 60 de civili au fost ucişi la Kiev de când Rusia a lansat ceea ce ea numeşte o „operaţie militară specială” pe 24 februarie, după ce mai multe blocuri sau clădiri în acre se aflau civili au fost bombardate.

Olga, care nu a vrut să își dea numele de familie, a spus că s-a trezit să-și hrănească bebelușul de 6 săptămâni și o acoperise deja cu o pătură pentru a îi ține cald când a avut loc lovitura cu rachetă.

„Și asta a ținut copilul în viață. Pur și simplu am acoperit-o la timp. Și apoi Dmytro a sărit și ne-a acoperit și pe noi.”

Olga este tratată pentru multiple tăieturi la cap și corp, dar copilul a scăpat nevătămat, în afară de o zgârietură și câteva vânătăi.

„Nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să rămânem pozitivi, doar să credem că a fost cel mai rău, cel mai oribil lucru care s-ar fi putut întâmpla în viața noastră”, a adăugat Dmytro, care a fost trezit de sunetul spargerii de sticlă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Şeful Pentagonului pare că nu rezonează cu Biden în privința apărării Taiwanului

Publicat

in

De

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a părut să infirme angajamentul preşedintelui Joseph Biden privind o intervenţie militară a Statelor Unite pentru apărarea Taiwanului în cazul unui atac chinez, subliniind că prioritatea este furnizarea de asistenţă Administraţiei de la Taipei, anunță Mediafax.

„În conformitate cu Legea privind relaţiile cu Taiwanul, noi avem angajamentul de a ajuta Taiwanul să îşi dezvolte capabilităţile de a se apăra singur. Aceste activităţi au continuat de-a lungul timpului şi vor continua în viitor”, a declarat Lloyd Austin, într-un interviu acordat postului de televiziune CNN.

Întrebat dacă armata americană are capacitatea de a apăra direct Taiwanul, Lloyd Austin a răspuns, conform site-ului Politico.com: „Armata americană este pregătită permanent pentru apărarea intereselor noastre şi pentru a se ridica la înălţimea angajamentelor”.

„Cred că preşedintele a fost clar în furnizarea unor răspunsuri la o întrebare ipotetică. Dar, repet, noi continuăm acţiunile pentru a ne asigura că avem capabilităţile corespunzătoare poziţionate în zonele corespunzătoare astfel încât să ne asigurăm că îi putem ajuta pe aliaţi să menţină o zonă Indo-Pacifică liberă şi deschisă”, a argumentat şeful Pentagonului, subliniind că Washingtonul nu vrea „modificarea unilaterală” a statutului Taiwanului.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a afirmat recent că armata americană va interveni pentru apărarea Taiwanului în cazul unei invazii chineze. Întrebat într-un interviu acordat postului de televiziune CBS dacă militarii americani vor interveni direct pentru apărarea Taiwanului, Biden a răspuns: „Da”.

Washingtonul a aplicat politica „ambiguităţii strategice” în cazul Taiwanului, respectând principiul „o singură Chină”, dar oferind susţinere militară Taipeiului. Preşedinţia SUA susţine că linia politică nu s-a modificat. „Preşedintele a mai spus acest lucru, inclusiv la Tokyo, mai devreme anul acesta. Dar a spus clar şi că politica noastră în privinţa Taiwanului nu s-a schimbat. Acest lucru rămâne adevărat”, a afirmat un purtător de cuvânt al Casei Albe.

China s-a declarat „puternic nemulţumită” şi a semnalat că se opune „în mod determinat” afirmaţiilor preşedintelui american. „Le este transmis un semnal greşit grav” forţelor separatiste taiwaneze, a reacţionat Mao Ning, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Beijing.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

BOR se delimitează de deputatul suspectat de sex cu minori: Aurel Bălășoiu a fost exclus din adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Publicat

in

De

Conducerea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului „a luat act cu mâhnire” de suspiciunile de sex cu minori care planează asupra deputatului Aurel Bălășoiu și la nivel eparhial s-a hotărât anularea mandatului acestuia de membru în Adunarea Eparhială, potrivit unui comunicat de presă.

Arhiepiscopia a mai transmis că situația „nu face cinste Bisericii Străbune și aduce atingere preceptelor morale creștin ortodoxe”.

„Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se dezice de asemenea manifestări și îndeamnă la respectarea și cultivarea învățăturii tradiționale ortodoxe românești!”, se mai arată în comunicat.

Deputatul a declarat că nu este el cel care apare în imagini.

Bălășoiu este la primul mandat de parlamentar şi a fost primar al Comunei Rociu din Judeţul Argeş, din anul 2004. Este căsătorit. Este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Piteşti.

În CV-ul oficial postat pe site-ul Camerei Deputaţilor acesta se descrie ca ”o persoană sociabilă şi responsabilă în activitatea desfăşurată, un puternic om de administraţie ce a avut mereu o colaborare impecabilă cu instituţiile locale, judeţene şi naţionale, un bun agricultor şi crescător de animale”.

În Parlament, activează în cadrul comisiei de agricultură şi este membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Malaezia, Macedonia de Nord şi Republica Democratică Congo.

Are două luări de cuvânt în Parlament, de la depunerea jurământului, 6 declaraţii politice depuse în scris şi 54 de propuneri legislative, din care 11 promulgate, precum şi 7 întrebări şi interpelări.

Potrivit declaraţiei de avere, are trei terenuri, unul agricol, de 38 de hectare, unul forestier, de un hectar şi un teren intravilan.

Are o casă achiziţionată în anul 1990, de 220 de mp pe care o deţine împreună cu soţia. Aurel Bălăşoiu are două autoturisme, un Mitsubishi şi o Skoda Octavia. Acesta a împrumutat o persoană fizică cu suma de 11.000 de euro şi Asociaţia Comunei Rociu, cu suma de 61.000 de lei.

Venitul pe ultimul an fiscal încasat de la Camera Deputaţilor este de 146.016 lei. Soţia lui este educatoare la Şcoala Gimnazială din comuna Rociu, sat Şerbăneşti şi a avut un venit de 39.165 de lei. Acesta mai are venituri dintr-un contract de arendă, din care a câştigat 20.862.40 lei. Declaraţia de avere a fost completată în luna iunie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend