Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Postul local de televiziune Muscel TV dezminte afirmaţiile făcute de regizorul Stelian Stativă

Avatar

Publicat

in

Vineri, 31 august 2015, la o zi după şedinţa ordinară a Consiliului Local Câmpulung, şedinţă în care s-a prezentat şi regizorul Stelian Stativă pentru a-şi prezenta proiectul de scenariu pentru un documentar artistic intitulat „Câmpulung Muscel – Povestea unui frumos oraș”, conducerea postului local de televiziune Muscel TV a depus la registratura primăriei Câmpulung o adresă prin care dezminte unele afirmaţii făcute de regizorul – scenarist Stelian Stativă.
„Ca urmare a faptului că în şedinţa Consiliului Local al municipiului Câmpulung, din data de 30.07.2015, domnul Stelian STATIVĂ a prezentat un proiect în care ar fi implicat şi postul de televiziune Muscel TV, facem următoarele precizări:
– nu am avut nici o întâlnire cu domnul Stelian STATIVĂ în care să fi discutat despre participarea Muscel TV la proiectul de realizare a unui film despre Câmpulung;
– menţionarea numelui „Muscel TV”, precum şi apariţia siglei şi a unor persoane care au legătură cu Muscel TV în scenariul prezentat de domnul Stelian STATIVĂ s-a făcut fără a fi consultaţi asupra acestui aspect;
– vă asigurăm că, dacă vom dori să participăm la proiecte finanţate din bugetul local al municipiului Câmpulung, vom desemna un reprezentant care să fie prezent în faţa Consiliului Local pentru a ne susţine punctul de vedere.”, se arată în adresa semnată de directorul general al SC Intexprim SRL Gheorghe Pristavu şi de directorul de program al Muscel TV Adrian Popa.
Foarte interesant este că regizorul Stelian Stativă, în alocuţiunea pe care a făcut-o în faţa aleşilor locali, a menţionat mai multe nume de oameni de afaceri câmpulungeni, posibil doar pentru a-şi face o cât mai bună imagine în faţa auditorilor, sau foarte probabil a fost o primă scenă a unui posibil scenariu al derulării evenimentelor în scopul obţinerii de bani de la bugetul local.
Un posibil scenariu pe care ne permitem să-l prezentăm şi care ar cuprinde:
Scena 1: prezenţa domnului Stelian Stativă în şedinţa Consiliului Local Câmpulung folosindu-se de nume cunoscute pe plan local pentru a-şi atinge scopul.
Scena 2: deplasarea domnului Stelian Stativă la toţi cei menţionaţi în faţa Consiliului Local folosind ca intrare „am acordul de principiu al domnilor consilieri”.
Scena 3: reîntoarcerea domnului Stelian Stativă în faţa Consiliului Local pentru a solicita o sumă „simbolică” (faţă de bugetele unui film de Oscar) doar pe a i se face imagine şi a mai îngroşa conturile europarlamentarului actor Mircea Diaconu.
Rămâne de văzut care va fi finalul în contextul în care domnul regizor – scenarist Stelian Stativă, apărut destul de recent pe meleaguri muscelene, poate stoarce nişte bani publici pe un proiect pe care de la bun început l-a început cu stângul.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bilanțul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19! 20.258 de persoane vaccinate, 184 de reacții comune și minore, în ultimele 24 de ore

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP- CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 25 februarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Persoane vaccinate:

Tip vaccin Persoane vaccinate în ultimele

24 ore

Total persoane vaccinate Reacții adverse în ultimele 24 de ore Total reacții adverse
Doza I Doza a II-a Doza I Doza a II-a Tip local Tip general Tip local Tip general
Pfizer 7.077 2.994 78.665 614.546 5 34 614 2.884
Moderna* 3 0 77.811 1 6 1 51 225
AstraZeneca** 10.184 0 101.338 0 1 137 21 1.158
Total 17.264 2.994 257.814 614.547 12 172 686 4.267
Pfizer 10.071 693.211 39 3.498
Moderna 3 77.812 7 276
AstraZeneca 10.184 101.338 138 1.179
TOTAL GENERAL 20.258 872.361 184 4.953 3,3/1000 doze administrate

Doze administrate:

Tip vaccin În ultimele 24 ore Din 27 decembrie 2020
Pfizer 10.071 1.307.757
Moderna 3 77.812
AstraZeneca 10.184 101.338
TOTAL 20.258 1.486.907

Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate în funcție de următoarea convenție privind frecvența:

  • Foarte frecvente (>1/10) Frecvente (>1/100 și <1/10) ;
  • Mai puțin frecvente (>1/1.000 și <1/100);
  • Rare (>1/10000 și <1/1.000);
  • Foarte rare (<1/10.000).

Website: https://vaccinare-covid.gov.ro/ Email: contact@vaccinare-covid.gov.ro

GUVERNUL ROMÂNIEI

COMITETUL NAȚIONAL DE COORDONARE A ACTIVITĂȚILOR PRIVIND VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Menționăm că 11 reacții adverse sunt în curs de investigare.

*Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021; **Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021.

Grupul de comunicare al CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

Citește și:

Se schimbă legea de la 1 martie 2021! România se aliniază unei directive UE! Se aplică la toate electrocasnicele

ANAF le-a pus gând rău jucătorilor la păcănele, premianților din cultură și celor care încasează venituri în străinătate, din premii sau jocuri de noroc

EXCLUSIV Lucian Bode pregătește reorganizarea Ministerului de Interne! Mai apar două funcții de conducere în MAI

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vlad Voiculescu pune punctul pe i: ‘Nu sunt mulțumit cu capacitatea de control al Ministerului Sănătății din acest moment’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că Consiliile de Administraţie ale spitalelor vor putea să ceară audit extern şi vor aproba fiecare achiziţie directă de peste 50.000 de lei.

„Avem o ordonanţă de urgenţă care a permis pentru prima dată în România Consiliilor de Administraţie ale spitalelor şi asta este specificat de data asta foarte clar în lege să ceară un audit. Să ceară un audit extern la nivelul spitalului. Asta este o noutate. Probabil că a apărut ordonanţa de urgenţă în Monitorul Oficial. (…) Asta înseamnă că, tocmai pentru că nu putem să controlăm totul, sute de spitale de la nivel central, consiliile de administraţie vor trebui responsabilizate pentru că în acest moment de multe ori sunt pur formale şi responsabilizarea asta vine cu cel puţin două măsuri începând de ieri.

Unu – pot contracta audit extern, firme de audit extern pentru a evalua ce s-a întâmplat cu adevărat, ce a făcut managementul respectiv Consiliul Director în spitale; şi doi – Consiliul de Administraţie va aproba fiecare cheltuială, fiecare achiziţie directă de peste 50.000 de lei. Asta înseamnă că nu vom mai avea achiziţii directe. Nu vom mai avea aranjamente pe care le face managerul de spital cu cineva din consiliul director, cu o companie sau alta, netrecând prin licitaţie, netrecând prin niciun proces de transparenţă”, a explicat Voiculescu.

El a afirmat că nu este mulţumit de capacitatea Corpului de control al Ministerului Sănătăţii din prezent.

„Avem un corp de control unde oamenii se numără pe degete. Avem un birou de audit. Uitându-mă pe ultimele rapoarte de audit, pare că trăim undeva în Elveţia. Pare că suntem foarte bine, nu există probleme în spitale. Nu sunt mulţumit cu capacitatea de control al MS din acest moment. Acelaşi probleme le avem la CNAS, la Agenţia Naţională a Medicamentului Nu sunt mulţumit cu capacitatea de control. Evident că lucrurile trebuie schimbate. Pe de o parte, trebuie să avem mai multă transparenţă şi capacitatea de a digitaliza tot ce poate fi digitalizat pentru că numai aşa poţi să vezi ce se întâmplă cu adevărat în sistem”, a mai susţinut Vlad Voiculescu, informează agerpres.ro

Citește și: 

Se schimbă legea de la 1 martie 2021! România se aliniază unei directive UE! Se aplică la toate electrocasnicele

ANAF le-a pus gând rău jucătorilor la păcănele, premianților din cultură și celor care încasează venituri în străinătate, din premii sau jocuri de noroc

EXCLUSIV Lucian Bode pregătește reorganizarea Ministerului de Interne! Mai apar două funcții de conducere în MAI

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend